Признаха вегетарианството за психично заболяване

• 82 642
  • 2 544
  •   1
Отговори
# 855

Май се коментира някъде из темата - децата не ядат месо във вид на пържола, но ядат мусака. И кренвирши - за тях се каза, че е защото не са от месо  Simple Smile Та, ако една майка иска детето й да яде месо, ще  намери начин. Но ако не иска, веднага ще каже - ама то не иска.
Не е вярно. Малката ми дъщеря надушва картофи, които са печени в една тава с месо (не мусака) и отказва да ги яде. Вече писах, че съм се пробвала и с молби- не става, още на 5 г. беше категорична, че няма да яде месо. Гледала съм ги еднакво със сестра й, която много обича месо.

Ами в случая не говорим за малката ти дъщеря, а по-общо.

Моите умират за месо от бебета, внучката също. Но от това не правя изводи за всички.

# 856
  • Linz
Просто ти давам пример за да ти покажа, че грешиш.

Правиш изводи за всички деца, които майка им ги "лишава" от месо.

# 857
Цитат
Всичко, което си намерила ......... за мен е обидно елементарно.
Важното е, че е вярно!        Peace

Сложното го оставям за доФторите, когато решат да се правят на мноУзнаещи пред пациентите.    Laughing

# 858
...
WASP, видя ли статията на предната страница?
Там писателката пише, че здраво дете чисто веган /без хран.добавки и млечни/ не е виждала!
Според мен, трябва да си много психично не у ред, за да причиниш на детето си такова нещо!

да, видях я
и напълно споделям това виждане
да не споменавам, че даже смятам за престъпно такова отношение към дете
има държави, където държавата смята именно същото и съди такива родители
имаше няколко такива случая в английско след умрели дечица

да допълня към статията: там пише нещо друго доста интересно - че веган-майките често дават месо, млечни и риба на децата си, въпреки че пишат в съотв. форуми, че не го правят и съветват и другите да не го правят
та не мога да не споделя, че и тук е така, във веганската тема в алтернативния тече същият процес
някои майчета от там активно участват в теми за здравословно детско хранене и дават безценните съвети с какво другите да заменят животиснките протеини и мазнини
докато техните дечица си хапват именно месенце
та ... двуличието е повсеместно в тези среди явно, без значение на държавата

...По-назад четох, за бебе, което е умряло от соево мляко. Това сериозно ли?! Голямата ми дъщеря като бебе имаше алергия и няколко месеца кара на соево мляко. После по съвет на педиатърката не й давах животински храни, маслото например беше заменено с маргарин (става въпрос за 2001 г.). Не е имала здравословни проблеми. И не ми се вярва бебе да е уморено от адаптирано мляко, пък макар и соево.

е, имали сте късмет
докато едно друго бебенце си е отишло заради нечии извратени идеи да не бъдело хищник, сучейки майчиното си  мляко

а това за маргарина няма да го коментирам, защото ми се вижда повече от безумно
педиатърката ви е била луда за връзване и детето ви е изкарало голям късмет, че е оцеляло въпреки нея

Последна редакция: сб, 23 мар 2013, 10:03 от Анонимен

# 859

Правя извод, че в една и съща ситуация, една майка може да го научи да яде месо, друга да каже - то не иска.

Цитат
Важното е, че е вярно!        Peace

Щом ти казваш. Любимият ми израз е - Това е истината. Аз като месоядна, винаги се съмнявам.

# 860
  • Linz

Правя извод, че в една и съща ситуация, една майка може да го научи да яде месо, друга да каже - то не иска.

Друго беше написала:
Цитат
ако една майка иска детето й да яде месо, ще  намери начин. Но ако не иска, веднага ще каже - ама то не иска.

Твоите нали умират за месо, откъде знаеш как стоят нещата с останалите? Моето ти казвам, че се отвращава и надушва месото от далече. Дори и бабите й, които изпитват ужас, че не получава "незаменимите аминокиселини" не можаха да я излъжат още в началото. Сега вече е абсурд.

# 861

Цитат
Важното е, че е вярно!        Peace

Щом ти казваш. Любимият ми израз е - Това е истината. Аз като месоядна, винаги се съмнявам.

Споко, Трещи, даже не и вярно, но не ми се занимава.

# 862
  • гр. София
Разбирам го това нещо донякъде, ( вчера малко бях в шок пред една агнешка главичка), въпреки че млечните продукти, яйцата и тн се добиват от същите клети животни, които накрая ще минат през гилотината, водят същия окаян и максимално удължен живот  на угояване, хормонизиране и  стимулиране към свръхдобив и тн. Една кокошка носачка ако и да 'свободна' в някое хале, след възможно най-дълъг живот на употребяване докато гърдите й стигнат земята, после отива за нъггетс, защото само в такава форма това месо може да бъде продадено и така нататък....

