Признаха вегетарианството за психично заболяване

• 87 626
  • 2 544
  •   1
Отговори
# 450
  • гр. София
Има си цяла Наредба № 22 от 14.12.2005 г. за намаляване до минимум страдания … е или умъртвяване
Справка за клането - чл. 25 и следващите. Красота! 

# 451
Цитат
О,да.Имам предвид точно тези боклучни храни и добавки,които присьстват навсякьде.
Малко хора се хранят с обикновени,прости продукти.
И забелязвам в последните години,че именно растителните продукти са трьн в очите на индустрията и именно тях ги оцветяват,пестицират,хормонизират и тн.
Защото всеки човек може да се лиши от месо,яйца и мляко и да оцелее много лесно на растителна храна.Докато обратното е страшно и много трудно.
В момента потребителят няма кьде да мрьдне с някаква алтернатива.
Ако се лиши от месо и подобни поради антибиотици,зарази и хормони,може пак да си живее добре с другите продукти.Е да,ама не.И там вече се намесват дьлбоко,за да ни стане безразлично в крайна сметка какво ядем (така или иначе всичко е отровено-всеобщото мислене).
Е,получава се,да.
Стига се до една анархия в хранителната култура.За естествено или природосьобразно вече дори не се говори.Колкото по далече от природата,толкова по добре дошло за индустрията.

smile3501

Цитат
Имам доста приятели, които са вегетарианци. Нито са по-болни от мен, нито са по-дебели, нито са с по-ниско либидо, но и не са по-здрави, по-слаби или с по-високо от моето либидо. Нормални хора. Като мине грипната вълна, кихат и кашлят като месоядните.
Ами, на мен ми беше първата вегетарианска зима.
Грипът ме подмина.Не се разболях НИТО ВЕДНЪЖ.    Laughing

И за да приключа с темата, че нещо в повече ми дойдоха глупостите....    Laughing
"Животните са мои приятели, а аз не ям приятелите си!"
Бърнард Шоу

# 452
Аз се учудвам как БГ още не е залята от модата на запад с месото от "хуманно умъртвени" животни. В Италия го продаваха на малко по-високи цени, с различна опаковка и име. В интерес на истината, действително е по-вкусно и крехко, но така и не успях да разбера дали това се дължи на хуманното им убиване, или е поредния трик.
В България нема ''мода'' нито за хуманно умъртвяване на животни, нито за хуманно ''умъртвяване''  на деца с увреждания,/ думата умъртвяване не е случайна-справка темата за децата в Могилино/, и изобщо всичко е свързано... Tired

# 453

На бг му казваме паричка на това.

Цитат
Колко им е IQ-то на тез животни?
НАй-добре и хората с нисък IQ да бъдат изядени.Така няма да ти пречат.    Shocked

На мен не ми пречат,пречат на себе си. Peace

Цитат
При това дивите животни си имат естествени неприятели в природата и животът им е така или иначе застрашен.
Сравняваш естествения начин на живот на дивите хищници, с напълно умишленото варварско отглеждане на животни за човешка храна в отвратителни условия и убивани безмилостно, по особено жесток начин?Виждала ли си как се убиват животните в кланиците, които после ядеш? Окачени за задните крака на вериги, с прерязани гърла и мягащи се насам-натам в агония, докато кръвта им изтече?

Как разбра какво сравнявам? Случайно да знаеш защо при пашата на овцете примерно с тях ходи овчар и куче? Да знаеш,че свободно отглеждани кокошки не за промишлено призводство ги отнасят орли?
А кой ти каза че всички животни се гледат при отвратителни условия? Oвесени животни съм виждала-не е приятна гледка,но Катрин-аз месо не ям,но и не съм го отказала заради причините,които си изброила.
И честно казано ми се повдига от такива новоизлюпени маниачки на тема здравословен живот.За какво говорят моите постинги мнението ти няма значение,обърни внимание на своите преди да коментираш другите. Peace

# 454
Случайно да знаеш защо при пашата на овцете примерно с тях ходи овчар и куче? Да знаеш,че свободно отглеждани кокошки не за промишлено призводство ги отнасят орли?

Разглезеният градски човек няма откъде да знае, а не се е и интересува. По-склонен е да си купи еко живот като плати за стока с надпис био. Мен ме е много яд, че някои стоки се продават само с етикетче био.

# 455
  • София
Сетих се нещо - по Хистори дават едни дядовци-маниаци, които живеят сред природата. Яко физически труд, обаче. Никой от тях не си е помислил да става вегетарианец. Особено зимата.
Така че и вегетарианството си е някаква градска лиготия.

