Признаха вегетарианството за психично заболяване

• 82 797
  • 2 544
  •   1
Отговори
# 1 065
  • Linz
Ако някой иска да се информира повече относно протеините, може да гледа този филм: http://www.dokumentalni.com/?p=2079

# 1 066
  • гр. София
Така че, на вегетарианците и на тях не им е лесно, защото месото им е най-малкият проблем. Откъде знаят този боб или ядки, които така възторжено нагъват с какъв произход и качество са? На етикета може да пише "био", ама колко е био сигурно и Господ не знае! Да не говорим колко ГМО-та гълтат без да знаят.

Така де, но поне от химиите в месото и купищата месни продукти съм се отървала, бидейки вегетарианка. Едно по-малко, но пак е нещо.
Иначе същите тия боб, ядки и зарзавати с нитрати ги хапват и невегетарианците.

# 1 067
  • София
Оттървала си се от една химия, но компенсираш с друга химия. Пестицидите и всякакви химии са основният начин за вдигане на добивите. Да не говорим за това, че соята отдавна не е "натурална", а е ГМО, че и доматите и какво ли не. Може тук да не се садят, ама се внасят. Вярвай си, че си се спасила!

# 1 068
Дали е добре за мен, дали мога да го ям и как ми се отразява е личен въпрос, да.
Общото за вида ни е, че от анатомична и физиологична гледна точка хората могат да ядат огромен спектър храни от животински и растителен произход. От там насетне има големи разлики - от местообитания до лична философия.
Можем да заключваме темичката  Simple Smile

# 1 069
По темата за нитратите- също много медийно преекспониран проблем. Последните данни сочат,че не са чак тооолкова страшни. Става опасно за хората, когато нитратите са преобразуват в опасните-нитрозамини. А това става само в случаите на определени заболявания на храносмилателната система, свързани с многократно повишаване на киселинноста в стомаха.

# 1 070
  • гр. София
Оттървала си се от една химия, но компенсираш с друга химия. Пестицидите и всякакви химии са основният начин за вдигане на добивите. Да не говорим за това, че соята отдавна не е "натурална", а е ГМО, че и доматите и какво ли не. Може тук да не се садят, ама се внасят. Вярвай си, че си се спасила!
Същите, които и ти консумираш, нали?
С нищо не компенсирам. Това, че не ям месо, по никакъв начин не ми е повишило обемът на останалата приемана храна. Защото преди не ядях огромни порции месо, които сега да се налага да компенсирам с друго.

# 1 071
  • Linz
Хората могат да ядат всичко, да. Въпросът е това как им се отразява.
Филмът, към който дадох линк се базира на най-нови научни открития и всеки, който се интересува поне малко от здравето си е добре да го гледа Peace

# 1 072
  • София
Същите, които и ти консумираш, нали?
С нищо не компенсирам. Това, че не ям месо, по никакъв начин не ми е повишило обемът на останалата приемана храна. Защото преди не ядях огромни порции месо, които сега да се налага да компенсирам с друго.

Цялата работа е от трън, та на глог! И с месото, и със зарзаватите е все едно и също - търсят се високи добиви на ниски цени, а за тази цел се използва всичкият наличен арсенал на науката, включително химия и биотехнологии. Едно нещо няма вече, което да е натурално, щом е в магазина. Дори и сам да си го посееш, пак отнякъде вземаш семената, а тези семена сами по себе си вече са плод на селекция, а без да слагаш торове и хербициди си жива загинала от глад. Дори да не хапнеш месо до края на живота си, пак няма да си "чиста", защото животински протеини се слагат и в други продукти.

# 1 073
  • Linz
Andariel, просто се заяждаш.

# 1 074
Е,то нитратите се натрупват в определени части най-много,така че е добре да се отстраняват.Има и правила при готвене ,а пък ако се претопля манджата пак се увеличава съдържанието им...

Няма как да се избяга от всички отрови,независимо какви продукти се консумират,но пък има много начини на обработка,за да се намалят.

# 1 075
  • София
Абсолютно сериозно го пиша! Никакво заяждане! Който е учил поне малко икономика и поне малко се е интересувал от селско стопанство, веднага схваща за какво става въпрос (а аз съм се интересувала доста, особено в ученическите си години, когато обикновеният човек дори не предполагаше, че има нещо такова като ГМО и нови методи за увеличаване на добивите и растителна защита). Ключовата дума е "масово произвоство", пък който иска да си вярва, че може да се опази!

# 1 076
Нитрати има и в месото, това отдавна не е тайна.

# 1 077
  • гр. София
Дори да не хапнеш месо до края на живота си, пак няма да си "чиста", защото животински протеини се слагат и в други продукти.

Не е въпросът в животинските протеини. Както казах - вегетарианка съм, а не веган.
Всъщност няма какво повече да добавя към вече написаното по-горе от мен. Каквото исках да кажа, казах го. Ако искаш от 9 дерета вода донеси, за да докажеш, че като не ям месо пак в организма ми влизат същите вещества, които биха влизали, ако ядях.
Аз не се интересувам от селско стопанство. Аз РАБОТЯ в този сектор.

ОМ,  Peace

# 1 078
Andariel ,за икономиката си права-така е.
По случая с ГМО-има случаи,когато може да не даде висок добив,и това зависи от особености на почвите и климатичните условия-имахме такъв случай,годината извъднъж се оказа доста сушава,почвената влага се изчерпа в дълбочина и царевицата на една дама се спаружи въпреки ГМО семената и препарати,докато тя потъна в големи дългове...
Kато цяло земята се експолоатира,така че по-добре е човек да приема някои неща и да намира начин да намлява негативни въздействия,според силите и знанията си.

# 1 079
Във всяко градче и селце има пазарче, едва ли нещата са от производител, но то си личи кои какви са. Някои имат много търговски вид-едри, лъскави, като силиконови цици са, други по така неугледни, те са по чистите. Grinning

Общи условия

Активация на акаунт