Признаха вегетарианството за психично заболяване

• 81 353
  • 2 544
  •   1
Отговори
# 1 770
"Всекидневната гимнастика" не е достатъчна, от токсини не изчиства, алкална среда не създава, най- много да раздвижи, което също не е зле, но да излекува и обезболи  само тя- не. Пробвали сме.  Simple Smile Не е като да четнем "оттук- оттам" или да ни каже познат.

А слабителни пробвахте ли?И те изчистват.

Тя и моята баба почина от "старост", но в медицинската документация има диагноза, все пак, конкретна причина, която не е "старост". Все нещо спира да работи както трябва, износило се е, дало е на късо, за да почине човек.   Sunglasses

Е,моите не починаха с медицински диагнози,поне това им бе спестено.Много ясно,че тялото се износва,в природата вечни неща няма.И едно растение да вземеш-расте,цъфти,прецъфтява и загива.Е,има и такива,които изпадат в анабиоза-не знам що ЦЕРН още не са се сетили да се занимаят с това  Laughing
И онези в Библията дето пише,че живяли 1000 години и те са умряли накрая-само дето не са живяли наистина толкова време,а земята се е въртяла по-бързо,откъдето и голямата цифра в годините.

# 1 771
Вече прекаляваш с това "оттук-оттам"! И с "на човек насила не се дава"! Много е примамлива идеята, че споделяш добро, но нали знаеш, пътят към Ада е постлан с добри намерения! Кое е това добро? Пет книги, в които няма нито едно клинично изследване, обаче хората трябва да ги иззобат и прилагат "правилно"! Моля ти се, не ги ядем доматите с колците! Твоят личен опит е позитивен за теб, но  не можеш да го наречеш "споделено добро", защото няма как да поемеш отговорността за Иван и Драган, ако се поведат по твоя опит. Щом набъркваш "правилно прилагане" на описаното в книгите, вече не е личен опит за легитимиране на някакви твърдения като рецепта, която изисква Иправилно изпълнеение", иначе какво, няма да има ефект?
До 20 годишна вьзраст живеех без да знам какво са клинични изследвания и животьт ми не се рьководеше от тях.
После какво стана...ужас... ooooh!
За любовта все още няма клинично-научни изследвания...дано все пак всеки й се отдава,защото от личен опит(без доказателства)  знаем,че е нещо добро.

Зависи, ако е взаимна е добре, но не всички случаи са такива.
Още по голяма сила е любовта,когато обичаш безкористно.
Говоря за святата обич и любов,която движи света.

# 1 772
  • София
Вече прекаляваш с това "оттук-оттам"! И с "на човек насила не се дава"! Много е примамлива идеята, че споделяш добро, но нали знаеш, пътят към Ада е постлан с добри намерения! Кое е това добро? Пет книги, в които няма нито едно клинично изследване, обаче хората трябва да ги иззобат и прилагат "правилно"! Моля ти се, не ги ядем доматите с колците! Твоят личен опит е позитивен за теб, но  не можеш да го наречеш "споделено добро", защото няма как да поемеш отговорността за Иван и Драган, ако се поведат по твоя опит. Щом набъркваш "правилно прилагане" на описаното в книгите, вече не е личен опит за легитимиране на някакви твърдения като рецепта, която изисква Иправилно изпълнеение", иначе какво, няма да има ефект?
До 20 годишна вьзраст живеех без да знам какво са клинични изследвания и животьт ми не се рьководеше от тях.
После какво стана...ужас... ooooh!
За любовта все още няма клинично-научни изследвания...дано все пак всеки й се отдава,защото от личен опит(без доказателства)  знаем,че е нещо добро.

Зависи, ако е взаимна е добре, но не всички случаи са такива.
Още по голяма сила е любовта,когато обичаш безкористно.
Говоря за святата обич и любов,която движи света.

Която пък няма нищо общо с темата все пак.

# 1 773

Кристияне, сори, ама това с любовта е несъстоятелно! Дай сега, всичко с любовта да обясняваме и само с нея да лекуваме! Любовта си е любов, нека нея не я намесваме тук! Когато човек е отчаян и няма на какво друго да се опре, за да се излекува, последната му надежда са любовта и Господ.

