Признаха вегетарианството за психично заболяване

• 87 574
  • 2 544
  •   1
Отговори
# 525
Видях ти сушито. Това не е суши. Но ти си мисли, че е лесно и че ядеш суши, никому не пречиш  Simple Smile

# 526
Без да се заяждам, но твоето много лесно обикновено е придружено със снимка на нещо, дето изобщо не прилича на това, което трябва. Не че ти следя блога, на две неща съм кликала след теми тук- суши и макарени, и двете са много далеч не  само от майсторство, ами и от достоверност.

# 527
С 10цс сме писали едновременно.

# 528
  • София
За мен истинско суши е само месо от риба тон.
Такова рядко съм виждала в БГ.
А като гледах по ТВ как се лови тази риба и колко е малко и колко е забранена да се лови, съвсем ми се отщя.

Имаше също така един много интересен филм за храната, в който се казваше, че човечеството като цяло, едва в последните 100тина години може да се нахрани. И то част от него. В нас генетично, от хиляди поколения, е заложено да се борим срещу глада. Затова затлъстяваме толкова лесно, когато имаме изобилие от храна. Или изпадаме в други крайности.

# 529
Това, че не засища храна без месо е по-скоро убеждение, не е така наистина. Мъжът ми дълги години си мислеше, че не може да се нахрани, и изяждаше двойно и тройно, докато просто се заслуша в стомаха си и установи, че не е така. Разбира се говоря за въглехидратни храни, не за салатка.

Katarin X., при теб въобще не е бил проблема в месото, според мен, а като цяло в храненето - тестени, сладки и т.н. Хвърляш вината не в/у виновника Simple Smile Спокойно можеш да си направиш балансирано меню като изхвърлиш тях, а си оставиш месото. Не само него, и не на всяко ядене. Но пък щом предпочиташ крайностите за здравословни, ок  Peace

# 530
Последното, за което претендирам, е майсторство и достоверност.
Аз съм любител-кулинар и смятам любител да си остана.
Обичам експериментите и идеята да правя нещо еднакво по 100 пъти никак не ме блазни.
У дома дори обикновен варен боб винаги е различен на вкус.   Laughing
Рутината в майсторството е за хора, които я обичат.
Аз мразя застоя и еднаквостта.
Не ги отричам, просто не съм им фен.
Aми всеки иска най доброто за себе си.
Именно. Grinning
Само дето най-доброто за мен, за теб може да е отрова.    Simple Smile

# 531
  • Costa Rica
И според мен е по-скъпо и изисква много повече усилия да се поддържа едно наистина хубаво и пълноценно безмесно меню!
И аз така мисля. За да се нахраня без месо................
 Аз чесно казано се затруднявам да измисля дори едно безмесно ядене................
С риск да досадя с поредния списък..... Laughing

... постна мусака
постни пълнени чушки/тиквички/картофи - с ориз и лук, може и с гъби за разкош;
постен гювеч
постна "дроб" сарма с гъби
салати, салати, салати...

Че е по-скъпо - не е вярно. Но наистина иска повече време и мерак, не е като да метнеш две кила мърша на барбекюто.

# 532
Витамин Б12 всьщност е форма на ензим,т.е. е вид ензим,който се поизвежда от микроорганизми в дебелото черво.
Знаем сьстоянието на дебелото черво на цивилизования човек днес.
Приемайки Вит Б12 от животните (те сьщо са го синтезирали чрез растителна храна и микроорганизми ) ние трябва да го "разпаднем" на коензими,за да го усвоим.
Двойна работа за нас.

Витамин Д е хормон. (сега е модерна неговата липса)

Идвете неща се продават по лесно,ако се наричат Витамини.

# 533
А като гледах по ТВ как се лови тази риба и колко е малко и колко е забранена да се лови, съвсем ми се отщя.

Как само месо от риба тон? Тогава става сашими.  Laughing
Има много видове истинско суши. Не знам колко е малко рибата тон, но още си я има доволно в прясно състояние. Аз бях втрещена като видях първия път как се разфасова такова чудовище, но това не ме отказа от сушито.

# 534
Katarin X., при теб въобще не е бил проблема в месото, според мен, а като цяло в храненето - тестени, сладки и т.н. Хвърляш вината не в/у виновника .........
Чакай сега, аз не съм обвинила месото за повечето кг.Писах вече, защо не ям месо, и то няма нищо общо с напълняване/отслабване.
Т.е., има дотолкова, че също е пълно с химия.
А тестени, сладки,  хляб аз и сега ям.Просто ги правя домашни, без бяло брашно, без захар, без химии.    Grinning

# 535
Последното, за което претендирам, е майсторство и достоверност.
Аз съм любител-кулинар и смятам любител да си остана.

