Признаха вегетарианството за психично заболяване

• 82 293
  • 2 544
  •   1
Отговори
# 930
Нищо подобно не сьм искал да кажа,че веган се води по цвета на чинията.
.....
За избора по рафтовете вече започвам да си мисля,че не разбираш наистина за какво става дума.... Flutter

И аз си мисля,че не четеш внимателно,за предният въпрос трябваше да изпишем "N" на броя постинги да си изясниш нещо,след като беше достатъчно ясно написано от още от първият път.

Да бьде както ти искаш Peace

Как искам? Laughing

# 931
Какво имат месоядните срещу вегетарианците? И обратното? Защо се води тази борба?

# 932
  • София
Всеядните нямат проблем с вегетарианците и веганите, обаче вегетарианците и веганите се държат твърде често като сектанти-проповедници, размахващи пръст и говорещи за греховете на всеядните, и на всичко отгоре натрапчиво изискващи всички да се съобразяват с техните хранителни вкусове. Един всеяден няма да се възмути, ако му сервират само салата, обаче вегетарианци и вегани се държат доста демонстративно, ако случайно някой домакин не се съобрази изцяло с хранителните им предпочитания. Усещам някакво желание за самодоказване, че и вманиачаване на тема храна.

# 933
  • гр. София
Анди, то си е до човек. И обратното го има - Леле! Ама ужас! Ама ти знаеш ли как си лишаваш организма като не ядеш месо? Ама ти знаеш ли, че ще се разболееш?... и пр.

# 934
  • София
Вярно, че е до човек, но е по-рядко срещано единият да си поръча пържола, другият - варени картофи, и първият да започне "лишаваш се от не знам какво". По-често е обратното - "как ядеш месо, та то е мърша, мирише гадно...". Нека си имаме уважението - който иска цяло прасе да си поръча, който иска всичките салати да изяде, но да не се проповядва!

Между другото, мога да разкажа доста случаи, в които децата са вегетарианци при мама и тати, а като отидат при баба, на екскурзия или рожден ден, да набиват месо буквално като невидяли! Разбирам едно дете да не иска, да не понася и да отбягва месото съвсем спонтанно, но ми е трудно да приема как зорлем бива правено вегетарианец от родителите си, а всъщност да му се яде месо, та две да не вижда.

# 935
  • Costa Rica
Анди, то си е до човек. И обратното го има - Леле! Ама ужас! Ама ти знаеш ли как си лишаваш организма като не ядеш месо? Ама ти знаеш ли, че ще се разболееш?... и пр.
... опитай само, ще ме обидиш. Ама поне хапни само картофките (врели с месото Sick)...
Класика... ooooh!

Анди, наистина има вегита, които се държат като Свидетели на Йехова. На мен са ми също толкова  неприятни. Но кръговете, в които се движа не са толкова крайни, пък и някакси успявам да съжителствам с месоядно семейство без да се избием.

# 936
още по-малко се интересуват колко много животни умират в резултат на земеделието и как то унищожава почвите окончателно

и си затварят очите за това, как консумираните от тях растения се развиват именно благодарение на натрупаните с векове почвени напластявания от фосфор и азот от труповете на умрелите животни

да не говорим за торенето и какъв е неговият произход

W'A'S'P',почвите се изтощават от неправилен сеитбооборот,палене на стърнища зa по- евтино,препарати за РЗ и т.н.
Торовете не са само органични,има и минерални синтетични.

# 937
  • Linz
Аз агресивен вегетарианец още не съм срещала. За това пък съм изслушала стотици лекции за лишения от незаменими аминокиселини организъм.
Не съм виждала и "вегетарианчета" похапващи си тайно от мама и тати месце. Но пък съм виждала доста родители, настояващи децата им поне да опитат месото. Това също е начин да се отглежда бъдещ вегетарианец.

# 938
Всеядните нямат проблем с вегетарианците и веганите, обаче вегетарианците и веганите се държат твърде често като сектанти-проповедници, размахващи пръст и говорещи за греховете на всеядните, и на всичко отгоре натрапчиво изискващи всички да се съобразяват с техните хранителни вкусове. Един всеяден няма да се възмути, ако му сервират само салата, обаче вегетарианци и вегани се държат доста демонстративно, ако случайно някой домакин не се съобрази изцяло с хранителните им предпочитания. Усещам някакво желание за самодоказване, че и вманиачаване на тема храна.
Споделям казаното. Наблюдавала съм мои познати, които са вегетарианци. Настъпиха поведенчески промени при тях, видими. И не може да се каже, че всички от тях са положителни, опитват се да се налагат много често и да убеждават останалите в правотата на избора и начина си на живот. Нещо става и с главите им.

# 939
  • София
Ми, става, защото се държат като вярващи, и то новопосветени! Правят всичко, за да се идентифицират и заявят в новата си самоличност и начин на живот, точно като при религиозните движения. Като свикнат, и мирясват.

# 940
Не съм виждала и "вегетарианчета" похапващи си тайно от мама и тати месце. Но пък съм виждала доста родители, настояващи децата им поне да опитат месото. Това също е начин да се отглежда бъдещ вегетарианец.
веднъж видях - майката излезе от стаята , другите предложиха на детето ( на ок.5 г. ) и то , милото , просто погълна половин чиния ...

# 941
  • Linz
веднъж видях - майката излезе от стаята , другите предложиха на детето ( на ок.5 г. ) и то , милото , просто погълна половин чиния ...
Сигурно има и такива, но не мисля, че е често явление.
Също както и новоизлюпените вегетарианци, които се държат като религиозни фанатици.

# 942
Да, именно новоизлюпилите се вегетарианци (да не говорим за веганите) настояват с жар да те осведомят за правотата си и правят театро на масата, така както отслабналите с 90-дневната почват да ти правят разбор на ужасната комбинация в чинията (особено ако им е воден ден) и тези на високомазнинната ти наричат хлаба и моркова фураж. Всичко това е някакъв вид идиотщина, вкарана в кухнята, не е виновна храната сама по себе си. Като си неуравновесен, лесно изпадаш в крайности.
Ако човек е поне малко интелигентен, се научава да си спира порива да просвещава и да се държи присмехулно. Примерно не ти показва пилешки прат преди да е станал кренвирш и да чака възклицания.

# 943

Защо изобщо спориш ако не можеш да разпознаеш обида от аргумент...ужас....махам се от тая тема

Обещаваш ли?

Е сега как да си тръгна....специално за теб оставам...какво пиеш?

# 944
Да, именно новоизлюпилите се вегетарианци (да не говорим за веганите) настояват с жар да те осведомят за правотата си и правят театро на масата, така както отслабналите с 90-дневната почват да ти правят разбор на ужасната комбинация в чинията (особено ако им е воден ден) и тези на високомазнинната ти наричат хлаба и моркова фураж. Всичко това е някакъв вид идиотщина, вкарана в кухнята, не е виновна храната сама по себе си. Като си неуравновесен, лесно изпадаш в крайности.
Ако човек е поне малко интелигентен, се научава да си спира порива да просвещава и да се държи присмехулно. Примерно не ти показва пилешки прат преди да е станал кренвирш и да чака възклицания.
Това писах и преди.Не всеки е узрял да бьде това,което иска да бьде или се представя,че е.
Не вегетарианството или месоядството определят характера и мирогледа на даден индивид.Описаните негативи са чисто човешки качества,породени от...безброй фактори.
Познавам и двата вида:и месоядни с висока култура и мьдрост и обратното.
Сьщо и вегани такива.
Да посвещаваш или да осмиваш някого за избора му е висша форма на собствено неосьзнаване.

Общи условия

Активация на акаунт