Признаха вегетарианството за психично заболяване

• 87 191
  • 2 544
  •   1
Отговори
# 225
Ох, как мразех червен хайвер, приличаше ми на рибеното масло, с което ме тъпчеха за засилване. Ама на - проядох.

Това какво е  Embarassed

# 226
Даваха ни го като малки-източник на омега к-ни.
Или питаш за черния хайвер? Това са яйцата на някои риби-доста мазно и тежко нещо,особено за деца.

# 227
Ето това

Баш си е като рибено масло .

# 228
А  Stop това и аз не бих яла  Joy
Попитах, защото помня от детството си едно домашно приготвено нещо - червено на цвят - дето се маже на филия - но така и не намирам как се прави оригиналната рецепта...от извара май е основата...както и да е, отплеснах се.

# 229
Даваха ни го като малки-източник на омега к-ни.
Или питаш за черния хайвер? Това са яйцата на някои риби-доста мазно и тежко нещо,особено за деца.

Аз тъкмо се чудех как ще ни дават скъпотии в училище и после загрях, че за рибеното масло пишеш.  Grinning
Голям бонбон стана тука.
Като малка аз много обичах рибено масло и си вземах тайничко, понеже не ми даваха толкова често, колкото ми се щеше. И досега ям хайвер и риба. С голямо удоволствие. Heart Eyes

# 230

Също се сещам в ББ как една от мисиите на Пипирудата беше да яде принцеса с кайма - е, тя рева, тръшка се, страда, едва преглътна два залъка - кажете ми, че не е на психична основа!

Естествено, че ще се тръшка- те я карат да прави нещо против убежденията си. Колко хора са умрели, предпочитайки да се убият сами, но не и да приемат чужда вяра!
Много беше гадно това от страна на сценаристите.

Последна редакция: пт, 15 мар 2013, 15:49 от Елиас

# 231
Вкусовите ми предпочитания изключват почти всички видове месо, с малки изключения- риба, птици, по-рядко-телешко.
Млечни продукти също не обичам, яйца -само ако са в сладкиши.

Но това са просто хранителни предпочитания, не всеки харесва всичко.Затова ми е много странно ,когато някой - имам пред вид лични наблюдения започне да се превзема по въпроса за храненето.На моменти наистина изглежда като вътрешно нерешим проблем.
Откровено казано, не ме интересува особено кой с какво се храни.
Но когато някой започне да "мисионерства" на тема храна, особено без да му е искано мнението или пък в съвсем неподходяща обстановка , наистина често звучи като не съвсем наред.

Има един магазин за био храни, в който често ходя- харесвам си някои неща ,които купувам оттам.
Аз ли попадам все в такива ситуации, ами на моменти наистина имам чувството, че са се събрали всички откачалки от града.Няма такъв магазин- всеки се чувства длъжен да се обясни колко му е важно да приема точно тези продукти, говорят с един такъв възвишен тон, едни лепнещи, медени звуци излизат от устите им.И едни ,такива трагични физиономии ,ако случайно е свършило нещо си- не е било да вляза и да не попадна на представление.

Ми добре, иди, купи си, хапни си, какво занимаваш околните с два часа разговори с продавачките ,че да разберем всички колко и как си "дорасъл".Отначало се забавлявах, после стана досадно и гледам да влизам като няма хора.Влизала съм и в други био магазини- е, няма такива истории.

# 232
Ама не се отказа, а? Парите надвиха убежденията.  

# 233

Тя по-скоро е рева, щото се е сети колко са вкусни Mr. Green ако въобще е веган, в което искрено се съмнявам. Цирк да има.

# 234
То може би е като с цигарите - много ги е страх да не хапнат хапка, че да се сетят колко им харесва.

# 235
СветкавицаPeace!
Аз също имах предвид подобно нещо, когато написах, че някои са направо фанатизирани.

# 236
Не съм гледала предаването, майка ми разказа случката. До колкото разбрах ставало въпрос за бюджета на всички.
Не знам тя дали е веган, но ако не яде месо по морално убеждение, напълно разбирам драмата и.
Аз не бих хапнала, ако ще да ме линчуват после. Това също трябва да се прибави към клиничната ми характеристика- опитът за извиване на ръце ми действа както червеното на бика  Mr. Green

Последна редакция: пт, 15 мар 2013, 16:10 от Елиас

# 237
Добре де, ако вас ви карат да ядете кучешко или човешко, например, как ще се чувствате? Защо е тази нетолерантност към избора на другите? Не може ли да приемете, че някои хора изпитват истинско отвращение при мисълта да ядат и сготвят друго живо същество и да се уважава този избор?

Не са коректни и сравненията между поканите и мисълта за гостите. Месоядните ядат и зеленчуци, така че няма да останат гладни и на веганска вечеря. Докато един вегетарианец трябва да се насили да изяде и не повърне сервираната му вечеря. Познавам само един човек с отвращение към плодовете; направо става и отива на друга маса, ако някой забрави и сложи грозде пред него, примерно. С него се съобразявам, естествено. Но защо на месояден човек, който яде всичко, трябва непременно да се поднесе пържола?

# 238
Това за Стойка ли?
Ако беше лично за нейна полза , убедена съм, че нямаше дори да я докосне.
Тя обаче явно е отборен играч.И би направила възможното  според силите й, да не загуби отбора.   Peace

Поне се придържайте към истината.     Laughing

# 239
  • вятър в маслините, вятър над хребета
Естествено, че ще се тръшка- те я карат да прави нещо против убежденията си. Колко хора са умрели, предпочитайки да се убият сами, но не и да приемат чужда вяра!
Много беше гадно това от страна на сценаристите.
И пак сама е избрала да го направи- не виждам как биха могли да я принудят, ако ще и с договори.

Общи условия

Активация на акаунт