Признаха вегетарианството за психично заболяване

• 81 256
  • 2 544
  •   1
Отговори
# 60
Не, не. "Признато" е само, че:

1 Подлистници, които позволяват на списвачите да публикуват слухове, без даже да си мръднат трътките да видят дали има първоизточник, или не, са долнопробни помияри.

2 Потребители, които мятат горе-споменатата помия, из форуми, без да употребят поне една мозъчна клетка, освен отдавна загубеният си разсъдък, губят и своето, и нашето време.

ПС Много (макар и не всички) от проблемите с недостига на ресурси биха се смекчили, ако хората ядяха предимно вегетарианска храна. И между другото, СЗО редовно призовава към това. Сайтът им не е таен, прочете все пак.

Households should select predominantly plant-based diets rich in a variety of vegetables and fruits, pulses or legumes, and minimally processed starchy staple foods."

Says who?

Say experts from the World Health Organization and the Food & Agriculture Organization of the United Nations, in a landmark report.

Quoting the report:

"Populations should consume nutritionally adequate and varied diets, based primarily on foods of plant origin with small amounts of added flesh foods. Households should select predominantly plant-based diets rich in a variety of vegetables and fruits, pulses or legumes, and minimally processed starchy staple foods. The evidence that such diets will prevent or delay a significant proportion of non-communicable chronic diseases is consistent. A predominantly plant-based diet has a low energy density, which may protect against obesity."

And another excellent quote..

"Although two-thirds of the world's population depends on cereal or tuber-based diets, the other one-third consumes significant amounts of animal food products. The latter group places an undue demand on land, water, and other resources required for intensive food production, which makes the typical Western diet not only undesirable from the standpoint of health but also environmentally unsustainable. If we balance energy intake with the expenditure required for basal metabolism, physical activity, growth, and repair, we will find that the dietary quality required for health is essentially the same across population groups."

You can read the full report online at:

http://www.fao.org/docrep/004/Y2809E/y2809e00.HTM

Последна редакция: чт, 14 мар 2013, 17:19 от Алиса

# 61
  • София
Аз ги готвя патладжаните, за другите не знам  Joy  Та суровоядец не съм.
Като почнат да ми говорят, че съм и веган...или си мислят, че като не ям месо е достатъчно да ми сипят три стръка маруля в някои заведения или на сваби.Явно като не ям месо, ръфам по 3 пера лук на ден.   
Само намилат, че вегетарианците и веганите едва ли не те принуждават да откажеш мръвката, че сме агресивни и правим сцени при вида на месото. Реално аз и някои мои познати вегетарианци и вегани, никога не сме правили проблем за храната.Седяли сме гладни по хижи без да гъкнем, докато другите мятат пици само с месо.   Агресия и подигравка усещам само от другата страна.

# 62
А какво общо има вегетарианството с гейовете?   Laughing

Ами извратеняци, това е връзката явно. Grinning

В Швейцария в момента приемат и двамата партньори в гей двойките да могат да осиновят дете, ако единият партньор е родител на детето. Считат, че това е в интерес на детето.
Това е една стъпка. Свиквайте.

http://translate.google.ch/translate?sl=it&tl=bg&js=n&am … li%2F&act=url

Последна редакция: чт, 14 мар 2013, 17:52 от Barbabeau

# 63
Като почнат да ми говорят, че съм и веган...или си мислят, че като не ям месо е достатъчно да ми сипят три стръка маруля в някои заведения или на сваби.Явно като не ям месо, ръфам по 3 пера лук на ден.  
Абе, има светлина в тунела , да ти кажа....    Laughing
В събота ходихме в едно ново заведение, тип Италиано, имаше доста вегетариански неща в менюто.
И веге-пици, и зеленчуково калцоне, и веге-ризото, и картофки със заливка, и броколи със сирена.....А и поне половината салати бяха без стандартната шунка.   Simple Smile
Та, ще се научат.КЪде ще ходят.  

# 64
  • София
На сватби обикновено никой не ме пита дали ще предпочета вегетарианско меню.Дори близки хора, които знаят какво ям.И ям гарнитура и седя гладна.Не, че съм отишла да се натъпча, ама съм живо същество и като ядят всички около мен и аз огладнявам и 2 парчета кашкавал от мезето и марулята до пържолата не ми стигат.
Наскоро се оплаках на една позната и тя ми вика"Е не ти ли стига гарнитурата" с един очуден обвинителен тон.Викам...тия дето ядат месо как изяждат чиния с колбаси, после салата, после някакво месо с гарнитура и накрая торта....аз да не фотосинтезирам?

