Да, и аз смятам, че за хемоглобина е отдавна ясно, че не е нужно да мааме карантия, за да го имаме в нужното количество.
Обаче има лекари, които и сега го твърдят. "Хапвайте си дробче.". Нивата на хемоглобина са и генетечино обусловени. Като с кръвното е. Затова и нормата варира в по- широки граници. Ом, за веганството му в статията намерих само това- "Люси е имал периоди на веганство, не се е връщал към месото, но е водил и по-нездравословен живот.". Разбирам, че към момента той не е такъв /веган/. Пък какво има предвид по- "по- нездравословен живот" и колко време е карал на него- също е неясно.
Затова няма как да коментираме неговото заболяване. Те дори лекарите му не са наясно, доколкото разбрах.
Между впрочем вманиачаването в даден вид спорт също често води до проблеми. Като маратонът, напр.- износва ставите бързо. Аз съм си докарвала фасциит на крака с бягане. Знам ли и неговите занимания с йога какви са, по колко време.
Може би е по-евтино да сготвиш пържоли, вместо елда със зеленчуци, или пиле с картофи, вместо само картофи