Признаха вегетарианството за психично заболяване

• 82 726
  • 2 544
  •   1
Отговори
# 750
Всяко мляко, заместител на прясното, със сигурност ще е по-гадно от него.
Изобщо не е "със сигурност".   Laughing
Това, че на теб ти е любимо само кравето, не означава, че това е така за цялото земно население.
Бадемовото, със сигурност за Мен, е в пъти по-ароматно и вкусно.

Модерните напоследък млека от бадеми, кокос, ориз, соя, кашу и т.н. имат доста ненужни съставки, понякога и много захар.
Не е съвсем така....От почти всеки вид има мляко само от съответната ядка, вода и щипка сол.Нищо друго.   Peace

# 751
Интересно защо са ги кръстили млека тези течности.

# 752
  • София - Рим и обратно
Благодаря ви много за идеите и съветите за прясното мляко. Аз я заведох уж специално на детски гастроентеролог, и не - не й е пускала изследвания. Просто ме разпита за диетата й и установи, че ще трябва да се спре тотално прясното мляко (препоръча да ограничим дори и киселото Confused ) и ако след един месец проблемът продължава, да съм я заведяла пак. При нас обаче е ужасно трудно да й спра млякото, тя го обича много и закуската й е немислима без него. Вечер също ми се моли за чаша мляко с нескуик. А в айрян няма как да й сложа какао Confused.
Логично ми се вижда причината да е в пастьоризацията, ще попрочета малко и евентуално ще пробваме с домашно отнякъде, мерси на Кейси за насочването    bouquet. Извинете пак за личните отклонения Peace...

# 753
Вчера пихме лешниково. Много ни хареса на мен и големия син.
А да обсъждам съставки мога, т.к. ги знам- вода, лешници, захарта е много малко, няма нито стабилизатори, нито оцветители, нито други овкусители, нищо друго, освен ванилия на прах.
Днес ще опитаме бадемово.

# 754
При повечето дегустации вместо хляб се предлагат крекери или брускетини.

Такава дегустация няма нищо общо с истинската,а е за развлечение на масовката,която не може да прави разликата.

При нас обаче е ужасно трудно да й спра млякото, тя го обича много и закуската й е немислима без него. Вечер също ми се моли за чаша мляко с нескуик.

Аз лично съм против това децата да се лишават от разни храни насила.Вместо нескуик може би да пробваш  топло мляко c канела.Или както са ти писали да смениш млякото с козе.
Ти си решаваш.

В купешките растителни "млека" слагат захар за консервант,иначе няма да изтраят на рафта в магазина,без да са температурно подгряти.Друг един въпрос е дали от такава захаросана напитка се извлича нещо полезно от тях.

Последна редакция: пт, 22 мар 2013, 10:05 от ОМ

# 755
  • София
И аз съм против това да се лишават децата.
Това, за прясното мляко и педиатрите го казвам, защото има разни случаи покрай мен.

Имаме едно детенце в квартала, имаше една странна кашлица, бяха я мъкнали насам-натам по разни светила и един акъл беше казал да и спрат млечните. Ми то горкото и без това друго не ядеше.  Съвсем идиотско е и млякото да му спрат. Изобщо не се доказа, че млякото е причина.

А моя малкия е с АД. Първото нещо, което чух беше - спрете млечните. Всъщност аз установих реакция от яйца и цитруси. Той не харесва прясно мляко, но обича кисело. Яйца обаче не давам, за съжаление.

# 756
При нас обаче е ужасно трудно да й спра млякото, тя го обича много и закуската й е немислима без него. Вечер също ми се моли за чаша мляко с нескуик.

Потърси да купиш сурово и сама да го свариш. Аз съм купувала един път това.

# 757
Кафе, можеш да купиш и мляко от млекомат. Издоено е на сутринта, в която се зарежда млекомата. Има и млекомати за козе мляко, потърси карта на млекоматите в зоната ви. Само че това е пълномаслено мляко, intero.
Можеш да пробваш и млека тип alta digeribilità.

Мъжът ми пие соево 'мляко' , което тук не е законно да се нарича 'мляко', води се 'напитка'. Опитвам се да го разубедя , защото не ми се струва много нормален продукт това, но засега са ми слаби аргументите.

Последна редакция: пт, 22 мар 2013, 10:28 от 10 c's

# 758
Имаме едно детенце в квартала, имаше една странна кашлица, бяха я мъкнали насам-натам по разни светила и един акъл беше казал да и спрат млечните. Ми то горкото и без това друго не ядеше.  Съвсем идиотско е и млякото да му спрат. Изобщо не се доказа, че млякото е причина.
Е, ако изобщо не са спрели млякото, как да се докаже?!    Laughing
Ако проблема е бил наистина в млякото, още на 3-4 ден след спирането му симптомите започват да отшумяват.Ако имат волята да издаянят поне седмица/10-на дни, изчезват.

# 759
Кафе, можеш да купиш и мляко от млекомат. Издоено е на сутринта, в която се зарежда млекомата.

Това звучи страхотно. Тук аналогията на млекомата е една жигула, която в 8 без 15 паркира пред детската градина и раздава на събралите се хора бутилки от газирано и мин. вода, пълни с мляко.

# 760
# 761
Благодаря ви много за идеите и съветите за прясното мляко. Аз я заведох уж специално на детски гастроентеролог, и не - не й е пускала изследвания. Просто ме разпита за диетата й и установи, че ще трябва да се спре тотално прясното мляко (препоръча да ограничим дори и киселото Confused ) и ако след един месец проблемът продължава, да съм я заведяла пак. При нас обаче е ужасно трудно да й спра млякото, тя го обича много и закуската й е немислима без него. Вечер също ми се моли за чаша мляко с нескуик. А в айрян няма как да й сложа какао Confused.
Логично ми се вижда причината да е в пастьоризацията, ще попрочета малко и евентуално ще пробваме с домашно отнякъде, мерси на Кейси за насочването    bouquet. Извинете пак за личните отклонения Peace...

Вие с каква диагноза сте? Как стигнахте до нея?

Аз бих предпочела първо да установя една реална диагноза на детето, а чак след това да му ремонтирам диетата.
Има заболявания, при които млякото си е противопоказно и при децата, но това следва да си се установи. Не бих лекувала дете по съвети от форума за такъв тип заболявания, докато не установя чрез компетентни лица имали ги, няма ли ги и как се лекуват, ако ги има.

# 762
Е, ако изобщо не са спрели млякото, как да се докаже?!    Laughing
Ако проблема е бил наистина в млякото, още на 3-4 ден след спирането му симптомите започват да отшумяват.Ако имат волята да издаянят поне седмица/10-на дни, изчезват.

На мен не ми е ясно защо трябва да пия мляко,след като ми паднат млечните зьби... newsm78

# 763
За да не ти опадат после и постоянните.

# 764
  • София
О, хайде да не почваме с великите спорове за и против кравето мляко!

Общи условия

Активация на акаунт