Признаха вегетарианството за психично заболяване

  • 82 357
  • 2 544
  •   1
Отговори
# 2 370
  • Мнения: 4 841
Не разбрах защо в такъв случай повдигаш въпроса за домашната продукция

Защото "домашното" се представя като някаква панацея и едва ли не Единственото Решение ... Което е нелепо и несериозно.

"Еко"-модата показва в пълен блясък за мен склонноста на хората да се самозалъгват. Както вече споменах - мнозина си мислят, че като сменят бялата захар с кафява, йодираната сол - с розова хималайска, а боба - с нахут, и край - вече сме в кръга на вечно здравите и безсмъртните Outta Joint

# 2 371
  • Linz
  • Мнения: 11 630

Домашни домати ядем 6 месеца в годината. През останалите 6 месеца ядем домашна лютеница.

Очевидно обитаваш субекваториалния климатичен пояс. Или имаш парници. Но вкусът на парниковите зарзавати е доста по-различен от сезонните. Дори и отглеждани в еко-почва.
Не, нямаме парници. Но домати се раждат от средата на юли и ядем пресни салати до Коледа (ноември и декември доматите не са такива, каквито са лятото, но пак са много по-вкусни от купените)- почти половин година.

"Еко"-модата показва в пълен блясък за мен склонноста на хората да се самозалъгват. Както вече споменах - мнозина си мислят, че като сменят бялата захар с кафява, йодираната сол - с розова хималайска, а боба - с нахут, и край - вече сме в кръга на вечно здравите и безсмъртните Outta Joint
Не, просто избират по-малкото зло.

# 2 372
  • София
  • Мнения: 44 521
Само искам да ви светна, че според регламента за био, продуктите могат да се пръскат със син и зелен камък! Mr. Green

# 2 373
  • Мнения: 24 693
  Ноември и декември ви раждат доматите? Браво.

 Аз съм отгледана в свръхплодороден район, но и там прееко сили средата на октомври пада слана.
  А ако годината е лоша, мине болест и домати изобщо няма? Или порази чушките? Лютеницата отидЕ на кино...Laughing


 

# 2 374
  • Linz
  • Мнения: 11 630
Съвсем без пръскане е почти невъзможно, но синия камък не е страшен, просто трябва да се изчака известно време. И ние пръскаме (не аз лично де) за да има какво да берем.

Iris04, естествено, че пада слана и доматите съответно са обрани Tired

# 2 375
  • София
  • Мнения: 9 266
За мен освен качество, важно е и количеството храна, което поглъщаме. За мен голяма част от проблемите на затлъстелите хора с високо кръвно е не това, че се хранят предимно с месо, а в това, че се тъпчат, с всичко и по-много. Това съчетано с малко движение е много по-пагубно от две парчета салам на филия.

# 2 376
  • Мнения: 24 693
За мен освен качество, важно е и количеството храна, което поглъщаме. За мен голяма част от проблемите на затлъстелите хора с високо кръвно е не това, че се хранят предимно с месо, а в това, че се тъпчат, с всичко и по-много. Това съчетано с малко движение е много по-пагубно от две парчета салам на филия.


 А, ето това е най-вярното.
 Предполагам, че това е и отговора защо Краси се чувства толкова добре с новия си режим - особено след една възраст храната трябва значително да се намали като количество и действително да се ограничи консумацията на месо.
 Всеки човек се чувства по-добре така.

 Не можеш да оставиш 25-30 годишен активен човек, особено подложен на физически натоварвания да хрупа предимно марули, но 40 годишна жена, без  енергоемки дейности спокойно може да се храни като елф. И даже трябва.

# 2 377
  • Мнения: 682
Съвсем без пръскане е почти невъзможно, но синия камък не е страшен, просто трябва да се изчака известно време. И ние пръскаме (не аз лично де) за да има какво да берем.

Iris04, естествено, че пада слана и доматите съответно са обрани Tired

Или се покриват с найлон, като се знае, че ще пада слана.