Аз друго исках да кажа.
За много неща няма клинични изследвания,вкл.и за любовта и много други човешки ценности,без които не можем да живеем и за които не са ни нужни клинични изследвания.
Peace

# 1 774
  А за нещо все пак нужни ли са клинични изследвания според тебе?

# 1 775
Странно ми е, че не разбирате какво Андариел казва, при положение че го е написала много ясно: "Няма клинични изследвания", доказващи ефективността на метода на гладуването. За да бъде един метод приет като "scientific based" той преминава през определени етапи на доказване на ефективност. Последния етап са точно тези клинични изследвания, върху които се пишат научни статии и които се публикуват в научни списания. Ако един метод на лечение не е доказал своята ефективност по този начин  - в най-добрия случай е недоказан метод, в най-лошия - шарлатанство.
Е, то и за ваксината за РМШ няма клинични изследвания, доказващи безвредността й  и ползата от нея, но това не пречи да я рекламират като новото чудо срещу РМШ.    Laughing

А в посоката, в която се движи съвременната медицина, човек просто е принуден да се превръща в опитна мишка, сам да тества кое му действа добре и кое -зле.

Цитат
Краси, за да не си модерна, трябва да хванеш гората като Людмил и всичко да си кОпаш и обработваш!
 Рупаш същото, каквото и аз! Нито почвата ти е чиста, нито въздухът, нито водата, нито семената!
Подобно разсъждение ми звучи примиренческо:"Нали всичко е отрова, какво толкова, да ядем каквото има , пък нали всички се тровят!"
Аз предпочитам да избирам, да търся, да си произвеждам....Да, изисква време,  нерви,  мисъл, труд, постоянство, но мисля, резултата си струва усилията.

# 1 776
  Въпросът е какво намираш и дали наистина е такова, за каквото го мислиш Laughing

# 1 777
  • София
Какво примиренческо има? Просто отразява фактите! Къде ще я намериш тази толкова запазена почва в България, която да е старомодно чиста като по времето на баба ти? Че и това е късно, защото индустриализацията е отпреди баба ти. къде ще ги скриеш тези торове, още повече, че цялата земя в БГ беше национализирана и в рамките на АПК-та и ТКЗС-та, в които здраво се тореше, ползваха се инсектициди и пр.? Моля ти се, образован човек си, не вярвам чак толкова за стискаш очите, че да не отчиташ случилото се през последните 50-100 години! Или ядеш само сертифицирани био-продукти? А, да, вероятно си купуваш разни тибетски, амазонски и пр. добавки и продукти!

Какво е РМШ?

# 1 778
Знаете ли,че има острови,които не са отразени на картите,които си купувате в книжарницата?

# 1 779
Знаете ли,че има острови,които не са отразени на картите,които си купувате в книжарницата?

Знаем-обаче са отразени на старите карти-примерно на тези на Пири Рeйс.
А там има и доста любопитни неща,които могат да катурнат сегашната "люлка на човечеството".

Последна редакция: пт, 05 апр 2013, 12:38 от ОМ

# 1 780
Тя и моята баба почина от "старост", но в медицинската документация има диагноза, все пак, конкретна причина, която не е "старост". Все нещо спира да работи както трябва, износило се е, дало е на късо, за да почине човек.   Sunglasses

Трой, има доста по въпроса, вкл. подробни таблици на храните, създаващи киселинна и алкална среда. Месо в горепосочените региони или не се яде изобщо, или се хапва по малко и основно на празник, то създава именно киселинна среда, както и млечните продукти, поради което не е добре те да са преобладаващи в храненето. По- долу давам линк с таблица на храните.

В статията има и за ацидозата.

Скрит текст:
"Ацидоза е може би един от основните причинители на повечето съвременни болести, като рак, диабет, наднормено тегло, депресии, гастрит, язва и т.н. Причина за ацидозата (високо кисело ниво или ниско pH на кръвта) в нашето общество се дължи предимно на типичния начин на хранене, което е твърде висока на киселинно формиращи животински продукти храна, като месо, яйца и млечни продукти, и твърде ниско на алкално формиращи храни, като пресни зеленчуци. ...
Ако киселинността ни е много висока за продължително време, трябва да се храним само с зеленчуци, плодове, да пием минерална вода с високо pH и да се откажем от бял хляб, червено месо, газирани напитки, черен чай, кафе, алкохол и захар. Лекарсвените медикаменти създават силно киселинна среда. За да си възстановим здравето трябва да приемаме 80% алкално формираща среда храни и 20% киселинно формираща среда храни. Преминаването към алкални храни трябва да става постепенно, за да няма силна реакция на организма. Диетата може да продължи от две седмици до един месец. Веднъж възстановили нормалната среда на тялото можем да се върнем към по-балансирано хранене с разнообразна храна и от двете групи храни, алкални и киселинни....
Киселините от тялото се изхвърлят чрез урината. Кръвта трябва да бъде слабо алкална 7.35-7.45. Ако храната, която приемаме създава киселинна среда на тялото, това се отразява и на кръвта и тялото се опитва да балансира pH. Koгато това е проблем, различни минерали се вземат от много важни органи за да неутрализират киселините и те да се изхвърлят от тялото. От това организма започва да страда и това доста често не се забелязва с години и често довежда до сериозни болести. Ако pH на урината е между 6.0-6.5 рано сутрин и 6.5-7.0 вечер преди вечеря, нашето тяло се намира в сравнително добро състояние. pH теста на урината ни показва как нашето тяло се освобождава от киселините и как асимилира полезните минерали като калций, магнезий, калий и натрий. Тези минерали играят ролята на буфери, които подържат pH баланса на тялото...."
Има таблица, месото е с най- киселинна реакция.

