Признаха вегетарианството за психично заболяване

• 81 577
  • 2 544
  •   1
Отговори
# 2 385
Цитат
Аз лично не виждам смисъл човек да мисли, че яде здравослонто, а в един прекрасен момент да установи, че всъщност яде отрови. А този момент неминуемо настъпва. Тогава има два варианта - или се вкопчва във вярата си, че яде здравословно, или тръгва да променя нещо, опитвайки се да компенсира. На повечето хора им пука..............
Всъщност, масово на хората не им пука какво ядат.
Ако "прехвърлиш" пак страниците на темата, ще видиш, че на поне 95 % от пишещите им е все едно.Ако поразгледаш количките на пазаруващите в един хипермаркет, надали и в една ще видиш повече зеленчуци и плодове, отколкото пакети, бурканчета, кутии и салами.
Там, където аз поръчвам продукти, пазаруват още около 50 човека.Съпоставено с около 700 000 население на Пловдив, е около 0.007 %.Дори да предположим, че има и хора, които пазаруват от други места, пак едва ли ще ги докараме докъм 1 %.Маскимум.
Така че, на хората определено не им пука с какво ги тровят.
Ако ти е интересно, разгледай и темата "Бял списък на продуктите....".Направо е щокиращо какви храни хората харесват и смятат за добри.    Laughing

# 2 386
  • София
Пука им какво ядат. Просто смятат, че е нормално да се яде това, което купуват. Аз може да смятам за вредно пърженето и да го избягвам (освен когато не реша да пържа съвсем съзнателно), но голяма част от нашенската и балканската, че и европейската хранителна култура включва адски много пържене - то не беше пържене на риба, месо, тиквички, патладжани, картофи, лук, ориз... не остава нещо, което да не се пържи! И столетия наред се смята за нормално и невредно. Дори твоите торти са вредни, защото са истинска калорична бомба от бяло брашно, захар, яйца, всякакви масла, шоколад, набухватели и пр., но ти ги правиш. Защо? И всякакви ястия, които може да са вкусни, но не изглеждат от най-здравословните. Ако е номерът само да не се яде месо, а кексът да се прави вкъщи, вместо да се купува от магазина, то ок, и аз тогава съм в групата на ядащите здравословно! Ама някак не го вярвам, защото много добре зная колко захар, масло/олио и бяло брашно сипвам, а то сипвам точно бяло брашно, защото с друго брашно няма да е кекс, а нещо друго и няма да се надигне, освен ако здраво не наблъскам набухватели.

# 2 387
Цитат
Дори твоите торти са вредни, защото са истинска калорична бомба от бяло брашно, захар, яйца, всякакви масла, шоколад, набухватели и пр., но ти ги правиш. Защо?
Само дето такива торти се ядат 1-2 пъти годишно.  И едно парче организмът, хранен с качествена храна, дори няма да го усети като отрова....просто ще го преработи и изхвърли.
Докато останалата храна се яде ВСЕКИ ден.

Цитат
Ако е номерът само да не се яде месо, а кексът да се прави вкъщи, вместо да се купува от магазина, то ок, и аз тогава съм в групата на ядащите здравословно! Ама някак не го вярвам, защото много добре зная колко захар, масло/олио и бяло брашно сипвам, а то сипвам точно бяло брашно, защото с друго брашно няма да е кекс, а нещо друго и няма да се надигне, освен ако здраво не наблъскам набухватели.
Това изобщо не е вярно.    Peace

# 2 388
Краси, каква е тази паеля в сайта ти?  Laughing Малко обективност, все пак ...

# 2 389
  • на брега на морето
Краси, каква е тази паеля в сайта ти? 

На мен горчицата ми хвана окото. Само да питам Краси бял синап продава ли се на пазара?
Извинете за отклонението  Peace

