Признаха вегетарианството за психично заболяване

• 87 727
  • 2 544
  •   1
Отговори
# 285
То връзка между храната и секса има, ама не разбирам каква е връзката между вегетарианството и хомосексуалността.

А да се нарича вегетарианството безумие е ......невежество.
Вегетарианци:
Заратустра, Буда, Питагор, Емпедокъл, Диоген, Сократ, Платон, Епикур, Хораций, Овидий, Сенека, Леонардо да Винчи, Исак Нютон, Волтер, Бенджамин Франклин, Жан-Жак Русо, Ралф Уолдо Емерсън, Рихард Вагнер, Шарлот Бронте, Ф. Достоевски, Лев Толстой, Емили Дикинсън, Вилхелм Буш, Винсент ван Гог, Марк Твен, Томас Едисон, Никола Тесла, Джордж Бърнард Шоу, Ромен Ролан, Хърбърт Уелс, Махатма Ганди, Алберт Айнщайн, Франц Кафка, Елиас Канети, Астрид Линдгрен, Гьоте, Ейбрахам Линкълн, Емил Зола, Фридрих Ницше, Пол Макартни, Белинда Карлайл, Майкъл Джексън, Браян Адамс, Антъни Хопкинс, Дани де Вито, Дейвид Духовни, Дъстин Хофман, Жан-Клод Ван Дам, Клинт Истууд, Пол Нюман, Пиърс Броснан, Ричард Гиър, Робърт Редфорд, Самюел Джаксън, Стивън Сегал, Адриано Челентано, Дейвид Бауи, Джон Ленън, Джордж Харисън, Джани Моранди, Ринго Стар, Ричард Клайдерман, Питър Гейбриъл, Дийпак Чопра, Стив Джобс.....
Доста безумни ще да са били.    Laughing   Щом са се посветили на безумието вегетарианство.

Въобще, темата твърде много заприличва на пушаческата.
И там пушачите от 9 кладенеца вода носиха, само и само да защитят порока си.
Ама там поне имаше срещу какво конкретно да "ритат"-забраната.
А тук никой не забранява месото....та да се чуди човек какво защитавате.    Grinning

# 286
  • вятър в маслините, вятър над хребета
Пък ти тук колко списъчета спретна... hahaha

# 287
Но са реални факти.    Peace
А не някакви изсмукани от пръстите
"човекът е хищник"
"човекът е месояден"
"човекът е всеяден"
"вегетарианството е безумие" ..............
без никакво реално обяснение и доказателство.   Laughing

# 288
  • вятър в маслините, вятър над хребета
Мдаам, още едно, дерзай Hug

# 289
Да се определят вегетарианците като психично болни е толкова безумно колкото и да се твърди, че яденето на месо е порок. И да, съвременната диета на много хора с непрекъснато плющене на месо под най-различна форма е излязла от рамките на естествената. Но пък хората от доста хилядолетия струва ми се хапват месо....не ще да е било под влиянието на някакви модерни, съвременни нездравословни тенденци.
И да рибата е месо. Но има райони по света, в които рибата не е възможен хранителен ресурс, за разлика от дивеча. Да се спретват разните водорасли като алтернатива на месото на мен направо ми е смешно. Те съвсем не са типичната човешка храна. В Бг афа (по естествен път) няма откъде да си намеря, но пък дивеч пернат, и четирикрак има.
И странно защо ли канибализмът се наблюдава по тихоокеанските острови лишени от едър дивеч, а не се наблюдава при северноамериканските индианци похапвали стабилно бизони, елени, птици....сигурно индианците са страдали от някаква подранила форма на съвременната европейска диета.  newsm78
Всичко това го казвам не за да убеждавам някого, че всеки човек задължително трябва да яде месо, а защото по ред причини (основно климатини промени довели до промяна на средата, еволюционни промени и миграциите) месото е влязло в менюто на човека преди много десетки хиляди години и явно консумацията му не е толкова ужасяващо за здравето нещо, а напротив, позволила на вида да оцелее при определени условия. Което не значи, че три пъти на ден трябва да ядем пържоли. Между другото уж най-близките ни генетични роднини шимпанзетата също не отказват да хапнат някое яйце или малка птичка...наред със силно преобладаващата растителна храна в менюто им.
И с какво убиването на една птица е по ужасно от убиването на живота в семенцето на някое житно растение? Или може би като си сваря боб или леща на зародиша вътре му е много гот да ври на 100 градуса.  Сигурно и на кълновете най-любимото им нещо е да попадат между зъбите ми. Но пък доматената салата с кълнове от слънчоглед е много вкусна.
Има един филм "Живи", по съвсем действителен случай в Андите, с един катастрофирал самолет насред високата част ....еми останалите живи пасажери си похапвали от труповете за да оцелеят. Съмнявам се някоя котка да започне да яде зърнени култури при липса на месо. Предполагам по-скоро ще се пресели във Вечните ловни полета.
Иначе в нашето семейство месо не се готви всеки ден, понякога дори и по 10-тина дни. Млечни си хапваме с удоволствие. И да, много-много-много често комбинирам печените пилешки бутчета със салата от моркови (със или без цвекло, зеле, целина, ряпа, земна ябълка) с пресен лимон и зехтин, аз и ММ нямаме против да вечеряме и задушени броколи с карфиол в малко масло. Само дето щерката се потриса при вида им и предпочита нещо друго, не задължително расло на кокал.
А за това как се гледат днес животните с промишлени цели не ми се говори.  Sick Ама след като гледах как марулките се отглеждат върху стиропорови плоскости с дупки, които плуват във водни басейни с течни торове, или как на доматите в оранжериите им симулират с осветление 24-часов ден за да растат и зреят по-бързо и пак ми се  Sick Та, ако храната не е домашно отгледана или био май е без значение дали е от растителното или животинското царство.

