Признаха вегетарианството за психично заболяване

• 87 593
  • 2 544
  •   1
Отговори
# 540
... постна мусака
постни пълнени чушки/тиквички/картофи - с ориз и лук, може и с гъби за разкош;
постен гювеч
постна "дроб" сарма с гъби
салати, салати, салати...

Че е по-скъпо - не е вярно. Но наистина иска повече време и мерак, не е като да метнеш две кила мърша на барбекюто.

Това горното не е вкусно, поне за мене и близките ми. За да направя вкусни постни неща си трябват много и скъпички продукти. И накрая някой пак ще пита за суджук.
Майка ми от време на време готви манджи като гореописаните, но даже тя не си ги яде.

# 541
Т.е., има дотолкова, че също е пълно с химия.

Ахам, а в другите неща въобще "няма" химия  Simple Smile

# 542
  • Някъде на път....

.......Майка ми от време на време готви манджи като гореописаните, но даже тя не си ги яде.
А кой и ги яде тогава..... Wink

# 543
Точно така.  Но рибата тон е сърцето на сушито
http://www.youtube.com/watch?v=jAdfdEe8Zp0
Намерих откъса  от филма за Жиро, който цитирах - той  е единственият суши мастер с 3 звезди Мишлен ако има достоверен човек в суши-то това трябва да е той.  Разказва и за изчезването на видове риби и тн.

Да, то самото е няколко вида. Otoro (oh-toh-roh) е най-таченото. Майстор ми е казвал, че това е първото нещо, което почти всички японци поръчват в суши барове. То е от най-мазната част на туната.

http://otoro.com/

# 544
  • Costa Rica
Не било вкусно Whistling

Аз пък не го рабирам това снобареене по сушито. Единственият ми опит да ям "истинско" суши (разбирай - правено от майстор японец) си остана единствен и с не много естетичен край Sick. А от сушито на Краси бих яла.

# 545
http://www.youtube.com/watch?v=VU17Zy0de3w
Ето тук е обяснена философията на суши мастера.

Краси, всъщност ти не си за суши Simple SmileТвоят повърхностен подход към готвенето и не застояването на едно място , търсенето на разнообразие и тн е напълно несъвместимо със суши. Където повторението и усъвършенстването , обсесирането ако щеш са ключовия момент.
Именно в манджички които търпят импровизации е твоята сила - бобът беше чудесен пример. Там може и с джоджен и с джинджифил, и с каквото се сетиш. Суши е друга планета. Peace

Check Please, ще разгледам:)

# 546
Check Please , както писах, аз не съм майстор-готвач.Още по-малко пък, суши майстор.....    Joy
Нито имам претенция да правя/готвя нещо по рецептурник за заведения.Боже опази!   Laughing

Специално пък за неща, които и идея си нямам като как се прави, обикновено използвам готова рецепта от книга.
Ето ги:
1.Sushi - taste and technique
Kimiko Barber, Hiroki Takemura
Има рецепти за суши със скумрия, херинга, сардини, риба тон, сьомга, джондори, костур.

2.Japanese - авторски колектив

Та, аз си правя нещата като за у дома.Не за заведения.Както писах, за там си има хора.
КАто отида в суши бар, ще искам всичко да е като за 3 звезди Мишлен.
Обаче, у дома съм доволна и на по-малко виден майсторлък, щом е вкусно .    Grinning

# 547
Не било вкусно Whistling

Аз пък не го рабирам това снобареене по сушито. Единственият ми опит да ям "истинско" суши (разбирай - правено от майстор японец) си остана единствен и с не много естетичен край Sick. А от сушито на Краси бих яла.

Всеки има право на избор нали? Едни наричат месото мърша, а яденето на суши снобареене, други намират горните рецепти за талаш с подправки ...

# 548
Темата за вкусно- невкусно е напълно излишна. Първо е въпрос на личен вкус, второ- на лични навици.
Като дете за мен вкусното бяха тестените произведени и сладкишите, сега имам в пъти по- голям асортимент от вкусни за мен неща. 

