Признаха вегетарианството за психично заболяване

• 87 055
  • 2 544
  •   1
Отговори
# 195
А аз като ядях месо, бях все уморена, летаргична, апатична.
Сега е точно обратното.Писах вече многократно как се чувствам
Ако беше променила останалите неща (това, което правиш сега - движение и др.), нямаще да се чувстваш уморена, летаргична, апатична.
Да де, ама за да ги правиш въпросните неща, трябва да кипиш от енергия и да искаш да ги правиш.
Аз като се наям с месо, ми се доспиваше.Последното, за което си мислех, беше движение, разходка и подобни.
Сутринта бях един час на танци, после час и половина разходка.Сега, ако искаш може да си спретнем турнир по тенис.   Laughing
По-енергична съм се чувствала само като дете.Ама аз и тогава недолюбвах месото и винаги, когато ми позволяваха, го отказвах.

Веганите ядат само зърнени, плодове и зеленчуци. За мен това са много малко неща. Липсват месо, мляко, яйца, риба - повече неща, отколкото ядат.

Подобни мнения само показват колко малко се знае за храненето на веганите.   Grinning
Смяташ, че месо, мляко, яйца и риба са повече от плодовете , зеленчуците , зърнените и бобовите?
Ами да видим.
чушки
броколи
домати
тиквички
патладжани
камби
рукола
спанак
лапад
пащърнак
целина
цвекло
праз
лук
карфиол
краставици
картофи ,+ сладки
гъби
ряпа
моркови
зеле
брюкселско зеле
зелени салати
бамбук
кълнове
артишок
аспержи
зелен боб
бамя
грах

ябълки
круши
диня
пъпеш
банани
грозде
кайсии
праскови
малини
ягоди
череши
портокали
лимони
мандарини
киви
ананас
манго
папая
авокадо
тиква
сигурно и доста изпускам

паста (поне милион Simple Smile) видове
полента
кафяв ориз
басмати ориз
арборио ориз (най-добрият за ризото, на който съм попадала)
ориз за суши
киноа
просо
булгур
сух грах-жълт и зелен
зелена елда
печена елда
червена леща
черна леща
зелена леща
кафява леща
ечемик
амарант
нахут
боб-бял, черен, червен, шарен, Черно око
кус кус пшеничен
кус кус от спелта
кус кус от царевица и ориз
ръж

водорасли-Хиджики, Араме,Комбу, Уакаме, АФА,
тофу, темпе, сейтан, мисо-няколко вида

Наистина ли смяташ, че пържолата, яйцата и млякото, в каквито и да са комбинации, са повече от изброеното?    Laughing

# 196
Темата е за вегетарианците. Ей го на- горе заглавиетo

Заглавието е съкратено, за да не е дълго, в статията се говори не само за вегетарианците, както и в темата  Peace

Относно отровите, не смятам, че нямат мигновени последствия, които могат да излязат при профилактичните изследвания.

А и говорим за храна, не за отрови Peace най-малкото, ако толкова бяха вредни въпросните комбинации, продължителността на живота нямаше да се вдигне до това ниво.

Всеки има право на мнение и въобще не агитирам никой да се храни така или иначе, но когато отрича едно или друго, и има крайно мнение, с нищо не е по-различен от този, който е залитнал в някоя др. посока.

Katarin X., "апетитът" идва с яденето - това за спорта. Ако толкова отнемаше от енергията, всички спортисти, щяха да са вегани.

Наистина ли смяташ, че пържолата, яйцата и млякото, в каквито и да са комбинации, са повече от изброеното?    Laughing

Разбира се, защото човекът с балансирано хранене, може да яде всичко изброено от теб + почти безброй комбинация и с останалите храни.

Последна редакция: пт, 15 мар 2013, 13:30 от Не се сърди, човече

# 197
  • гр. София
Човече, продължителността на живот се е вдигнала най-вече заради напредъка на медицината и подобряването на комунално-битовите условия на живот.  Simple Smile

# 198
Човече, изброй сега насреща всички видове месо.   Като почнем от зурличката на прасето

, та до къдравата опашчица.

Последна редакция: пт, 15 мар 2013, 13:30 от Трещерица

# 199
  • вятър в маслините, вятър над хребета
Човече, изброй сега насреща всички видове месо.   Като почнем от зурличката на прасето , та до къдравата опашчица.
А, не, много моля. Един чаршаф на страница стига Laughing

# 200
Човече, продължителността на живот се е вдигнала най-вече заради напредъка на медицината и подобряването на комунално-битовите условия на живот.  Simple Smile

Всичко е комплексно, не изключвам нито един фактор  Simple Smile

Човече, изброй сега насреща всички видове месо.   Като почнем от зурличката на прасето , та до къдравата опашчица.

Не смея, ще започнат да повръщат  Mr. Green

# 201
Цитат
Katarin X., "апетитът" идва с яденето - това за спорта.
Оо, аз НЕ обичам спорта.Мразех физическото в училище....   Laughing
Става въпрос за желанието и енергията за движение.
А професионалния спорт е друга бира.Там, за енергията "играят" други продукти, нямащи нищо общо с храната.   Peace

Цитат
Разбира се, защото човекът с балансирано хранене, може да яде всичко изброено от теб + почти безброй комбинация и с останалите храни.
Странно, хората около мен, а и по заведения като съм ходила, комбинират месото или с ориз, или с картофи, или със замразени зеленчуци.
Все още не съм видяла някой да яде
месо с аспержи
месо със спанак
месо с рукола
месо с моркови
месо с брюкселско зеле

Трещи, лесно е ,бе....   Laughing  
свинско
телешко
пиле
риба

# 202
Ако има как, хората да си купуват лекарства на лягане и ставане, ей така, бизнес да става, най-добре.Идиоти!
Без извинение!  
Защо обиждаш организацията - лично ли се засегна?  Rolling Eyes
На мен ми бяха много от полза съветите на СЗО за захранване на бебето, както и изобщо храненето на децата.