# 290
То връзка между храната и секса има, ама не разбирам каква е връзката между вегетарианството и хомосексуалността.

А да се нарича вегетарианството безумие е ......невежество.
Вегетарианци:
Заратустра, Буда, Питагор, Емпедокъл, Диоген, Сократ, Платон, Епикур, Хораций, Овидий, Сенека, Леонардо да Винчи, Исак Нютон, Волтер, Бенджамин Франклин, Жан-Жак Русо, Ралф Уолдо Емерсън, Рихард Вагнер, Шарлот Бронте, Ф. Достоевски, Лев Толстой, Емили Дикинсън, Вилхелм Буш, Винсент ван Гог, Марк Твен, Томас Едисон, Никола Тесла, Джордж Бърнард Шоу, Ромен Ролан, Хърбърт Уелс, Махатма Ганди, Алберт Айнщайн, Франц Кафка, Елиас Канети, Астрид Линдгрен, Гьоте, Ейбрахам Линкълн, Емил Зола, Фридрих Ницше, Пол Макартни, Белинда Карлайл, Майкъл Джексън, Браян Адамс, Антъни Хопкинс, Дани де Вито, Дейвид Духовни, Дъстин Хофман, Жан-Клод Ван Дам, Клинт Истууд, Пол Нюман, Пиърс Броснан, Ричард Гиър, Робърт Редфорд, Самюел Джаксън, Стивън Сегал, Адриано Челентано, Дейвид Бауи, Джон Ленън, Джордж Харисън, Джани Моранди, Ринго Стар, Ричард Клайдерман, Питър Гейбриъл, Дийпак Чопра, Стив Джобс.....
Доста безумни ще да са били.    Laughing   Щом са се посветили на безумието вегетарианство.

Ама там поне имаше срещу какво конкретно да "ритат"-забраната.
А тук никой не забранява месото....та да се чуди човек какво защитавате.    Grinning

На мен спора кой хранителен режим е правилен не ми е интересен, но пък от тази тема попаднах на блога ти и благодаря за хубавите идеи за вегетариански ястия!

# 291
Katarin X. , и вегетарианството никой не забранява, но ти донесе от 99 кладенеца вода. Защо? Не си много сигурна и искаш да убедиш себе си? 

# 292
Сьдейки по физиологията на човешкия вид-би трябвало да не е месояден.
Но както някой писа по горе.....явно не е важно какво ще достави месото,а дали има вкус.
Значи трябва да изльжа вкусовите си рецептори по някакьв начин,за да изям нещо,което всьщност не ми е дадено от природата да го ям.
Много хора ядат отровни риби,растения..преработвайки ги.
На мен ми е по лесно да се допитам до пьрвата бариера и тя никога не ме е льгала.