А от сушито на Краси бих яла.

Аз също бих опитала. Все ми едно как ще го кръсти- суши или Красини хапки.  Grinning

# 549
Катарин, за майсторлъка е ясно, но понеже много говориш/пишеш за здравословно хранене, поне да беше ползвала пресни продукти. Какви са тези пушени риби, консерви и особено пък рулца от раци, в които даже няма раци?

.......Майка ми от време на време готви манджи като гореописаните, но даже тя не си ги яде.
А кой и ги яде тогава..... Wink

Никой, разхожда ги от печката до хладилника два дена и после в кофата. Кучето и то гевезе.

# 550
И аз правя маки вкъщи,  Краси. И аз купувам 'уасаби' дето не е никакво уасаби ( същото като на твоята снимка). Ясно ми е че съм на около 3 галактики далеч от суши и го правя за забавление.
Но не твърдя, че 'сушито е лесно". Това репликирахме и аз , и Рокси и Чек Плийз. Това е все едно да кажа, е щом имам четка и боички мога да нарисувам една Джоконда. Не е толкова лесно, а дори е много трудно.

# 551
http://www.youtube.com/watch?v=VU17Zy0de3w
Ето тук е обяснена философията на суши мастера.
Краси, всъщност ти не си за суши Simple SmileТвоят повърхностен подход към готвенето и не застояването на едно място , търсенето на разнообразие и тн е напълно несъвместимо със суши. Където повторението..................
Ама нали и аз това написах....    Laughing
Подобна рутина и повторение на едно нещо до безкрай биха  ме убили от скука.
Без значение дали е суши, боб, месо на скара или аспержи с трюфелов сос.
Аз обичам разнообразието , "движението " при храната, няма да казвам кои хора се хранят еднообразно и държат на майсторството и традицията в храненето, че ще наскачат отгоре ми поне още 10-на....    Mr. Green

Пп:една от причините да не действам в посока сладкарница-не мога да си представя дори, че ще правя еднакви торти ден след ден, ден след ден.Имам няколко повторения на модели торти, ами...втория път вече не ги правя със същото желание, а какво остава за 100-тен, или 1000-ден път.Абсурд.

# 552
На мен изброените неща са ми ужасно вкусни, без да съм вегетарианец. Само промених мисленето си и отношението към храната, въобще хранителната култура, дано успея да неутрализирам "добрите" резултати, постигнати с храненето от комунистически време.

Но зависи и от начина, по който е сготвено.

# 553
  • Linz
Ако ми покажеш сериозен източник...
В нета, особено из чуждите сайтове има много информация за този витамин, сигурна съм че е обяснено и за синтеза. Аз това го знам от много години, източник не мога да посоча. Знам, че се синтезира в дебелото черво- това помня, друго не ми е нужно като информация.
На вегетарианците не им липсва- сигурна съм, за веганите не знам.

Покрай вегетарианството се коментира ниския хемоглобин и анемията, мен обаче ме интересува обратния вариант. Някой ако може да ми каже на какво се дължи многото желязо и еритроцити в организма, както и нивата на хемоглобина над горната граница (извън приема на хр. добавки).

# 554
Някой ако може да ми каже на какво се дължи многото желязо и еритроцити в организма, както и нивата на хемоглобина над горната граница (извън приема на хр. добавки).

Преливане на кръв,проблем с черния дроб?  newsm78

Всичко ми е вкусно като си го сготвя сама.Слагам и от ония диви растения,дето им казваме подправки у нас,защото знам,че си разгръщат лечебните свойства под влияние на топлината и мазнината в манджата/или се пият на чай при нужда/.
Аз лично се задоволявам с постно,но за фамилията готвя блажно или си дояждат със суджуци.Не ми е проблем времето-готвя паралелно.
Важното е всички да сме доволни.

Последна редакция: вт, 19 мар 2013, 18:07 от ОМ

Общи условия

Активация на акаунт