# 2 378
  • Linz
  • Мнения: 11 630
Безспорно преяждането и обездвижването съсипват здравето, това няма кой да го оспори.
Нещата са свързани. Този, който внимава какво яде, едва ли ще се остави да затлъстее от плюскане и лежане.
Аз сега започвам ежедневната си тренировка.

# 2 379
  • Мнения: 2 761
За нитратите на марулите на пазара нищо не мога да кажа, но знам, че марулите в моята градина нямат нитрати.
И така, само между другото- нитратите на марулите са много по-безопасни от тези, в саламчетата (които като ги хапнеш се превръщат в нитрозамини).

Точно така е-нитратите сами по себе си не са токсични-стават такива,когато се превърнат в нитрити и нитрозамини.И няма как да  нямат марулките ти нитрати,дори да не са торени допълнително,по простата причина,че растеният извличат азот от почвата-необходим им е за растежа.Допълнително постъпват нитрати и от питейната вода,която най-вероятно ползваш за поливане.

Не, нямаме парници. Но домати се раждат от средата на юли и ядем пресни салати до Коледа (ноември и декември доматите не са такива, каквито са лятото, но пак са много по-вкусни от купените)- почти половин година.

В такъв случай ги берете зелени и доузряват откъснати.Бих си направила трушия от зелени домати... Simple Smile

Ако човек наистина иска да знае какво расте в градината му, трябва да направи всички възможни анализи на почвата, водата и на продукцията.............
Не е задължително.
За биопродукция например има изискване почвата 5 години назад да не е торена с химикали, и да не са използвани такива и за насажденията.
Така че, ако не си използвал никакви агресивни химически торове, не е необходимо да се правят изследвания.

Много си начетена...Ами като мине самолет да пръска близките ниви и не е съобразена скоростта на вятъра, да не мислиш,че не отива и на терена,предназначен за био,еко...
Интересно ми е и Катрин каква еко продукция ядеш,след като Пловдив е на няколко км от КЦМ-то...




# 2 380
  • Мнения: 8 631
Количеството на нитратите, нитритите и някои други замърсители се измерва и нормира на милиграм на килограм. Тоест, дори някой замърсител да е над нормата, за да окаже някакъв отрицателен ефект, то би трябвало да се приемат килограми от продукта почти ежедневно. Че кой е този който яде килограми маруля, спанак или други листни зеленчуци всеки ден?

ОМ-абсолютно вярно. Това залитане по био и еко, яко пълни нечии джобове, за сметка на хорската наивност.

# 2 381
  • Linz
  • Мнения: 11 630
ОМ, говорим за изкуствено торене и допълнително хакане на нитрати. Естествените процеси не ме притесняват.

biskit, зависи колко над нормата е. Понякога замърсяването е наистина много над допустимите граници. Тогава е достатъчно и малко количество. Освен това не консумираме само един вид храна. Месото също се обработва с натриев нитрит.

# 2 382
  • Мнения: 4 150
Дали психиката на един човек се променя и в каква посока:
1.Когато си мисли,че яде здравословно
2.Когато знае,че яде отрови,но не му пука.

# 2 383
  • София
  • Мнения: 62 595
Въпрос на вяра, Кристияне! Аз лично не виждам смисъл човек да мисли, че яде здравослонто, а в един прекрасен момент да установи, че всъщност яде отрови. А този момент неминуемо настъпва. Тогава има два варианта - или се вкопчва във вярата си, че яде здравословно, или тръгва да променя нещо, опитвайки се да компенсира. На повечето хора им пука, затова и от това пукане се възползва кой ли не. Най-много пари и власт се прави въз основа на страховете и алчността по вечната младост. Блажени са вярващите, нали така!

# 2 384
  • Linz
  • Мнения: 11 630
А ти продължавай да вярваш, че няма значение с какво се храниш и остави другите да живеят със заблудите си.

Общи условия

Активация на акаунт