# 65
  • в рока
Вегани не познавам.Вегетарианци-да.Изглеждат много добре.

Не ,не мисля,че вегетарианството е болест.Във всяко нещо има крайности и те не са здравословни.

# 66
  • София
На сватби обикновено никой не ме пита дали ще предпочета вегетарианско меню.Дори близки хора, които знаят какво ям.И ям гарнитура и седя гладна.Не, че съм отишла да се натъпча, ама съм живо същество и като ядят всички около мен и аз огладнявам и 2 парчета кашкавал от мезето и марулята до пържолата не ми стигат.
Наскоро се оплаках на една позната и тя ми вика"Е не ти ли стига гарнитурата" с един очуден обвинителен тон.Викам...тия дето ядат месо как изяждат чиния с колбаси, после салата, после някакво месо с гарнитура и накрая торта....аз да не фотосинтезирам?
Извинявай, стана ми интересно, ти на колко сватби ходиш годишно?Че аз от 25 години на сватба не съм била.То и сватбите не са били никога за наяждане, та ми стана и смешно.

# 67
  • Linz
Не се учудвам, цели стопански отрасли се крепят на лошите хранителни навици и болестите на хората. Икономиката няма интерес от здрави хора. Колкото пари се отпуснат за лечение, два пъти повече се краднат.
Аз се чувствам отлично, пък нека ме освидетелстват ако искат!

# 68
"Като не ядеш месо, какво ядеш"  Rolling Eyes
Типичен въпрос, отправен с искрена почуда.

# 69
  • В Космоса
Алиса, приемам "забележката" ти, не съм проверила за достоверността и избързах да публикувам по-скоро с насмешка към СЗО, тъй като в класификатора фигурират абсурдни неща и не се учудих, че е възможно да добавят и това. Не приемам обаче, че един уравновесен и психически стабилен човек не би се въздържал да използва подобни обиди в критиката си.

Кажете, да помоля да изтрият или да оставя дискусия относно ползи и вреди от вегетарианството?

# 70
  • в рока
Цитат
"Като не ядеш месо, какво ядеш"  Rolling Eyes
Типичен въпрос, отправен с искрена почуда.

Да, задава се най-вече от мъже Laughing

Аз не съм вегетарианка,но рядко ми се дояжда месо.Виж ,за млечни продукти човек убивам.

# 71
  • Linz
Имало е достатъчно теми "за и против".
Сега има вегетариански, вегански и суровоядски теми- за тези които се интересуват. Но споровете се излишни.

# 72
  • в рока

Акаш,не се връзвай на въпросната,не си ли забелязала резкия и тон и в други теми.Мъчи се да бъде оригинална ,пък то мъка,мъка..............

# 73
  • София
На всички сватби на които младоженците знаят, че не ям месо, има вегетарианско меню за мен(обикновено еквивалент на мешаната скара- кашкавал пане).

Сега последно, болест ли е или не? И аз не намирам потвърждение.

# 74
  • София
Във възраст съм, в която хорята се омъжват/женят повечко.  
Последните няколко години ходя по 3 сватби на година..средно.
Не са за наяждане, но когато си да речем роднина или близък на булката и от предната вечер те почват.В един момент следобед вече си прегладнял, опитваш се в ресторанта да си поръчаш нещо извън сватбеното меню-не става, месеци преди това дискретно си питал дали може без месо да е твоята порция...ако трябва и сам ще си платиш целия куверт-не...няма нужда, те ще го предвидят.И накрая -пържола.
Защото се приема за даденост, че всички ядат пиле и въобще не се сещат, че може да има и такива хора. Аз до това напълно да изключа месото не ядах...някоя риба тук таме, от малка не ям много месо.  Нормално е както се чудиш дали ястието с пиле ще се хареса на гостите ти, да отчетеш факта, че може и някой въобще да не може да го хапне.
Организирала съм такива лични празници, не сватба, но кръщене, годеж.  Специално се интересувах някой дали е болен от нещо, нещо му е забранено, някой е веган.Абсолютно никакъв проблем не ми беше да предвидя храна за някои отделни хора.
Явно се приема, че ядящите месо може да се хранят на сватба, а другите-не.Освен да си нося от вкъщи, както и направих на последната.Излязох и ядох в друго заведение, защото от сутринта бях ангажирана да обличам, да нося китки, да украсявам...и накрая се оказа, че една от най-добрите ми приятелки е забравила, че сме говорили предварително и аз месп в нейно присъствие не съм вкусвала.

Общо взето се приема като несъществен каприз.  А познавам хора, които ядат само месо и хляб.Суттин пушени гърди с хляб, обяд 3 вида мръвки на скара и хляб, на вечеря-пица.И това явно е по-нормално.

Общи условия

Активация на акаунт