Храносмилателният тракт се отличава много и от този на преживните животни-поради което човек не е пригоден да смила големи количества сурова храна.Все пак нямаме 4 стомаха.
Подправките подпомагат храносмилането,не са само за вкус,a вкусовите рецептори с течение на годините се променят Wink
Това за гъбите са градски легенди.Сурова ядлива гъба действа леко отровно,ако за това говориш,че ще го храносмели съм съгласна.Отровна гъба няма как да стане.Ненапразно хората,които събират диви гъби са обучени да ги познават-в случая разумът се опира на опита на другите.

Който иска да му е спокойничко, светло и мирно на душата, да избира храни Саттва-плодове, зеленчуци бобови, ядки, зърнени, млечни, билки, подправки... Simple Smile

Пънки,браво кака!Има потенциал в тебе!Бобови и зърнени добре обработени,че напоследък има мода да се яде ярма като супер храна-накиснато сурово зърнено с вода...

# 293
Яжте месо.И пилета без вода!
С много антибиотици и хормони,за да сте силни и умни.И най вече еволюирали.Не модерни-вегита.
Успех!

Пилетата по принцип носят на АБ и хормони,но проблем става ако някой си въобрази,че е хищник и ги яде сурови.След топлинна обработка и изхвърляне на водата,в която са вряли,използваните химии се разрушават.
Подправките пък допълнително подпомагат смилането и обезвреждането на някои токсини.
А най-хубаво е да се яде агнешко,щото овцата е чувствителна  и не понася намеса при отглеждането си.Също и риба стига да не е от развъдник,а свободно плуваща в морето,езерото,реката.

# 294
Как пък от 20 страници, никой една дума не каза (с едно изключение) за етичната страна на въпроса за яденето на месо от животни отгледани в концлагер и умрели в адски мъки.

# 295
Моля ви се, човекът е толкова хищник, колкото е и тревопасно Simple Smile Засега се води всеядно по книгите и учебниците.
Щуротия е да се отрича цяла група храни. Сега например масово се отрича яденето на хляб и зърнени, което е идиотско, защото България е плодородна и не е мъчно да се гледат посеви.  За млечните продукти същото се отнася. Месото пък традиционно е храна, която не се яде ежедневно, стига човек да спазва постите. Най-важно е човек да се храни простичко и само когато наистина изпитва глад, най-добре със сезонни продукти.
пп: блогът на Краси ми е полезен през пости Simple Smile

# 296
 НървъсДед, никоя не каза, защото ще  изядат нея... Wink Рецептите на Краси са много готини, но не се лесни за правене.

# 297
Как пък от 20 страници, никой една дума не каза (с едно изключение) за етичната страна на въпроса за яденето на месо от животни отгледани в концлагер и умрели в адски мъки.

Ако трябва да съм откровена-при мен има такива леки задръжки-гледаш животното, опитомяваш го, то ти се доверява и после хръц-хвръква му главичката.Една леля на мъжа ми, живееща на село е разказвала как излиза надалече, когато колят теленцето и просто си представих кравата, която го чака.Освен това, винаги когато хапвам телешко, което се случва 4-5пъти годишно, си представям кланниците в Чикаго, описани от Алеко Константинов.Зная, че днес не е така, но тази литературна препратка ми се е запечатала много силно в съзнанието.

Виж, при дивеча е друго, някак по-честно е.Както и при рибата, особено морска и лично уловена от съпруга ми- хапвам си я с огромно удоволствие и без грам притеснение.

Но не мога да лиша детето си от животинска храна, разбира се не тази, за която и тук прочетохме цитати как достига до големите вериги магазини.Нямам спомен детето да е опитвало месо, закупено от голяма хранителна верига, има си начини това да се избегне.Освен в ДГ да е ял такова месо, но той и без това там почти нищо не ядеше.

# 298
Аз много пъти съм си признавала, че ако трябва сама да заколя животното, да му източа кръвта и да го ощавя, със сигурност ще стана вегетарианец. Но с каймата за мусака нямам проблеми.

# 299
Аз много пъти съм си признавала, че ако трябва сама да заколя животното, да му източа кръвта и да го ощавя, със сигурност ще стана вегетарианец. Но с каймата за мусака нямам проблеми.

Защото хората така са устроили живота си. В миналото са се предавали уменията от възрастни на деца, това е било едно от тях и са го приемали за съвсем нормално.

Общи условия

Активация на акаунт