Признаха вегетарианството за психично заболяване

• 81 440
  • 2 544
  •   1
Отговори
# 1 740
един познат си отиде от рак в напреднал стадий, с ужасни разсейки къде ли не, но с перфектни изследвания. Перфектни!

Мой близък също - при аутопсията се разбра, че е имал рак.

# 1 741
За разказите в стил "един познат" не мога да взема отношение. Най- малкото не го познавам въпросния.  Laughing
Но мога да анализирам личните си ежегодни изследвания. Друга алтернатива е да приема, че от 20 години съм раково /или друго сериозно нещо/ болна, без да го знам и ще ми го открият при аутопсията.  Rolling Eyes
За изследванията писах във връзка с упоменатата "диабетна кетоацидоза", която, простете, се установява твърде ясно точно с изследване на кръвта и не се намира във връзка с лечебното гладуване.  Peace

Работи добре гладуването, Ирис, така е, само трябва да се внимава колко време и как се прави, да се следи състоянието и много да се обърне внимание на захранването след това. Но в книгите, към които дадох линк, нещата са разработени подробно и като методология, и като обяснения. При продължително гладуване никой не препоръчва да се прави без лекарско наблюдение. Винаги го пиша, когато стане въпрос. Човек може много да си помогне, но може и да се увреди, ако не е добре запознат и не внимава.

# 1 742
Не е вярно, че вегетариантсвото е повече разпространено сред жените.

И моите наблюдения са такива, затова ако няма някъде достоверни данни, които да го потвърдят, сме на принципа "аз познавам". Та, аз познавам мъже вегетарианци, съвсем нормални хора. Баща ми е вегетарианец от около 20 години, големият ми син мрази месо и съответно е оставен да не яде месо. Освен ако не прояде в пубертета, сигурно и той ще е вегетарианец като порасне.

# 1 743
  • София
какво сега, да ти описвам колко ми е познат този познат ли? Това, че съм била в течение на нещата и изследванията през цялото време достатъчно основание ли е? Човекът влезе в болница за едно, с перфектни изследвания, никой лекар не е очаквал, че ще се окаже съвсем друго. Така че човек може да си умре съвсем спокойно с перфектни изследвания, чудесно здраве цял живот по профилактични прегледи, и накрая да се окаже, че години се е развивал рак. Сигурно знаеш, че ракът е от заболяванията, които не болят.

# 1 744
Абе то всеки има всякакви познати, които цитира къде ли не.
Моите съболезнования за въпросния, но това не е от значение за темата.

Въпросът бе за "въпросното състояние"- с наименование, линкове с пояснения, което СЕ установява доволно с кръвна картина.
За рака и рибите, установяването и развъждането им, има други теми.
За "неболенето" и рака няма как да споделя, "че ракът е от заболяванията, които не болят". Вероятно морфин и други препарати с аналогични функции се дават за удоволствие на болните.

# 1 745
  • София
значението е дотолкова, че лабораторните изследвания се смятат за някакъв критерий за ефективност на някакви действия, свързани със здравето. Както обикновено пише под листчето, дето ти го дават от лабораторията "Лабораторните изследвания не са диагноза! Посъветвайте се с лекуващия си лекар!". Един фактор (какъвто може да бъде факторът "хранене/гладуване") не действа самостоятелно, а в съвкупност с други фактори. Единственото, което може да се направи като опит е да се събере някаква база данни, която да се обработи и да се види каква част от резултата (в случая показателите от лабораторните изследвания "преди" и "сега") може да се обясни с въздействието на този фактор.

Ти нарочно ли го правиш или наистина не разбираш? Говоря за диагностика - че към момента на диагностицирането човек не го боли. Морфин се дава вече при развита клинична картина със съответното страдание и за уталожване поне частично на болката. Обаче човек може години да живее с развиващ се рак, който дори да напредне доста, и нито да го боли, нито да го сърби, нито да има някакви отклонения в кръвни и други изследвания, които не са конкретно насочени за диагностика на раково заболяване.

# 1 746
Книгата в спиралата се казва-"ГЛАДЪТ – ПРИЯТЕЛ И ЛЕКАРСТВО"

А здравите хора не трябва ли да умират от естествена смърт,а не от сърдечен удар?

Не е "книга", а "книги". Simple Smile
Тъй като не е една.
http://www.helikon.bg/author/Лидия%20Ковачева_3258/

Ето "Целебният глад" за изтегляне:
http://zaknigi.com/view.php?id=1026

Гладолечението е лечение, не е начин на живот:
http://www.bb-team.org/articles/3506_gladolechenie
Но Ковачева пише не само за лечението, дори и не само за храненето, а и за двигателната активност и взаимодействието на човека с природата и околните.

А какво значи "естествена смърт", между впрочем?
До сега все съм си мислила, че алтернативата й е не вечен животл или сърдечен удар, а насилствената смърт, което няма нищо общо с темата. Човек все умира от нещо, надявам се по този въпрос в Клюкарника ще да има консенсус.  Laughing

Ах мерси,че си се поровила-аз лично не съм опряла до Лидия Ковачева...Колкото до това  "двигателната активност и взаимодействието на човека с природата и околните" ,смятам че има достатъчно писано и преди нея,а и ако се вгледаш в етноживота на българите,то изобщо не ти трябват и книги.
От естествена смърт умряха моите баби-ей така просто от старост,без мъки,бeз болести и в пълно съзнание почти до края си.Че и месоядни бяха...

