Признаха вегетарианството за психично заболяване

• 81 242
  • 2 544
  •   1
Отговори
# 45
  • София
Сега очаквам СЗО да препоръча ваксина срещу вегетарианство и нещата ще си дойдат по местата.  Simple Smile
Вегетарианците мисля, че доброволно са такива. Надали ще има печалба от такава ваксина.  Wink Разбирам, че е на майтап, но съвсем взехте СЗО на подбив.

Дайте сайта на СЗО, където има размисли относно вегетарианството и неговото заклеймяване.

# 46
  • На земята, която е всъщност звезда.
Сега очаквам СЗО да препоръча ваксина срещу вегетарианство и нещата ще си дойдат по местата.  Simple Smile
Вегетарианците мисля, че доброволно са такива. Надали ще има печалба от такава ваксина.  Wink Разбирам, че е на майтап, но съвсем взехте СЗО на подбив.

Дайте сайта на СЗО, където има размисли относно вегетарианството и неговото заклеймяване.

Те самите упорито работят в тази посока. Преди повече от година обявиха и любовта за псих. разстройство:

http://www.dnes.bg/akoshtete-vqrvaite/2011/10/06/liubovta-psihic … spored-szo.130458

# 47
  • София
Те самите упорито работят в тази посока. Преди повече от година обявиха и любовта за псих. разстройство:
http://www.dnes.bg/akoshtete-vqrvaite/2011/10/06/liubovta-psihic … spored-szo.130458
Сори, но това е някаква бг статия, без препратка към сайта на СЗО.  Peace

# 48
О, никак не съм съгласна, че има противоречие що се отнася до хомосексуалистите и браковете им! Да, всеки е свободен да си ляга с когото си иска и аз съм много толерантна към това. Но да искат да се женят официално и да отглеждат деца, не само че не съм "толерантна" (каква ужасно лицемерна, нищо незначеща дума), ами и го смятам за престъпление срещу децата.
Извинете за отклонението!
мен за същото мнение ме линчуваха и казаха, че не мога да 'изляза от главата си' Simple Smile.

за вегани, вегетариани, и нам к'ви си  -ани, все ми е едно кой как се храни.

краси, ако хората наблягат на твоя бизнес, вероятността да лягат и стават с лекарства е изключително голяма след време.

# 49
Ако има как, хората да си купуват лекарства на лягане и ставане, ей така, бизнес да става, най-добре.Идиоти!
Без извинение!  

Все ми е тая кой от какво си лишава организма. Толерантна съм. Всеки да яде/не яде каквото сметне за добре.
Именно.Чудно е само защо СЗО я интересува кой какво яде.
Не,че ще променя храненето си понеже СЗО си взима някакви решения...
 Joy...луд народ.

# 50
Всеки да си прави каквото иска, но аз също възприемам веганите, не вегетарианците, като доста крайни и екстремни. Познавам двама такива добре и един не толкова. Ами да ви кажа и външният им вид не е здравословен - суха кожа, болезнена слабост, жълтеникав-сив цвят. Тези хора спорем мен освен към храната, залитат и по разни философии, в които вярват безпрекословно.

Всички без изключение, нали?

Всички, да. Както те могат да ядат, каквото искат, така и аз мога да си мисля за тях, каквото аз си искам, нали?

Тъй, тъй....... Joy Joy Joy

# 51
  • София
Именно.Чудно е само защо СЗО я интересува кой какво яде.
Не,че ще променя храненето си понеже СЗО си взима някакви решения...
 Joy...луд народ.
Всеки сам си приценява дали иска да се вслуша в някои от препоръките на СЗО или не. Аз също смятам, че мен няма на какво да ме научат. Мисля, че имам поне бегла представа от здравословно хранене.

Но ето, че когато детето ми беше бебе, имах полза от съветите за хранене на СЗО.

# 52
  • с/у ОколоМръсТното
Всички са/сме с психични заболявания, ама на някои (все още) не им личи Wink

# 53
Всички са/сме с психични заболявания, ама на някои (все още) не им личи Wink

bouquet

# 54
  • Варна
Няма здрави хора, има само недообследвани.

# 55
Само дето на официалния сайт на СЗО няма информация вегетарианството да е обявено за заболяване. Нито влюбването. Има само статии, които твърдят, че това се е случило, но без препратки към СЗО. И изобщо би било смехотворно един хранителен режим да се обяви за психично заболяване. Има хранителни разстройства, които се дължат на недобро себе-възприемане, себе-оценка и пр. фактори, но хранителните разстройства не са психични заболявания.

# 56
Има хранителни разстройства, които се дължат на недобро себе-възприемане, себе-оценка и пр. фактори, но хранителните разстройства не са психични заболявания.

Залитанията по даден режим се дължат точно на тези причини-някой не се чувства добре в собствената си кожа и се чуди как да се подмладява със сурови храни или като изключи "токсичните" животински храни...в началото има прогрес,после бавно и неусетно следва регреса.

# 57
  • София
Абсурд.Ако това би могло да е така, то да обявят и тези дето набиват всекидневно пържоли и хляб, за болни.
Трета година съм вегетарианка, след пълна погнуса от месото.Никога не съм го и обичала...а след няколко случки се отвратих тотално.
Когато започнеш да ядеш само растителна храна и млечни продукти, менюто ти става изключително богато, разнообразно.Ям неща, за които преди това не съм се и сещала. 

# 58
Има хранителни разстройства, които се дължат на недобро себе-възприемане, себе-оценка и пр. фактори, но хранителните разстройства не са психични заболявания.

Залитанията по даден режим се дължат точно на тези причини-някой не се чувства добре в собствената си кожа............................
Е, то по твоята логика всички в подфорума за диетите са с хранителни разстройства.    Laughing
Там какво залитане е по всякакви диети и хранителни режими, леле майко.....

Ами те са си за подбив....Не ще човек да яде химии, и внимава какви храни купува, айде-станал орторексик.
Не ще да яде месо, айде-психично болен....   Joy Joy Joy
Разбирам, че фармацевтиката трябва да "върви" и да печели, ама глупостите им вече стават прекалено явни.    Laughing

# 59
Цитат на:  link=topic=708654.msg24623051#msg24623051 date=1363271130

Залитанията по даден режим се дължат точно на тези причини-някой не се чувства добре в собствената си кожа и се чуди как да се подмладява със сурови храни или като изключи "токсичните" животински храни...в началото има прогрес,после бавно и неусетно следва регреса.

Да. При някои хора този регрес, обаче, се бави много- към 20-50 години, да речем...
Но ще регресерат те, ще видят!  Crossing Arms
.......................................................
Лично аз се съмнисвам, че СЗО ще изпадне чак до там, че наистина да изрича подобти глупости, но знае ли човек... В условията на тотална икономическа /и всякаква друга/ криза всичко е възможно.

Моля ви, съвсем сериозно, нека не наричаме вегетарианците суровоядци, да не си самопричиняваме поне това.

Общи условия

Активация на акаунт