Признаха вегетарианството за психично заболяване

• 82 054
  • 2 544
  •   1
Отговори
# 2 190
Тук, анпр., една жена реши, че естествената смърт и сърдечният удар са взаимноизключващи се неща.

От сърдечен удар може да се умре и на 40 г.-съвсем естествена смърт...

Ето, че постигнахме консенсус- не е получен по насилствен път от нечия бухалка, най- често.  Laughing При теб ставаше въпрос за сърдечен удар на 88 г., ако се не лъжа, а не на 40, но нейсе- лаф да става.

Освен това големи земеделски площи служат за отглеждане точно на храна за добитък. Дори не става въпрос за тропическите гори, е за у нас- ищец е арендатор и наемател на големи площи с царевица- сорт, предназначен за животни. Гледа се цвекло, люцерна, соя, рапица, просо и т.н. за фуражи.

Добитъка расте прекрасно в места,където друго не вирee(планински и полупланински пасища), и с които страната ни разполага достатъчно,но това е въпрос на държавна политика.На кой му се ходи да размахва гегата в планината.
Рапицата и за био дизел я гледат...

Първото е доста погрешно обобщение- добитък се гледа доволно и в равнни местности- колко стада с крави ще видиш в балкана? Там са повече кози и овце.
И се храни с фуражи, суровините за които се отглеждат на места, където те "растат", т.е. не в планината.
Цитатът ми не е пълен- да го допиша пак: това далеч не е причината, поради която хората решават просто да не ядат месо. Напр. никога не е била моята причина.
Рапицата влиза И във фуража.
А гори се секат по разни причини. Около мен- предимно за дървесина, вкл. и за износ. Обаче има и случаи за пасища, т.к. хората кандидатстват по програми за евросубсидии и се искат поддържане на площи за пасища- без дървета и храсти или до определен процент залесено, поради което останалото се сече и маха.

Аз предлагам вие двете да направите едно дабъл блайнд ревю, а аз ще се захвана с рисърч критик-ата Simple Smile Mr. Green Joy

Тъкмо ще видя нагледно какъв вид "клинично проучване" на един природен метод, при който не влиза на пазара произвеждан от някой, който си плаща за проучването, медикамент, би удовлетворил конкретните вкусове. Би ми било интересно.

Последна редакция: чт, 11 апр 2013, 09:47 от Judy

# 2 191
  • София
Четох за рибното масло , в него има витамин Д и А .
Витамин Д е витамина който поемаме от слънцето "Синтезира се под действие на ултравиолетовите лъчи в кожата и костите". , с витамин А са пълни морковите" достатъчен е половин морков на ден "  . Желязо :"спанак, ряпа и зеле, жeлязoтo ce ycвoявa мнoгo тpyднo бeз пpиcъcтвиeтo нa витaмин C :. пopтoĸaли, гpeйпфpyти, ĸиви и ягoди." Калции : сусам .Сусамените семена са богати на калций, желязо, фосфор, магнезий. Съдържат още витамини от групата B, особено витамин B1 и витамин B6.
В12 : http://www.recipemagician.com/polezno/b12-vitamin-mitove-legendi-istina/
Няма елемент , който да не може да се набави от растителен източник .

Аха. Ами ето, препоръки и рискове описани на собствения ви сайт Българско вегетарианско интернет общество:

Скрит текст:
Желязо
Препоръчвани приеми на желязо за вегетарианци са 1,8 пъти по-високи от тези на невегетарианци поради по-ниска усвояемост на желязо от вегетарианска храна (44).

Витамин D
Витамин D3 (холекалциферол) е от животински произход, докато витамин D2 (ергокалциферол) е форма подходяща за вегани. Витамин D2 може да бъде по-слабо биологично достъпен от витамин D3, което може да повиши потребностите на вегетарианци които, разчитат на добавки с D2 да задоволят нуждите от витамин D (86). Ако излагане на слънце и прием на обогатени храни са недостатъчни, се препоръчват суплементи с витамин D.

Витамин B-12
Вегетариански храни са типично богати на фолиева киселина, която може да маскира хематологичните симптоми на дефицит на витамин B-12. Затова, някои случаи на дефицит може да не бъдат забелязани, освен след начало на неврологични симптоми (89).