тогава недей да твърдиш нелепи неща.
Скромността краси човека  Simple Smile

# 536
Е, не съм скромна...какво да се прави.    Grinning
Харесвам си нещата, които правя.
Не е казано обаче, че трябва всички да ги харесват....
Мен напълно си ме удовлетворяват.

Пп:специално за сушито, доколкото помня, съм посочила книгата с рецептата, която съм ползвала.
Така че, насочи претенциите си към автора й.    Laughing

# 537
И според мен е по-скъпо и изисква много повече усилия да се поддържа едно наистина хубаво и пълноценно безмесно меню!
 Аз чесно казано се затруднявам да измисля дори едно безмесно ядене................

... постна мусака
постни пълнени чушки/тиквички/картофи - с ориз и лук, може и с гъби за разкош;
постен гювеч
постна "дроб" сарма с гъби
салати, салати, салати...

Че е по-скъпо - не е вярно. Но наистина иска повече време и мерак, не е като да метнеш две кила мърша на барбекюто.
Не знам за време,но аз пазарувам за 10 минути.В магазин минавам само в началото (плодове и зеленчуци) и през седмицата ведньж в био магазин за ядки и кьлнове.
Няма готвене,няма мислене,няма никаква загуба на време за избор и лигавене.

# 538
Катарин, все ме сърби клавиатурата да те питам за сушито в сайта ти, но хайде.  Sunglasses
Ами , ето днешния ми обяд:купичка супа с киселец, ризото с чушка и морков-около 5-6 с л , 1 домат, 1 филийка домашен пълнозърнест хляб, парче сирене.Поне до 16-17 ч няма да огладнея.
Аз пък имам тоооолкова дълъг списък с безмесни ястия, обаче.....нямаме по 5 стомаха.   Mr. Green
супа от аспержи
супа от тиквички
супа от грах
супа.....от всякакви зеленчуци
киш , пак с всякакви зеленчуци
зеленчукова мусака
зеленчукови кюфтенца-пак от всякакви зеленчуци
терин от гриловани зеленчуци
паста, тук вариантите са направо милиони   Laughing
рататуй
тарте татин, зеленчуков, пак с различни зеленчуци
фритати, най-разнообразни
огретени
дипове, пастети
ориз-в момента имам поне 5-6 вида , съчетани с различни зеленчуци, ето разнообразие за поне седмица
пълнени зеленчуци-тиквички, патладжани, артишок, плънките винаги различни
Стигат ли?   Laughing

Какво за сушито?Изключително лесно е.   Grinning

Така че ние като цивилизация страдаме от това че искаме всичко да изядем Simple Smile
Именно!    Peace

Ами ..., нищо от това няма да мине за нахранване в къщи. За гарнитура, добавка, предястие може.

За сушито - знам как се прави суши, работила съм в японски суши бар в Хилтън две години и бях единствената чужденка. Не претендирам за майсторлък, майсторите бяха двама, много търсени и високоплатени. Исках да ти кажа, че това в сайта ти не е суши. Нито от към продукти, нито "изработка". Пушена риба, консервирана риба, рулца от раци, преварен ориз ...???
Не е хич толкова лесно. От приготвянето на ориза, през рязането на продуктите до сглобяването, всичко изисква познания и опит. И хубави продукти разбира се. Виждала съм неведнъж да връщат сьомга и туна уловени същия ден. На мене си ми изглеждаха ОК, но майсторите не ги одобряваха. Отделно се ползва само малка част от рибите, рязането е микрохирургия и т.н. Суши с омлет даже е трудно да се направи. Калифорния ролс не ги броя, то е комерсиално извращение с топени сирена, ролца разни и т.н.. Американците имат даже темпура калифорния рол.  Crazy Но и там оризът не е без значение.

# 539

Как само месо от риба тон? Тогава става сашими.  Laughing
Има много видове истинско суши. Не знам колко е малко рибата тон, но още си я има доволно в прясно състояние. Аз бях втрещена като видях първия път как се разфасова такова чудовище, но това не ме отказа от сушито.

Точно така.  Но рибата тон е сърцето на сушито
http://www.youtube.com/watch?v=jAdfdEe8Zp0
Намерих откъса  от филма за Жиро, който цитирах - той  е единственият суши мастер с 3 звезди Мишлен ако има достоверен човек в суши-то това трябва да е той.  Разказва и за изчезването на видове риби и тн.

Общи условия

Активация на акаунт