Признаха вегетарианството за психично заболяване

• 87 713
  • 2 544
  •   1
Отговори
# 315
красимира, пак казвам - ако някой се храни с твоите торти, вероятностите да се нуждае от терапия/продукт на фармацевтиката все пак Mr. Green/ следствие на проблем с наднорменото тегло са много големи.  
А аз пак да питам, това какво общо има с това как се храня аз?   Laughing

бизнес Wink

и едното, и другото. точно толкова общо с това, какво пият/като лекарства/ тези, които работят фармация Wink

# 316
трещерица, това за марулята е йезуитщина.
А животните ядат други животни, защото нямат избор. Очевидно някои хора също предпочитат да не правят избор.

# 317
"Животните са мои приятели.А аз не ям приятелите си!"

Цитат
После- някои се потрисат от късане на цветя- мъртви били, убивали сме ги...Но същевременно не биха отказали да пият чай от не по особено различен начин набавени растения, само че наречени билки.
Само дето билката не я изкореняваш, тя после пак прокарва.

Ако ми е ценен корена ще я изкореня без да ми мигне окото. Peace.В природата има механизми за размножаване и без намесата на човека.
А тези дето не късат поради морални подбуди са доста странни-мислят,че като си платят в магазина и получат нещото си в опаковка качеството му автоматично се вдига,или си мислят че като не са отнели лично "живота" на стръкчето са направили голямо благо на вселената. Simple Smile

# 318
До там ли го докарахте, да ви е кофти да късате марули? По темата
Моя позната обожава месо, усещам, че когато до нея някой си хапва с кеф пържолка, й потичат лигите, но е убеден вегетарианец, консумиращ млечни продукти. Не яде месо, защото й е жал за животните. Ужасно е това нейното мъчение.

# 319
"Животните са мои приятели.А аз не ям приятелите си!"

Цитат
После- някои се потрисат от късане на цветя- мъртви били, убивали сме ги...Но същевременно не биха отказали да пият чай от не по особено различен начин набавени растения, само че наречени билки.
Само дето билката не я изкореняваш, тя после пак прокарва.

В случая за друго ставаше въпрос- има хора, които се потрисат от откъснати/ отрязани стръкове цветя.
А същевременно не се свенят да ползват билки откъснати/ отрязани по абсолютно същия начин

П.С.Сега се замислих, защо природата е създала хищниците?Нали и в естествена среда има толкова много растителна храна?Защо не е била дотам съвършена, че да не създава познатата "Хранителна верига"?Наистина ми е любопитно.

Последна редакция: сб, 16 мар 2013, 15:03 от Светкавица

# 320
Как пък от 20 страници, никой една дума не каза (с едно изключение) за етичната страна на въпроса за яденето на месо от животни отгледани в концлагер и умрели в адски мъки.

Тези не са отгледани в концлагер: http://www.youtube.com/watch?v=78RgacB9UgA

Канада убива по 400,000 тюленчета годишно (бебета на възраст от 5 до 30 дни).

# 321
всичкото телешко и агнешко и пилешко е БЕБЕШКО месо....БЕБЕШКО от интелигентни живи същества които имат майчински инстинкти и чувства и най-вероятно и души....всички опити за софистика (лъвчета, тюленчета и антилопи гну) по темата са просто отказ да се погледне истината в очите

# 322
всичкото телешко и агнешко и пилешко е БЕБЕШКО месо....БЕБЕШКО от интелигентни живи същества които имат майчински инстинкти и чувства и най-вероятно и души....всички опити за софистика (лъвчета, тюленчета и антилопи гну) по темата са просто отказ да се погледне истината в очите

Аз не ям месо от първи клас, но не мисля, че в случая това има значение. Отбелязвам, че се убиват животинчета и за кожата им (или нещо друго). На тези и месото им не е вкусно (така пише), често им одират кожата и ги захвърлят.

# 323

Колко им е IQ-то на тез животни? Май не правиш разлика между нисши инстинкти и висша мозъчна дейност?
Не оправдавам убийствата и съм съгласна,че носят душа,както и чe има такава и при растенията,но не го намирам за смислен мотив за отказ от месо.
Каквото и да си пишем тука насилието срещу животните няма как да спрем.При това дивите животни си имат естествени неприятели в природата и животът им е така или иначе застрашен.