# 2 390
Въпрос на вяра, Кристияне! Аз лично не виждам смисъл човек да мисли, че яде здравослонто, а в един прекрасен момент да установи, че всъщност яде отрови. А този момент неминуемо настъпва. Тогава има два варианта - или се вкопчва във вярата си, че яде здравословно, или тръгва да променя нещо, опитвайки се да компенсира. На повечето хора им пука, затова и от това пукане се възползва кой ли не. Най-много пари и власт се прави въз основа на страховете и алчността по вечната младост. Блажени са вярващите, нали така!
Дори така да е.
Вярата е много силно плацебо.
Вярата,че човек се храни здравословно и се грижи за тялото и духа си води до позитивни промени в психиката.Психиката рьководи тялото.

Тук има цени на био продукти в един виенски магазин,ако някой се интересува:
http://www.denns.at/447_angebote.html

# 2 391
  • София
и с теб си идваме на думата!  Wink

# 2 392
Краси, каква е тази паеля в сайта ти?
На мен горчицата ми хвана окото. Само да питам Краси бял синап продава ли се на пазара?
Извинете за отклонението  Peace
Продава се, на щанд/сергия с подправки, зърнени и подобни.А черен намерих само в аптека.

Check Please , нали го водихме вече този спор....    Laughing  Аз не претендирам за майстор-готвач в ресторант 3 звезди Мишлен.Това е Моя Интерпретация.
Ако всички готвеха Паеля, Бьоф Строганов, Тарт Татин, Суши, Ризото и т.н. само по признатите оригинални рецепти, щяхме да умрем от кулинарна скука.И на масата, и на стомаха.    Laughing
Малко креативност, все пак.....   Laughing

# 2 393

Малко креативност, все пак.....   Laughing

Каква креативност, това е топка ориз с малко местен зарзават. От къде на къде го кръсти паеля? Твоя работа де, но все пак ги постваш тези неща в блог, чиито линк стои в подписа ти.

# 2 394
Paella with River Crayfish

Leeks
carrot
celery
spring onions
asparagus
tomatoes
olive oil
garlic
ground paprika
stock

Eто ти една оригинална рецепта за паеля.Спестила съм само рибните елементи.
Ако можеш да четеш,    Laughing  , сравнявай.
Не знам къде и какво си готвила, но определено знанията ти куцат.    Peace

Сори за спама.Няма вече.    Grinning

# 2 395
Eто ти една оригинална рецепта за паеля. Спестила съм само рибните елементи.
Ако можеш да четеш,      , сравнявай.
Не знам къде и какво си готвила, но определено знанията ти куцат.    Peace

Спестила си цялата концепция на паелята, но карай. Важното е креативност и блогове да има.  Joy

# 2 396
  • София
Дори така да е.
Вярата,че човек се храни здравословно и се грижи за тялото и духа си води до позитивни промени в психиката.Психиката рьководи тялото.

T.e. не е важно какво ядеш, а какво си мислиш/вярваш, че ядеш? Което срива всички теории за здравословното хранене, вегетарианството и т.н.

# 2 397
Дори така да е.

T.e. не е важно какво ядеш, а какво си мислиш/вярваш, че ядеш? Което срива всички теории за здравословното хранене, вегетарианството и т.н.
Не е т.е.
Човек,който яде чипс,пьржени картофи,торти и тн едва ли мисли,че се храни здравословно.
МИсьлта,че се храниш здравословно (неминуемо е свьрзана сьс следване на здравословните принципи) дава сила и подкрепа на психиката.

# 2 398
Чувала съм, че освен всичко друго, за да е здравословно храненето, плодовете и зеленчуците трябва да са произвеждани в региона /не знам за колко широки граници се отнася/. Това вярно ли е и спазвате ли го?

# 2 399
Спестила си цялата концепция на паелята, но карай...........
О.к., спестила съм, изкривила съм, измислила съм....няма проблем.
Ти си готви стандартните ресторантски рецепти, а нас,  неуките, остави да експериментираме и да фантазираме .
Креативно.     Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт