Признаха вегетарианството за психично заболяване

• 87 434
  • 2 544
  •   1
Отговори
# 615
  • София - Рим и обратно
Тя, и многото зелена салата натоварва какво ли не. Едва ли е добре да се ядат повече от 20 листа на ден.

# 616
Като сте трьгнали с това суши...препорьките са да не се изяждат повече от 12 парченца на ден,за да не се натоварва щит.жлеза.

Тъй като единственото общо е оризът, явно не трябва да се яде много ориз.
Не позна! Wink

# 617
Кое тогава, защото съставът им е много различен?

# 618

Уасабито и маринованият джинджър, бе Трещи.

# 619
Кое натоварва щит.жлеза?

# 620
Кое натоварва щит.жлеза?

Да, това питам.

# 621
Темата стигна до мястото,кьдето се вижда ясно,че храната се предпочита заради вкусовите рецептори,а не според необходимостта.
Човек става роб на угаждане на едни рецептори и затова му е трудно да прецени коя храна е пьлноценна,здравеносеща и необходима.

А за какво ни ги е дала природата според теб?Ако трябваше само да се предпазваме от отровните растения,сигурно нямаше да имаме толкова рецептори и даже нямаше сега да пишем от компа,а щяхме да зобаме тревичка със зъби.
Шоколада,който ядеш пълноценна храна ли е или си угаждаш,а може би компенсираш липсата ти на вкусове в твоето меню?
Не се занимавай с мен. Peace

И ти не се измятaй с подобни отговори  Peace

# 622
Господ да поживи тогова, който се сети да ни натрапи сушито и да го издигне в моден култ. Много съм му благодарна, защото страшно обичам суши. Като реша да ям, посмъртно не мога да се спра на дванадесетата хапка. Поне 20 ми трябват за първоначално засищане, а след това продължавам да си мезя. И други снобски гевезлъци обичам и хич не ми е трябвало време нито да се приучвам към вкуса им, нито да се насилвам, та да ги захаресвам.
Какъв ви е проблемът сега с това суши?

Не знам откъде идва представата на Краси за една чаша мазнина в дюнера, явно тя така приготвя нейния. Може да не е най-здравословната храна според вегетариано-веганските представи за полезност, но от гледна точка на месоядните /като мен/ си е съвсем добре - тъничко хлебче /може почти да не се брои/, печено пилешко, зеленчук. Картофите изобщо не са задължителни, в нашия подлез пък преди имаше един супер дюнер, в който слагаха ориз и беше страхотен. Сосът е кисело мляко с малко майонеза /в двете лъжици, с които поливат всяка порция, едва ли се пада повече от четвърт чаена лъжичка майонеза/.

# 623
Кое натоварва щит.жлеза?

Да, това питам.

Водорасляците и морските продукти натоварват щитовидната.Така че яжте до 12 бройки тогава-йода е полезен за концентрацията, и не само за нея.

# 624
  • София
Кое натоварва щит.жлеза?

Да, това питам.
Водорасляците и морските продукти натоварват щитовидната.Така че яжте до 12 бройки тогава-йода е полезен за концентрацията, и не само за нея.

А който няма щитовидна, колко може да яде?

# 625
Да си пита лекаря,който му е назначил ХЗТ.

# 626
  • София
Да си пита лекаря,който му е назначил ХЗТ.
Даже не знам дали и кога бих яла, иначе на вид ми харесва.

# 627

Не знам откъде идва представата на Краси за една чаша мазнина в дюнера, явно тя така приготвя нейния....
Аха, удобно е да се самооуспокояваш и оправдаваш с мен...   Laughing

http://www.dnes.bg/health/2008/05/17/edin-diuner-chasha-olio.51667

това е само една от много статии по въпроса.

Иначе, ясно, че
"Като не знам нещо, значи не ми вреди!"  е предпочитано.   Mr. Green

# 628
Като каза чаша олио, си представих истинска чаша, пък то било стограмка, явно някой алкохолик е писал статията  Simple Smile

Katarin X., не пропускай уточнението:

...стига да знаеш как да си ги приготвиш.

Всяко нещо може да се приготви по вреден и полезен начин  Peace

# 629
Е,кой пък ви кара да ядете дюнери? В Бг има чеверме.

Общи условия

Активация на акаунт