Ние, с мъжа ми, сме гладували по 10 дни и е страхотно. Преди да започне и той бях само аз. Той има артрит. След подобно пречистване не изпитваше болки, положението му се облекчи. Не пие лекарства, не се боде с химии. Просто, евтино, но ефикасно- лечебно гладуване. Но трябва да се прави редовно и е важно какво става след като се приключи. Ако се мине на стария режим, най- често симптомите се връщат. Сега, по време на пости, ако се спазват както е редно, без храна с животински произход, това също действа изключително добре.

И искаш да ми кажеш,че това става само с диета?Не съм съгласна.Ако отделяш време всеки ден за себе си дори с обикновенна гимнастика  1 час ще се чувстваш добре през цялата година и без глад.Обаче това изисква всекидневна дисциплина,а не такава 1-2 пъти в годината само.

Последна редакция: чт, 04 апр 2013, 18:52 от ОМ

# 1 747
Доколкото схващам, Judy споделя единствено личен опит с метода на Ковачева и не твърди, че само така се лекува артрит. Ох...
Между другото, класната на сина ми също се справи с артрита с лечебен глад. Просто споделям за любопитните, не за да изписвам лечения.

# 1 748
  • София
аз нямам претенции към личния й опит, а към това, че тя твърди, че трябва "правилно" да се прилага гладуването. Е, колко правилно да е, защото го пише в няколко книги ли? И то без клинични данни! Аз откъде да зная, ако започна това гладуване, как ще ми се отрази, като дори няма една статистика по въпроса, няма никакъв сериозен източник на информация? Клиничните изследвания могат да дадат някаква ориентировъчна представа какъв е процентът на успеваемост, колко са фалшивите положителни резултати и колко са фалшивите отрицателни и т.н.

# 1 749
Може да съм вегетарианка, но съм против гладуването  Mr. Green
И ден не мога да издържа гладна камо ли 10 дена Simple Smile

# 1 750
  • София
Майка ми по едно време гладуваше.
После не  ядеше месо.
Никога не е пушила или пила.
И има рак. В ремисия, слава Богу.

# 1 751
тъкмо написах в гугъл  името на известната вегетарианка Линда Маккартни
и на каква статия попаднах ... любимите тибетци :

Тибетската медицина отрича вегетарианството

# 1 752
ОМ, слабо ме интересува дали ти или друг си съгласна с нещо, което не познаваш. За мен е важно, че точно диетата свърши работа. И това целя. Кой на какво издържа също не ме засяга. Някои не издържат без цигари, други без наркотик, трети- без сланина, четвърти- без алкохол и т.н.
Аз споделям един позитивен личен опит.
"Всекидневната гимнастика" не е достатъчна, от токсини не изчиства, алкална среда не създава, най- много да раздвижи, което също не е зле, но да излекува и обезболи  само тя- не. Пробвали сме.  Simple Smile Не е като да четнем "оттук- оттам" или да ни каже познат.

Доколкото схващам, Judy споделя единствено личен опит с метода на Ковачева и не твърди, че само така се лекува артрит. Ох...
Между другото, класната на сина ми също се справи с артрита с лечебен глад. Просто споделям за любопитните, не за да изписвам лечения.

Да, не е трудно да се схване това. Хората са казали "Ако видиш добро- сподели го.". Аз това правя, включително в специализираната тема в здравния форум. И не само аз го споделям. Който взел- взел.
Вече писах- на човек на сила не се дава. Изобщо не държа да убеждавам когото и да било. Но има хора, на които наистина информацията може да помогне. Аз за тях пиша. За нежелаещия да чете, да вникне, да проумее е излишно.

# 1 753
  • София
Вече прекаляваш с това "оттук-оттам"! И с "на човек насила не се дава"! Много е примамлива идеята, че споделяш добро, но нали знаеш, пътят към Ада е постлан с добри намерения! Кое е това добро? Пет книги, в които няма нито едно клинично изследване, обаче хората трябва да ги иззобат и прилагат "правилно"! Моля ти се, не ги ядем доматите с колците! Твоят личен опит е позитивен за теб, но  не можеш да го наречеш "споделено добро", защото няма как да поемеш отговорността за Иван и Драган, ако се поведат по твоя опит. Щом набъркваш "правилно прилагане" на описаното в книгите, вече не е личен опит за легитимиране на някакви твърдения като рецепта, която изисква Иправилно изпълнеение", иначе какво, няма да има ефект?

# 1 754

"Всекидневната гимнастика" не е достатъчна, от токсини не изчиства, алкална среда не създава, най- много да раздвижи, което също не е зле, но да излекува и обезболи  само тя- не. Пробвали сме.  Simple Smile

Можеш ли да ми обясниш за алкалната среда ? и алкална среда на кое? стомах, кръв???
И колко трябва да е алкалността ? и искам точни цифри моля.

Общи условия

Активация на акаунт