Съвсем добронамерено давам информация и споделям личен опит. Трой пита за цифри- има ги в линка и цитата. От сега да заявя- не държа да се "съгласява" някой. Това е информация, не проект за договор.
Полемики не водя, особено от типа на "една баба видях", отговарям конкретно на конкретни въпроси, доколкото самата аз съм запозната и се позовавам на определени източници. Не ги разказвам нарочно, не смятам, че е редно, давам линк- който иска чете и търси допълнително. Нищо задължително няма.

Judy, мисля, че не разбра въпроса на Трой. Едно от първите неща, които се учат по физиология е хомеостаза. Тоест, поддържането на равновесие в тялото, вкл.  и алкално-киселинно равновесие. Затова pH на телесните течности (с малки изключения), при здрави хора,  варира в много тесни граници в областта на неутралното pH.  Трудно ми е да разбера оттук нататък каква е логиката - ако ям месо или пия лекарства (които са слаби киселини), непрекъснато съм в ацидоза? Да поясня, че не съм чела този тип теории и затова ми е трудно да погледна алтернативно на нещата.

# 1 781
  • София
аха, има и книги, в които е създаден цял свят - Светът на Диска, примерно! Или картата в Хари Потър и Властелинът на пръстените.  Wink

Това, което в момента се сещам е, че киселинността на урината е показател, който се променя с консумирането на храни и течности. Силно алкалната прави фосфатни камъни. За оксалатните и уратните не помня добре, май бяха от по-кисалата среда.

# 1 782

Кристияне, сори, ама това с любовта е несъстоятелно! Дай сега, всичко с любовта да обясняваме и само с нея да лекуваме! Любовта си е любов, нека нея не я намесваме тук! Когато човек е отчаян и няма на какво друго да се опре, за да се излекува, последната му надежда са любовта и Господ.

Аз друго исках да кажа.
За много неща няма клинични изследвания,вкл.и за любовта и много други човешки ценности,без които не можем да живеем и за които не са ни нужни клинични изследвания.
Peace

Обаче има научно изследване, което отрича датския мит, че алкохола може да резорбира през ходилата? И то в реномирано списание! Препоръчвам! (Може да се опиташ да го репродуцираш Joy).
http://www.bmj.com/content/341/bmj.c6812

Или за връзката между броя на ражданията и броя на щъркеловата популация
http://www.astro.umd.edu/~peel/CPSP119D/Stork_article.pdf

# 1 783
аха, има и книги, в които е създаден цял свят - Светът на Диска, примерно! Или картата в Хари Потър и Властелинът на пръстените.  Wink

Това, което в момента се сещам е, че киселинността на урината е показател, който се променя с консумирането на храни и течности. Силно алкалната прави фосфатни камъни. За оксалатните и уратните не помня добре, май бяха от по-кисалата среда.

Да, и можем да я манипулираме в наша полза. Примерно, при отравяния.

# 1 784

Аз друго исках да кажа.
Peace

Обаче има научно изследване, което отрича датския мит, че алкохола може да резорбира през ходилата? И то в реномирано списание! Препоръчвам! (Може да се опиташ да го репродуцираш Joy).
http://www.bmj.com/content/341/bmj.c6812

Или за връзката между броя на ражданията и броя на щъркеловата популация
http://www.astro.umd.edu/~peel/CPSP119D/Stork_article.pdf

Joy Благодаря.
Това,което искам да кажа е, че не ми е нужно клинично изследване,което да потвьрди нещо,за да обичам жена си,децата си и приятелите си.
А дано всички рабраха. Peace

Общи условия

Активация на акаунт