Витамин А
.... Това предполага, че веганският прием на витамин А е около половина от това което предполагат предишни изследвания, и прием при лакто-ово-вегетарианци може да бъде 25% по-нисък отколкото по-рано се посочва ... ужди от витамин А могат да бъдат задоволени с включване на три порции дневно на наситено жълти или оранжеви зеленчуци

Омега-3 мастни киселини
Докато вегетариански храни са основно богати на n-6 мастни киселини (особено линолова киселина), тези храни могат да бъдат бедни на n-3 мастни киселини, което да резултира в нарушен баланс ... Неотдавна, вегански източници на DHA добивани от микроводорасли са на разположение като суплементи в нежелатинови капсули.
Поне като правите избор го правете информирано. И запасете се със "суплементи в нежелатинови капсули" най-накрая Grinning

Последна редакция: чт, 11 апр 2013, 11:19 от Assos

# 2 192
http://www.recipemagician.com/polezno/b12-vitamin-mitove-legendi-istina/
Изобщо не са от вегетариански сайтове  , само за В12 и то инфото го бях намерила и в не вегетариански по различен , това намерих на мързеливо търсене . Бях чела ,че имали сме били липса на В12  и се поинтересувах  . Веганка си е правила няколко пъти теста и го има в изобилие витамина. Месоядци също имат липса .
..........................
Ми тези бройлери и животни , които ги гледат на тези крушки  цял живот слънчева светлина не виждат . Доста от тях само по пътя до кланицата , от къде си го набавят витамина , че поглъщайки ги ти да го приемаш от тях на готово?.

Айде,не ме кръщавай-прочети пак откъде си дала източника,което не пречи информацията да я има и на други места-в нета масово се приписва.Кой какви изследвания си е правил е много относителна работа и не знаеш дали тези хора не пият и добавки.

Колкото до животните,пусни google и намери откъде си набавят витамина.

Ето, че постигнахме консенсус- не е получен по насилствен път от нечия бухалка, най- често.  Laughing При теб ставаше въпрос за сърдечен удар на 88 г., ако се не лъжа, а не на 40, но нейсе- лаф да става.

При мен не е ставало дума,ставаше дума за Лидия Ковачева.Не знам какви бухалки те гонят,да не си пак на диета?

Първото е доста погрешно обобщение- добитък се гледа доволно и в равнни местности- колко стада с крави ще видиш в балкана? Там са повече кози и овце.
И се храни с фуражи, суровините за които се отглеждат на места, където те "растат", т.е. не в планината.
........
Рапицата влиза И във фуража.

Ами Judy има доста стада из Балкана,само трябва да се замъкнеш дотам-с диета на ябълки няма да ти стигнат силите обаче.Което не пречи да се гледат в равнините,но аз за съвсем друго нещо писах.
Не ми обяснявай къде се гледат фуражи,не съм писала,че се гледат в планината.
Знам какво е рапица доста по-добре от теб.

# 2 193
Само дето е и заради твоята пържола, и на детето ти пържолата, и на мъжа ти пържолите, и на родата ти пържолите, и на приятелите ти пържолите, и на съкварталците ти пържолите, и на съглажданите ти, и на сънародниците ти, и на съконтиненталците ти, и ......така, заради пържолите в целия свят.

Joy
Това звучи като псувня малко.

# 2 194
Да! Simple Smile Нещо като: И пържолата на твойта майка също... Wink Joy

# 2 195
Да! Simple Smile Нещо като: И пържолата на твойта майка също... Wink Joy

Joy

# 2 196
Възприемането на каквото и да било зависи от нагласата и себеусещането ти.
Явно твоите са такива.    Laughing

# 2 197
  • София
ЦЪК! Че превеждам в момента това:

"Митът, че растителните масла (богати на Омега 6 мазнини) са по-здравословни, отколкото наситените животински мазнини, е труден за разбиване. Но истината не може да угасне завинаги. Според  прес- съобщение на БМЖ:
Диетичните съвети относно мазнините и риска от сърдечно-съдови заболявания се поставят под въпрос днес, когато клинично проучване показва, че замяната на наситени животински мазнини с омега-6 полиненаситени растителни мазнини е свързано с повишен риск от смърт при пациенти със сърдечни заболявания.”

БМЖ е Британски Медицински Журнал.

Така че и митът колко е полезно вегетарианството и коло е вредно месото се разбива полека-лека.

