Признаха вегетарианството за психично заболяване

• 81 371
  • 2 544
  •   1
Отговори
# 15
Защо обиждаш организацията - лично ли се засегна?  Rolling Eyes
На мен ми бяха много от полза съветите на СЗО за захранване на бебето, както и изобщо храненето на децата.

Все ми е тая кой от какво си лишава организма. Толерантна съм. Всеки да яде/не яде каквото сметне за добре.
Тогава защо приветстваш така сърдечно "решението"?

# 16
  • София
Тогава защо приветстваш така сърдечно "решението"?
Ами представи си, че защото не одобрявам вегетарианството.  Peace И чак пък сърдечно - нали не мислиш, че ще черпя по този повод.  Laughing
Това, че съм толерантна спрямо вегетарианците и веганите, не означава, че не подкрепям мнението на СЗО.
Виж, суровоядството за мен е форма на мазохизъм, но това е друга тема.

# 17

Представям си   Simple Smile Само дето няма как да си толерантен към нещо, което нито те касае, нито ти вреди, нито има нужда от подкрепата ти и в същото време да приветстваш слагането на диагноза на същото това нещо . Все едно аз да твърдя, че съм толерантна към различните етноси, но да искам да бъдат отделени в гето. Или да съм "толерантна" към хомосексуалистите, но да се радвам, че забраняват браковете помежду им.
Някак си се получава противоречие.

# 18
А ако погледнете опрадаланието за здраве на СЗО, ще ви стане ясно, че само всеки двадесети е "здрав".
Аз пък отказвам да приема някой да ми дава характер на болна или здрава. Не искам да ме задължават да се чувствам еди-как-си, защото това е финансово изгодно на някакво си СЗО. Междудругото последната ревизия на същата организация е пълна боза.

И все пак, за децата е добре да поемат и животински протеини. Друг е въпросът откъде да си набавим чиста от химия храна. То вече не остава такава.

# 19
  • София - Рим и обратно
О, никак не съм съгласна, че има противоречие що се отнася до хомосексуалистите и браковете им! Да, всеки е свободен да си ляга с когото си иска и аз съм много толерантна към това. Но да искат да се женят официално и да отглеждат деца, не само че не съм "толерантна" (каква ужасно лицемерна, нищо незначеща дума), ами и го смятам за престъпление срещу децата.
Извинете за отклонението!

# 20
Авторите на статията явно са объркали вегетариaнството с веганство-първото включва всички животински белтъчини без месо,а второто набляга само на растителните храни.
Така че веганство и суровоядство мога да си представя да водят до отклонения,защото съм го наблюдавала,но вегетарианството е съвсем друга работа  Peace.

# 21
  • София
  Всеки има право да се храни както намери за добре, но никой няма право да пречи на другите да ядат каквото искат.Най ми е жал за децата,които нямат избор ,а им се налагат чужди възгледи.

# 22
Уф.....  #Crazy #Crazy #Crazy

# 23
Така че веганство и суровоядство мога да си представя да водят до отклонения,защото съм го наблюдавала,но вегетарианството е съвсем друга работа  Peace.
Не познавам лично вегани, но това че според теб имат отклонения, силно ме заингтригува
СЗО що не вземе с нещо по-смислено да се занимава. Я колко народ в Африка умира от глад

# 24
О, никак не съм съгласна, че има противоречие що се отнася до хомосексуалистите и браковете им! Да, всеки е свободен да си ляга с когото си иска и аз съм много толерантна към това. Но да искат да се женят официално и да отглеждат деца, не само че не съм "толерантна" (каква ужасно лицемерна, нищо незначеща дума), ами и го смятам за престъпление срещу децата.

На същото мнение съм.

# 25

На същото мнение съм.

И защо да не се женят официално? И защо да не отглеждат деца?
Това, че някой е хетеросексуален не му гарантира нито читав брак, нито че става за родител.

# 26

На същото мнение съм.

И защо да не се женят официално? И защо да не отглеждат деца?
Това, че някой е хетеросексуален не му гарантира нито читав брак, нито че става за родител.

Представи си, че ти си дете в такова семейство? Ще ти бъде ли комфортно?

# 27
А какво общо има вегетарианството с гейовете?   Laughing

# 28
Алкохолизмът заболяване ли е според СЗО? А наркоманията? Агресивността? Тогава да се забрани на  страдащи от горните да имат деца.

# 29
По-скоро крайните случаи на веганство вероятно водят до орторексия, може би това се има предвид.
Иначе вегетарианството е естествен начин на хранене вкл. и стотици години наред по нашите ширини- вижте само колко "постни "дни има в църковния календар.

Дори според народната традиция, "блажната лъжица" се е вързвала през пости, за да не се готвят с нея постните ястия.

Най-неприемливо е, че се налага вкус и начин на хранене на децата, които не могат да имат избор , но малко или много това се отнася до децата на всички, нали?

Общи условия

Активация на акаунт