И аз това го разбирам, но има и нещо друго: месодайните породи говеда се различават от млекодайните по структурата си. Млекодайните са хърбавели с огромни вимета и не са предназначени за клане с цел месопроизводство. Не се колят за месо. Когато умрат, разбира се, трупът се използва за разни неща, но не се убиват предварително. Те си се гледат заради млякото. Месодайните пък се гледат само заради месото и се убиват млади, когато са по-крехки. Дават значително по-малко мляко от млекодайните, поради което не се и гледат заради млякото.
Иначе да - всички животни се тъпчат с какво ли не, за да им се увеличи производителността.  Confused

Месодайна порода Лимузин и Абърдийн Ангъс
Скрит текст:
Млекодайна порода Холщайн (огромното виме се забелязва отдалеч)
Скрит текст:

# 863
Май се коментира някъде из темата - децата не ядат месо във вид на пържола, но ядат мусака.

Aз го написах по повод на това, че децата мразят месо. Големият ми син е такова дете - не яде и го е гнус от месо на парчета, но с охота го яде под формата на супа топчета, всякакви кюфтета, мусака и сосове за спагети. Би ял и кренвирши, но не яде  Grinning Отскоро яде и пилешко в дюнер. Не знам как 10-годишните тепърва отказват месото, като точно обратното се случва на прага на пубертета - вкусът започва да приема и храни, които преди не е одобрявал, докато прояде почти всичко.
Из подобни теми съм писала, че при мен дете-вегетарианче добре си хапна кюфтета. Не обичало и затова не ядяло - ами не е вярно, 5 изяде, като си взимаше и с двете ръце, да не би моите да си вземат повече. Въобще малко деца не обичат кюфте.

# 864
  • гр. София
Въобще малко деца не обичат кюфте.

Да, именно заради това, че не трябва да се дъвче много.

# 865
Няма значение заради какво - важното е, че е форма, под която нямат нищо против да хапват месо. Значи теорията, че мразят месо не е вярна, по-скоро мразят да дъвчат.

# 866
  • Linz
Из подобни теми съм писала, че при мен дете-вегетарианче добре си хапна кюфтета. Не обичало и затова не ядяло - ами не е вярно, 5 изяде, като си взимаше и с двете ръце, да не би моите да си вземат повече. Въобще малко деца не обичат кюфте.
О, и аз си имах и друго "вегетарианче", което ядеше кюфтета, защото са много вкусни (вече се отказа от вегетарианството). Но все пак има деца, които наистина не обичат кюфтета.

# 867
...Из подобни теми съм писала, че при мен дете-вегетарианче добре си хапна кюфтета. Не обичало и затова не ядяло - ами не е вярно, 5 изяде, като си взимаше и с двете ръце, да не би моите да си вземат повече. Въобще малко деца не обичат кюфте.

сега ще изскочи Кристиян да ти обясни какво би ти се случило, ако това е било едно от неговите деца
 Laughing

# 868
Зимна роза , а как са се получили тези породи. Няма ли нещо намеса в щастливите животни.

# 869
Големият ми син е такова дете - не яде и го е гнус от месо на парчета, но с охота го яде под формата на супа топчета, всякакви кюфтета, мусака и сосове за спагети. Би ял и кренвирши, но не яде  Grinning Отскоро яде и пилешко в дюнер. Не знам как 10-годишните тепърва отказват месото, като точно обратното се случва на прага на пубертета - вкусът започва да приема и храни, които преди не е одобрявал, докато прояде почти всичко.
Не знам твоят син и другите деца защо прояждат месо, но на мен лично в един момент, някъде 2-3 клас бях, просто ми писна на всяко сядане на масата да ми натякват:"Вземи си и месце, много е полезно, виж колко е вкусно, дава сили....дрън-дрън-дрън-дрън........!" .
И за да не ми намилат нон-стоп на главата, хапвах по малко.
А така, днес малко, утре-малко, и организмът свиква.
Когато можех обаче, винаги отказвах.
После, по бригади, като студентка, вече не се и замислях.Всички ядат месо, и аз ядях.Вярно , рядко, но имаш ли избор?Постното беше ориз, или картофи, или чушки с доматен сос.
А аз не обичах и трите.    Laughing

Общи условия

Активация на акаунт