Последна редакция: чт, 11 апр 2013, 11:23 от L'Agent

# 2 198
Това, което пишеш, L'Agent,
ми го е казвал един много добър кардиолог. Допреди 50-60 години случаите на инфаркт са били толкова редки, че е било трудно на студентите да им се покаже какво е това. Точно, когато масово започва да се готви с олио, вместо с мас, заочват да зачестяват случаите на инфаркт и въобще на сърдечно-съдовите заболявания. Сега се клати и теорията за добрия и лошия холестерол.

# 2 199
Знам за кого става въпрос, ОМ, твоя пост, сиреч при теб, ставаше въпрос за "не" естествена смърт от сърдечен удар на... 88 годишен човек.  Rolling Eyes Мен бухалки не ме гонят, теб те гонят, щом твърдиш, че това не е естествена смърт.  Laughing Кой утрепа жената, разкажи, че не сме наясно, кой силом й докара тоз "неестествен" край?

До балкана живея и по балкана ходя /а не се мъкна/ всяка седмица, та съм съвсем наясно какво има там. Не е като да се информирам от форума основно.  Laughing Та и писах какво има и с какво се храни. А да напомня, че това, дето го има, обикновено през септември вече не е по балкана, а по селата, там изкарва до пролет и се качва нагоре през април- май. И се храни основно с фураж, когато не пасе.  
Сега кой какво "по- добре бил знаел" си е лично твое разсъждение. Необосновано по какъвто и да било начин, освен по форумско- клюкарски. Аз такива съждения не правя.

# 2 200
  • София
И за да бъдем обективни - как проиводството на фуражи се е увеличило заради увеличаващото се производство на месо в световен мащаб:

http://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/sviat/2011/12/22/1732 … 12_g_otnovo_shte/

# 2 201
Това, което пишеш, L'Agent,
ми го е казвал един много добър кардиолог. Допреди 50-60 години случаите на инфаркт са били толкова редки, че е било трудно на студентите да им се покаже какво е това. Точно, когато масово започва да се готви с олио, вместо с мас, заочват да зачестяват случаите на инфаркт и въобще на сърдечно-съдовите заболявания. Сега се клати и теорията за добрия и лошия холестерол.

Краката на почти всички теории, свързани с храненето, се клатят. И мръвкарски, и растителни и всякакви теории. То са неизброимо много и взаимноизключващи се.
Та аз, поради това, точно, следвам онази, от която лично съм видяла ползи, не само за мен, и никого не убеждавам колко е неправ в неговата си. Пиша какво и защо съм избрала и като никак не считам, че следва да си губя време да убеждавам някого колко е грешен, пък колко съм права аз. Държа и на реципрочно отношение- не ме вълнува нечие субективно лично мнение ни за психическия ми статус /вж. заглавието/, ни за друго, свързано с личността ми.

И за да бъдем обективни - как проиводството на фуражи се е увеличило заради увеличаващото се производство на месо в световен мащаб:

http://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/sviat/2011/12/22/1732 … 12_g_otnovo_shte/

Точно заради обективността ги упоменах тези фуражи, а не защото те са ми причина лично на мен за мои решения.  Peace

# 2 202
  • Linz
Така че и митът колко е полезно вегетарианството и коло е вредно месото се разбива полека-лека.
Вегетарианците могат и да прекаляват с животинските мазнини. Между вегетарианство и веганство има много голяма разлика, не го ли разбрахте?!
Средиземноморската диета е известна с това, че съдържа много растителни мазнини (и не олио, а зехтин екстра върджин), а населението на Южна Европа с това, че много по-малко страда от сърдечно-съдови заболявания. Статистика срещу медицина!

# 2 203
Краката на почти всички теории, свързани с храненето, се клатят. И мръвкарски, и растителни и всякакви теории. То са неизброимо много и взаимноизключващи се.
Та лично поне аз поради това, точно, следвам онази, от която лично съм видяла ползи, не само за мен, и никого не убеждавам колко е неправ в неговата си.

Моето мислене е сходно, затова и не ми трябват научни журнали, за да проверявам дали това, което мисля, е правилно или не е.
И по-сериозни теории, свързани с лечението на разни заболявания, се клатят доста сериозно, ние тук си говорим за манджа.
Рокси писа назад - баланса нарушаваме, целта е да се доближим до него.

# 2 204
  • Варна
. Между вегетарианство и веганство има много голяма разлика, не го ли разбрахте?!

Трудно им е. Адски трудно.

Общи условия

Активация на акаунт