Признаха вегетарианството за психично заболяване

• 81 564
  • 2 544
  •   1
Отговори
# 2 400

Ти си готви стандартните ресторантски рецепти, а нас,  неуките, остави да експериментираме и да фантазираме .
Креативно.     Mr. Green

Аха, стандартни ресторантски рецепти.  ooooh!
Това чудо можеш да го кръстиш със същия успех пилаф или ризото вместо паеля. Все толкова няма да има нищо общо. Без значение дали е приготвена в ресторант или в къщи и независимо от вариациите, паелята изглежда така:

http://www.google.bg/search?q=Paella+with+Crayfish&tbm=isch& … =1360&bih=643

а не така:

# 2 401
# 2 402
Paella with River Crayfish

Leeks
carrot
celery
spring onions
asparagus
tomatoes
olive oil
garlic
ground paprika
stock

Eто ти една оригинална рецепта за паеля.Спестила съм само рибните елементи.
Ако можеш да четеш,    Laughing  , сравнявай.
Не знам къде и какво си готвила, но определено знанията ти куцат.    Peace

Сори за спама.Няма вече.    Grinning

То така си е един проЗт ориз със зеленчуци, а не паеля. Де са морските дарове, заека, или поне пилето?

# 2 403
А на мен не ми допадат розовите вилици.  Rolling Eyes

Тъй като темата тук е като цял форум за домакини и философи, събрани наедно или обединяващи и двете качества, значи мога да запитам за рецепта за чупливи нокти. Тати има такъв проблем от много години и сега, като спря да ходи по лекции, се загледа в тях, стана му мъчно, че неговите нямат желания от него идеален вид, та да запитам...  bouquet

# 2 404
  • на брега на морето
Да ги кисне в топъл зехтин. Но в общи линии здравината на ноктите си е вродена.

# 2 405
Ох, че ми се дояде сега паеляяяяя! С октоподчета, калмари и големи, сочни скариди. Ммммм! Всъщност може да забравим за ориза.
Престанете да размахвате рецепти, а най-вече снимки. От тая здравословна тема ще взема да напълнея.

# 2 406
  • София
А тия дето се мъчим по офисите, направо ще си умрем от глад или ще се удавим в слюнки! Mr. Green

# 2 407
  • София
не знаех, че това е паеля. Аз му казвам постен ориз със зеленчуци и гарнитура от сурови зеленчуци.   newsm78

# 2 408
  • София
Ако е номерът само да не се яде месо, а кексът да се прави вкъщи, вместо да се купува от магазина, то ок, и аз тогава съм в групата на ядащите здравословно! Ама някак не го вярвам, защото много добре зная колко захар, масло/олио и бяло брашно сипвам, а то сипвам точно бяло брашно, защото с друго брашно няма да е кекс, а нещо друго и няма да се надигне, освен ако здраво не наблъскам набухватели.

Естествено, че си в групата на ядящите здравословно, въпреки че упорито го отричаш.  Wink
Кексът ти изобщо не може да се срявнява с този от магазина, който е със срок на годност 1 година. В него няма консерванти, ароматизатори, оцветители, аспартам, яйца на прах, мляко на прах, транс-мазнини, набухватели (не сода, която си е натурален продукт) и пр.

# 2 409
На кои точно храни замърсителите са „много„ над нормата, да си дойдем на думата? На нитратите ли? Или на друго. Защото лично съм изследвала проби за нитрати-спанак, маруля и детски пюрета и се установяваха някакви стойности, които са съизмерими с грешката на метода на изследване. Примерно 200 милиграма , при норма 3000.
Понякога хората обичат да преекспонират. Далеч съм от мисълта, че няма отрови в храните, но другата крайност също е неправилна. А и торовете все пак струват пари.

Последна редакция: вт, 16 апр 2013, 17:58 от biskit

# 2 410
Вярата е много силно плацебо.
Вярата,че човек се храни здравословно и се грижи за тялото и духа си води до позитивни промени в психиката.Психиката рьководи тялото.

Навремето са казвали по една молитва преди хранене,за да си успокоят психиката преди да пристъпят към храната и са оставали малко след храна на масата,така щото храносмилането да върви отимално.

# 2 411
Да ги кисне в топъл зехтин. Но в общи линии здравината на ноктите си е вродена.
Аууу отиди и го кажи в темата за ноктите и даже БАН можеш да получиш Simple Smile

# 2 412
Тъй като темата тук е като цял форум за домакини и философи, събрани наедно или обединяващи и двете качества, значи мога да запитам за рецепта за чупливи нокти. Тати има такъв проблем от много години и сега, като спря да ходи по лекции, се загледа в тях, стана му мъчно, че неговите нямат желания от него идеален вид, та да запитам...  bouquet

Недостиг на калций.Ноктите са вторичен продукт на костите според едно източно учение.То не отрича млечните обаче и е против гладувания...Щото стават разни фалове при липси и принципа опрявам едно,а развалям друго го отхвърлят.

# 2 413
  • София
Да, Александра, в този смисъл ям и гледам домочадието да яде относително здравословно. Нещата, които са ненужни в ежедневното хранене тип "боклучава храна" съм ги махнала, макар когато на някого му се прияде или припие, може да си купи. Вкъщи почти няма подобни продукти, а когато ги има, то рядко някой им обръща внимание. На мен обичайната  за нашенско кухня ми е прекалено мазна, прекалено солена и прекалено сладка - ако в готварската книга пише чаша и половина захар, аз слагам чаша, и пак изглежда много сладко като се комбинира с млякото. Но няма да се посвеня да метна пържолата в тавата, дори да е по-мазничка. Няма да тръгна да обикалям и да търся еко-био и прочие, разни хималайски соли да купувам. Дори опитах с това гхи, ама нещо домочадието не го хареса. По едно време четох за калиевата сол, дето толкова я препоръчваха за замяна на обикновената, ами нещо не ме изкефи като възможност,  дори ми се видя по-вредна. Такаа да се каже, приемам здравословното хранене и вегетарианството, както се казваше в един филм "умерено, колкото всеки марксист".  Wink

# 2 414
По отношение на ноктите да споделя.....
Откакто се помня, винаги съм имала меки и чупливи нокти.Единствените три пъти, в който съм успявала да "отгледам" качествен маникюр, са:
1.когато за пръв път заживях сама.Бях на 19, от работа и купонясване нямах време за ядене и карах основно на плодове, зеленчуци и готови храни от типа на банички и сандвичи.Тогава имах и най-дългия маникюр в живота си.
2.по време на втората ми бременност, която беше от март до ноември.Изкарах я почти само на плодове, салати, сирене и много разходки.
3.сега.Откакто смених начина на хранене, пак успявам да отгледам здрав маникюр.

И на мен доктор ми е казвал, че здравината на ноктите е генетично заложена.Та, каквото и да съм правела, нямало да има кой знае какъв ефект.

Общи условия

Активация на акаунт