# 324

Колко им е IQ-то на тез животни? Май не правиш разлика между нисши инстинкти и висша мозъчна дейност?
Не оправдавам убийствата и съм съгласна,че носят душа,както и чe има такава и при растенията,но не го намирам за смислен мотив за отказ от месо.
Каквото и да си пишем тука насилието срещу животните няма как да спрем.При това дивите животни си имат естествени неприятели в природата и животът им е така или иначе застрашен.

Едно от кучетата ми знае над 50 думи само за храна и още много други, постоянно му се удивлявам. Simple Smile А това тук - над 1000. http://www.foxnews.com/scitech/2010/12/23/worlds-smartest-dog-knows-words/

# 325
  • София
трещерица, това за марулята е йезуитщина.
А животните ядат други животни, защото нямат избор. Очевидно някои хора също предпочитат да не правят избор.
Е как да няма избор лъвът?
 Ама на, не ще да пасе трева и това си е, хапва антилопи.

# 326
  • Насред хаоса

Яжте месо.И пилета без вода!
С много антибиотици и хормони,за да сте силни и умни.И най вече еволюирали.Не модерни-вегита.
Успех!

А защо посочвате само отровите в месото? То зеленчуците и плодовете са пълни сигурно само със слънчева светлина, кристална водица и витамини. Да, ама не. Миналата пролет май писаха за бум на ракови заболявания, причинявани от торени с какво ли не марули. А аз с всяко ходене по пазарите и магазините все повече се убеждавам, че морковите са новите краставици, а краставиците са новите патладжани или тикви цигулки. Ябълки колкото детска глава, зеле, толкова твърдо, че с хилти да се разбива, домати и чушки - огромни и с вид на пластмасови играчки - всичко това естествено и безвредно ли е?

# 327
  • София - Рим и обратно
А аз с всяко ходене по пазарите и магазините все повече се убеждавам, че морковите са новите краставици, а краставиците са новите патладжани или тикви цигулки. Ябълки колкото детска глава, зеле, толкова твърдо, че с хилти да се разбива, домати и чушки - огромни и с вид на пластмасови играчки - всичко това естествено и безвредно ли е?
Не, това е Европейски стандарт Laughing.. Аз в Италия не можех посмъртно да намеря чушка по-дребна от половин кило, тиква без вода или краставици неприличащи на тикви със семки като бобени зърна вътре... Еми отврат са им зеленчуците, а те не помнят откога не са яли нормални, вече са свикнали и интересното ми беше, че абсолютно никой не се замисляше вредни ли са, не са ли...

# 328
ОМ, ако единствената ти защита на претенцията за висша мозъчна дейност е този пост те съветвам да не излизаш на улицата за да не те изяде някой.
И за не да не ти се претоварят синапсите да ти кажа че бозайниците ИМАТ висша мозъчна дейност. Не се хаби да ми отговаряш.

Писна ми да чета първосигнални упражнения по повърхностна обща култура и наченки на логика.

# 329

Яжте месо.И пилета без вода!
С много антибиотици и хормони,за да сте силни и умни.И най вече еволюирали.Не модерни-вегита.
Успех!

А защо посочвате само отровите в месото? То зеленчуците и плодовете са пълни сигурно само със слънчева светлина, кристална водица и витамини. Да, ама не. Миналата пролет май писаха за бум на ракови заболявания, причинявани от торени с какво ли не марули. А аз с всяко ходене по пазарите и магазините все повече се убеждавам, че морковите са новите краставици, а краставиците са новите патладжани или тикви цигулки. Ябълки колкото детска глава, зеле, толкова твърдо, че с хилти да се разбива, домати и чушки - огромни и с вид на пластмасови играчки - всичко това естествено и безвредно ли е?
Разбира се,че си права.
Днес няма вече нищо естествено и полезно,което се продава за масово потребление.
Убиха постепенно малките замеделци,вкарват закони-забрани за собствено отглеждане на ядливи растения,заразяват месото,пестицират всички плодове и зеленчици и тн.
Човек може да живее само с растителна храна добьр и дьльг живот.
Ако яде само месо ще умре бьрзо от всякакьв недостиг.Това показва,че месото като източник на монохрана е неподходящ за човека.Като добавка кьм основната (растителна) храна се толерира от организма и се извлича полезността.Така както организмьт прави с всичко,дори с отровите.

Общи условия

Активация на акаунт