Признаха вегетарианството за психично заболяване

• 82 621
  • 2 544
  •   1
Отговори
# 870
  • гр. София
Всяки продукт, приготвен по различен начин, може да се харесва или не на човек. Девер ми не яде месо на парчета, но на кайма яде. Братовчедка ми не ядеше като малка краставици, не искаше да ги помирише даже, но умираше за таратор. Та не може да се заключи генерално дали е обичала или не е обичала краставици. Зависи как са приготвени. И с месото е така. Човек обича дадена храна, а не даден продукт в случая.

# 871
Да ми счупи ръката, знам. Но съм сигурна, че някъде из други теми съм чела, че той отново е проял месо, питах го и в тази, ама не ме отрази.
R&S, аз също познавам и деца, които не обичат кюфте, ама овечето обичат. Племенницата ми не яде кюфтета, обаче обича да си хване бутчето за кокала и да си го оглозга.
пп: Зимна роза,
ако вземем за вярна теорията на Пънки за вибрациите на храната, то кюфтета сигурно имат по-висока вибрация от пържолата, знам ли...

# 872
Не познавам такива деца-познавам такива,на които вкуса им се мени,но това, че временно изоставят някоя храна, не означава,че са я отказали изобщо.

Това, че ти не познаваш такива означава ли, че не съществуват? Замисляла ли си се някога, че е възможно светът и мирогледът ти да са сравнително ограничени?

А замисляла ли се,че повредата може да не е в моя телевизор?
Ако имаш да кажеш нещо съществително по темата-давай,мнението ти за мен си го пази за себе се,не съм ти го искала.

не знам дали от веганството, но е малко old soul това дете - много зряло , умно ... знаеше на изуст приказката за цар Мидас на 4 години си остреше моливите с ножче... това съм видяла, и това разказвам за него.

Не е от веганството,а въпреки него.Колкото повече се занимаваш с едно дете,толкова повече работи знае.

# 873

Не знам твоят син и другите деца защо прояждат месо, но на мен лично в един момент, някъде 2-3 клас бях, просто ми писна на всяко сядане на масата да ми натякват:"Вземи си и месце, много е полезно, виж колко е вкусно, дава сили....дрън-дрън-дрън-дрън........!" .
И за да не ми намилат нон-стоп на главата, хапвах по малко.
А така, днес малко, утре-малко, и организмът свиква.

Поради тази причина аз мразя много храни - основно млякото, мляко с ориз, грис, бисквитената торта. И организмът ми не свикна.

# 874
Аз пък проядох и храните, които мразех от детската градина, само яхнии с оранжев сос не. И млякото, де.
пп: Катрин,
моите деца ядат точно това, което желаят. Никога не им тикам насила чиниите, независимо дали кюфтетатат са от кайма или от нахут.

# 875
Аз пък проядох и храните, които мразех от детската градина, само яхнии с оранжев сос не. И млякото, де.

Интересно, има ли такъв вариант - мразя мляко, обичам месо. Месан ще да е.

# 876
  • гр. София
Трещи, получили са се след десетилетия селекция и кръстоска на различни породи животни. Както се получават и породите кучета, котки, кокошки... Както се получават и сортовете растения. Изначалните породи не са били такива бичмета. Хората са ги направили такива, за да дават повече месо. Конкретно за месодайните породи, де. То и при млекодайните има пипнато, но е значително по-малко.

# 877
Месан, ох  hahaha

# 878
Трещи, получили са се след десетилетия селекция и кръстоска на различни породи животни. Както се получават и породите кучета, котки, кокошки... Както се получават и сортовете растения. Изначалните породи не са били такива бичмета. Хората са ги направили такива, за да дават повече месо. Конкретно за месодайните породи, де. То и при млекодайните има пипнато, но е значително по-малко.

Така си мислите. Кравата би трябвало да изхрани телето си. Ама я използваме.

# 879
  • гр. София
Амииии, не си мисля, а знам. Работила съм с животновъдни организации.
Кравата изхраанва телето си, но има породи с по-висока млечност при лактация. Тези породи са селектирани и развити с цел по-висок млекодобив за нуждите на човешката консумация.
Защо българската порода сиво говедо е почти изчезнала и не се гледа? Защото холандското черно-шарено говедо е с по-висока млечност и животновъдите имат по-голяма изгода.

# 880

Така си мислите. Кравата би трябвало да изхрани телето си. Ама я използваме.

Изхранва го определен период и после телето минава на зелено  Simple Smile(за повишаване на млечността добавят и концентрирани фуражи,но по принцип не са естествената храна за кравата).Не го кърми докато стане бичме.

# 881
  • София - Рим и обратно
Tрещи, има породи за месо и породи за мляко. Както и такива за разплод. Никой не си го "мисли", то е измислено и бая селекция трябва. Дядо ми, лека му пръст, беше от едновремешните "доктор научен сътрудник" точно в тази област. Що проекти за ферми съм му преписвала на компютър  Crazy...

# 882
  • Costa Rica
...Из подобни теми съм писала, че при мен дете-вегетарианче добре си хапна кюфтета. Не обичало и затова не ядяло - ами не е вярно, 5 изяде, като си взимаше и с двете ръце, да не би моите да си вземат повече. Въобще малко деца не обичат кюфте.

сега ще изскочи Кристиян да ти обясни какво би ти се случило, ако това е било едно от неговите деца
 Laughing
Кристиян не знамм какво ще направи, но ако на моето дете някой се опита да пробута нещо под  предлог, че било "полезно", занапред ще  общувам с въпросния някой само от разстояние  Twisted Evil Има такова нещо като елементарно уважение към избора на другия.

# 883
...Из подобни теми съм писала, че при мен дете-вегетарианче добре си хапна кюфтета. Не обичало и затова не ядяло - ами не е вярно, 5 изяде, като си взимаше и с двете ръце, да не би моите да си вземат повече. Въобще малко деца не обичат кюфте.

сега ще изскочи Кристиян да ти обясни какво би ти се случило, ако това е било едно от неговите деца
 Laughing
Кристиян не знамм какво ще направи, но ако на моето дете някой се опита да пробута нещо под  предлог, че било "полезно", занапред ще  общувам с въпросния някой само от разстояние  Twisted Evil Има такова нещо като елементарно уважение към избора на другия.

Янечек,следващият път да вземеш кюфтетата от ръцете на гостенчето,че не се знае родителите му какви асоциални типове са. Или да им кажеш да си го нахранят по-добре в къщи,че да не се нахвърля на храна у вас.Simple Smile

# 884
Назад писах, че никога не пробутвам нищо на децата - нито на моите, нито на чуждите. Какво беше редно - да дам на моите деца да вечерят, а на гостенчето - не, защото то не обича? Да не говорим, че то само си навря ръчиците в купата с кюфтета, че и се презапазяваше, точно като невидяло, каквото всъщност е.
А родителите са нормални хора, не беше проблем, че детето се е наяло с кюфтета, само че най-вероятно няма да започнат да му правят.

Общи условия

Активация на акаунт