Все ми е тая кой от какво си лишава организма. Толерантна съм. Всеки да яде/не яде каквото сметне за добре.

Аз не съм вегератианка (макар да не  мисля, че е вредно, ако се прави както трябва!), но СЗО е като всички други "световни организации" - прокарват интересите на мега-концерните под маската на уж интерправителствени, квази-научни организации. Така че изобщо не бих вземала препоръките им за чиста монета. Не всичко, което препоръчват, е грешно, но все пак те съвсем не мислят за вашето здраве, макар да се наричат "здравна" организация... Имайте го предвид!  Peace

# 203

свинско
телешко
пиле
риба

Какво прави вегетарианството. Една кулинарка, в коята се кълнях, да сложи в едно свинските краченца с рибицата, вратните пържоли и котлетите.  

# 204
Оо, аз НЕ обичам спорта.Мразех физическото в училище....   Laughing
Става въпрос за желанието и енергията за движение

Да. Аз съм същата. Но си наложих да започна и за отрицателно време дойде желанието и енергията за движение.

Не познавам хората около теб, говоря за себе си. Нищо странно не виждам в комбинациите, които си написала.

свинско
телешко
пиле
риба

Ммм, ами заешко, ярешко, агнешко, патешко, пуешко, гъше, всякакви морски дарове, тях защо ги изключваш?
За млечните пък какво му е на киселото мляко, за домашното имам предвид?
Ок, да не го ядат веганите, това си е техен избор, но да обясняват колко е вредно и лошо, ами... крайно е.

karmelita_007, склонна съм да повярвам, но ми е интересно кое имаш предвид, дай пример с някой такъв съвет.

# 205
  • София
Киселото мляко го ядат вегетарианците, и мляко пият, и кашкавал може. Вие да не бъркате с веганите и постещите от другата седмица?

# 206
Преди си мислех, че си е направо извартена работа без месо, обач от известно време ей така от само себе си - не ми се яде месо, изобщо няма да се сетя, понякога хапвам 1-2  хапки, ама някак си не го усещам да е моята храна вече. А преди без мес не сядах. Явно се разболявам. Не съм вегетарианка, просто не ям месо напоследък, което не значи, че някой ден пак няма да ми се дояде...

пп - и сандвичите преди винаги бяха с филе, сега само с кашкавал...  Laughing Заболвяам...

# 207
Темата е за вегетарианците. Ей го на- горе заглавиетo

Заглавието е съкратено, за да не е дълго, в статията се говори не само за вегетарианците, както и в темата  Peace

Затова е хубаво, когато се пише по даден въпрос да се поясни, когато стеснявате полето си на отговор. Останалите няма как да знаем какво имате предвид. Ние пишем в зададена тема. В случая това е темата от заглавието тук.
...........................
Ако отворим реч за веганите- те наистина имат по- ограничен асортимент от храни в сравнение с вегетарианците, поемащи млечни и риба, да речем, но не ядат "само" определени хранителни артикули, като пицата и пържените картофи от примера ти, а всякакви плодове, зеленчуци, ядки, семена, което е един голям асортимент от храни. Ако същите вегани са достатъчно запознати с модела си на хранене, съдържанието на хранителните вещества в отделните продукти, то те не са изправени пред опасности от дефицит така, както пред такава сериозна опасност е поставен ядящият постоянно и само /това е проблемът, засегнат в предаването, което си гледала/ пица или пържени картофи.

Храната, Човече, спокойно може да бъде И отрова- зависи каква е, колко е прясна, как е обработвана, вкл. и с какво се консумира.
Разбира се, че е мнение, аз по мнение също пиша.  Simple Smile
Очевидно не сполучихме тук с официално становище на въпросната организация, та не го обсъждаме него.
................

Да се спрегнат на прасето всичките анатомични белези е като да се раздели морковът на части.  Laughing

Киселото мляко го ядат вегетарианците, и мляко пият, и кашкавал може. Вие да не бъркате с веганите и постещите от другата седмица?

Надявам се след толкоз на брой страници разликата да е вече направена.
Пък ние, постещите от другата седмица, също млекопитаем, извън пости, разбира се.  Laughing

# 208
Катаринке,отде хората,живeeщи по бг земи се сдобиват с тези "храни"-"водорасли-Хиджики, Араме,Комбу, Уакаме, АФА,тофу, темпе, сейтан, мисо-няколко вида".  И колко струват тези влечения?

Относно енергията,човечето е права.Преди ядях месо и тичах за зрдаве,или кръстосвах по 8-10 часа по баирите и Е не ми липсваше.
Преди няколко години отказах месото(като лятото ям прясна риба,ама те и веганите ядат мед да речем и то не само лятото) и сега нямам енергия да бягам.Ама като се разелени пак почвам,че и по баирите още даяня толкова часове.
Как се обсянява тази работа с твоята теория?

Последна редакция: пт, 15 мар 2013, 14:03 от ОМ

# 209
Вие да не бъркате с веганите и постещите от другата седмица?

Аз съм си написала кой имам предвид Simple Smile

Ок, да не го ядат веганите, това си е техен избор, но да обясняват колко е вредно и лошо, ами... крайно е.

Judy, коментирах статията, която е пусната за обсъждане, в нея не се говори само за вегетарианците  Peace важното е, че се разбрахме  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт