От сърдечен удар може да се умре и на 40 г.-съвсем естествена смърт...
Ето, че постигнахме консенсус- не е получен по насилствен път от нечия бухалка, най- често.

Добитъка расте прекрасно в места,където друго не вирee(планински и полупланински пасища), и с които страната ни разполага достатъчно,но това е въпрос на държавна политика.На кой му се ходи да размахва гегата в планината.
Рапицата и за био дизел я гледат...
Първото е доста погрешно обобщение- добитък се гледа доволно и в равнни местности- колко стада с крави ще видиш в балкана? Там са повече кози и овце.
И се храни с фуражи, суровините за които се отглеждат на места, където те "растат", т.е. не в планината.
Цитатът ми не е пълен- да го допиша пак: това далеч не е причината, поради която хората решават просто да не ядат месо. Напр. никога не е била моята причина.
Рапицата влиза И във фуража.
А гори се секат по разни причини. Около мен- предимно за дървесина, вкл. и за износ. Обаче има и случаи за пасища, т.к. хората кандидатстват по програми за евросубсидии и се искат поддържане на площи за пасища- без дървета и храсти или до определен процент залесено, поради което останалото се сече и маха.

Тъкмо ще видя нагледно какъв вид "клинично проучване" на един природен метод, при който не влиза на пазара произвеждан от някой, който си плаща за проучването, медикамент, би удовлетворил конкретните вкусове. Би ми било интересно.