# 456

Цитат
Не знам от какво се хваща язва.........
Най-общо казано, язва се "хваща", когато стомахът дълго време произвежда солна киселина, за да обработва и смила киселообразуващи храни.Затова толкова се набляга за прословутия PH - баланс.
Като се дава предимство на алкалообразуващи храни, именно за да се избегнат бъдещи стомашни проблеми.

ooooh!

# 457
  • гр. София
Мен ме е много яд, че някои стоки се продават само с етикетче био.

...и на тройна цена. Пък гаранция...Франция. Особено по отношение на т.нар. био продукти, произведени у нас.  Confused

Имаше навремето едни таблетки, с които се проверяваше нитратното съдържание в зеленчуците. Бели едни такива и като капнеш отгоре им сок от съответния зеленчук, порозовяваха. В зависимост от наситеността на този розов цвят по една цветова скала се определяше средното съдържание на нитрати. Дали още се продават някъде?  Rolling Eyes

# 458
Цитат
Случайно да знаеш защо при пашата на овцете примерно с тях ходи овчар и куче? Да знаеш,че свободно отглеждани кокошки не за промишлено призводство ги отнасят орли?
Разликата е обаче, че хранещите се с овцете и свободните кокошки, го правят, за да ОЦЕЛЕЯТ.
А милионите развъждани животни по фермите и кланиците са , за да угодят на каприза на човек, не за оцеляването му.
ОчеИЗвадно е, за който мисли и го "вижда".    Peace
Аз съм дотук.
Приятен спор.  Laughing

# 459

Аз съм дотук.
Приятен спор.  Laughing

Добре, защото повтаряш глупостите на всеки начинаещ вдъхновен вегетарианец. След време или ще се нормализираш, или фанатизираш.

# 460
  • София
И както има хора, които проявяват каприз да ядат месо, така има и хора, които проявяват каприз да не  ядат месо...

# 461
  • вятър в маслините, вятър над хребета
И за да приключа с темата, че нещо в повече ми дойдоха глупостите....    Laughing
"Животните са мои приятели, а аз не ям приятелите си!"
Бърнард Шоу
Твоите, нали Flutter?

# 462
Цитат
Разликата е обаче, че хранещите се с овцете и свободните кокошки, го правят, за да ОЦЕЛЕЯТ.
А милионите развъждани животни по фермите и кланиците са , за да угодят на каприза на човек, не за оцеляването му.
Аз съм дотук.
Приятен спор.  Laughing

Аман от йезуитско извъртане.За "проглеждането" ти,ще си затворя едното око.

# 463
Добре, защото повтаряш глупостите на всеки начинаещ вдъхновен вегетарианец. След време или ще се нормализираш, или фанатизираш.

Да  Grinning Слушала съм тези вдъхновяващи речи безброй пъти, направо наизуст ги знам. И как било при пещерните хора съм слушала, и как казвал Бог, и за яденето на приятелчета съм слушала, и за стомашната среда, и за зверското гниене на отровни меса в тялото човешко, и какво ли не още. Плюс хиляди списъчета като публикуваното по-назад, с безброй умни вегетарианци, половината от които всъщност не са вегетарианци  Simple Smile

Все едно е наложително някой да оправдава личните си избори. "Не ям месо, защото не искам" е единствената позиция, която зачитам и уважавам, всичко друго е действително в сферата на... оралните излишества. Според мен. Да не даваш месо на детето си, само защото ти самият си вегетарианец, е не психично заболяване, но престъпление. Пак според мен. А ако начинът на живот и хранене имаше чак такова значение за добруването ни, щеше да е чудесно, обаче не, няма чак такова значение. Непушачите умират от рак на белия дроб, веганите страдат от стомашни проблеми, такива ми ти работи. Радвайте се на живота и си носете новите дрехи, щото и с пържоли, и без пържоли, все един път всички ни чака.  Mr. Green

# 464
  • Насред хаоса

Цитат
А защо посочвате само отровите в месото? То зеленчуците и плодовете са пълни сигурно само със слънчева светлина, кристална водица и витамини.
Защото , ако ядеш зеленчуци, се тровиш 1 път.Ако ядеш и отровеното месо, се тровиш 2 пъти.
Е, аз предпочитам да се тровя веднъж.   Laughing

Их, че пристрастно и удобно.  Laughing
Има неща, нужни на организма, които не могат да бъдат набавени само с растителна храна. Това е доказано. Оттам нататък всеки е свободен да яде, каквото си ще. Ако искам да се тровя само по веднъж, ще се тровя с мръвчица.
Явно психясването идва не толкова от самото веганство/вегетарианство, ами от непрекъснатите напъни да се самоубеждава човек, че и другите да убеждава, че правилното е само това, на което се е спрял той самият в момента. Макар че довчера е бил един от същите тровещи се.

Общи условия

Активация на акаунт