Признаха вегетарианството за психично заболяване

• 82 635
  • 2 544
  •   1
Отговори
# 1 140
П.П. Май все пак изпитват  Cry Край, тържествено обещавам да не ги ям.

Естествено, че изпитват болка, даже пищели като ги пускаш във врящата вода. Имаше тема в бг-мамма "варите ли живи животни?".

# 1 141
Трещи, жал ми е. Не мога да ги готвя.
Ама са вкусни, гадовете.
Не съм сигурна дали имат рефлекси за болка.

П.П. Май все пак изпитват  Cry Край, тържествено обещавам да не ги ям.

Дъщеря ми стана вегетарианка за няколко години, когато видя живи раци.

Изпитвам страх от живи раци, затова ги ям с двойно по-голямо удоволствие, тип "Е, кой кого яде сега?"  Mr. Green

# 1 142
Аз пък гледах едни как си ловяха скаридки с ръце,махаха им главите и си ги хапваха-гледах на живо,не по ТВ-то.

Преди 3 милиона години как е изглеждала сушата,континентите?

Сушата е била заобиколена както и сега с вода,а във водата освен планктон,има и  животини.Освен това точно около водата се е "въртял" живота.
Останалото са догадки кое как е било.
Фосилите какво са?

На мен са ми интересни онези хуманни,етични вегетарианци,които след години етика,се връщат пак към месото - познавам доста такива.
Ох...та била ли е Африка люлка на човечеството,било ли е континент,имало ли е и какви точно човеци,какво са яли и в какво са еволюирали...?
Някой да има от онова време (преди 3 милиона години) да каже?

Ами не знам какво точно е имало в Африка,не съм твърдяла аз,че е люлка на човечеството-информацията я изкарват хора,които с това се занимават,питай тях как са разбрали.
То това е същото като твoите твърдения,че древните не са ядяли месо-от къде доказателства като не си живял тогава?
Темата биология е доста обширна и няма какво да се  стеснява до отделни познания.

# 1 143
Не сьм твьрдял,че древните хора не са яли месо!
След като се оказва,че никой няма доказателство за месояденето преди милиони години....стана излишна тази дискусия,си мисля...

# 1 144
  • София
защо, има си доказателства, че са яли месо! Археолозите да изкопали доста кости от животни, на които личи, че са обработвани от човешка ръка, включително овъглени с други остатъци от храна.

# 1 145
Не сьм твьрдял,че древните хора не са яли месо!
След като се оказва,че никой няма доказателство за месояденето преди милиони години....стана излишна тази дискусия,си мисля...

Доказателства за миналото има-поразходи се,поговори с археолози и историци.Не всичко е книги-тайни,явни...
А какво твърдиш-че човек  от биологична гледна точка не трябвало да яде месо? Кой човек-древния,днешния? От къде доказателства?

Последна редакция: ср, 27 мар 2013, 22:48 от ОМ

# 1 146
Доказателствата са в анатомията на човека . Сравнете анатомията на човек с животно вегетарианец и такова хищник. Факт е , че човек с голи ръце не може да хване убие и изяде животно . Ето го и доказателството , че човек преди милиони години не е ял месо . То и сега почти не убива диви , а яде питомни такива , които отглежда . Най-заклетите тук месари съм убедена , че пред тях ако заколят и одерат животно и след това им го сготвят няма да го ядат.  Не че няма и такива , на които няма да им се услади де , но има и масови убийци сред хората , това не значи  , че е нормално състояние за психиката на човека. Познавам селяни /хора живеещи на село/ , които когато си колят прасето плачат.  Типично за хищник , не мислите ли така ? ! Тази статия , която коментирате, не е вярна , проверено е . Такава болест не е била регистрирана .Това е статия в жълт вестник в чужда преса , която някой "умен " публикува на български. Дори родителите , за които се говори са вегани и суровоядци , а не вегетарианци , разликата е голяма .
 Леонардо да Винчи е казал , че " Един ден ще се гледа на убийстово на животно така ,както сега се гледа на убийството на човек " . Аристотел и Питагор; Исак Нютон, може би най-важният физик Айнщайн. Той също е вегетарианец! И не защото месото му е неприятно на вкус, а поради етични причини. „Нищо няма да бъде по-здравословно за човек и по-важно за оцеляването на жовота на тази планета от еволюирането към вегетарианска диета.” – казва той. Друг гениален откривател, отрекъл се от яденето на живи същества, е практически създателят на модерната биология Чарлз Дарвин.

Но да оставим науката и да погледнем изкуството. Вегетарианците Винсент Ван Гог и Леонардо Да Винчи са сред най-важните законодатели на изобразителното изкуство изобщо.
Част от съвременниците : Брад Пит, Пинк, Алиша Силвърстоун, Натали Портман, Джош Харнет , Лив Тайлър, Кристина Апългейт , Майк Тайсън дори. Все умопобъркани хора.

Един филм ще предоставя на вашето внимание , който всеки представител на човешкия род трябва да изгледа . И не знам кой е луд , вегетарианеца или този , който ще изгледа филма и ще остане безразличен . Аз ако съм от вторите бих отишла на психиатър. :

http://mamkamu.blog.bg/politika/2010/06/03/zemliani-18.556207

Последна редакция: ср, 27 мар 2013, 23:36 от adelinda

# 1 147
  • София
Мислиш си, че ако заколят пред човек животно няма да го яде, защото вероятно никога не си ходила и прекарвала някакво време на село. На село месото  идва от домашните животни, а не от магазина, така че дори децата приемат за нормално кокошката да си отиде на дръвника, а после да е в тенджерата и паницата със супа, също и като пораснат помагат при попарването и оскубването, а като съвсем големи и при коленето и разфасоването на овце и пр.  Може да се ужаси градски човек, който вижда месото в тавата във витрината на магазина,  и на когото му се представят филмчета тип кланицата в "до Чикаго и назад" на Алеко. Явно аз познавам само коравосърдечни селяни, та нито един не съм видяла да реве като коли животно. Та, нали точно за това го е гледал - да го заколи и изяде или продаде. Реве се за домашен любимец, защото домашният любимец се възприема почти като член на семейството, а не за животно, отглеждано за ядене!
И човекът не е хищник, а всеядно! Също като прасетата!

# 1 148
Е, да..са.. То човек с голи ръце и жито на брашно не може да мели, ама... ядем хляб.
Та тия разсъждения, тип "от девет кладенеца вода" са в повече..
То това ни и различава от животните - въобще разумът и... ползването на инструменти на труда. И съвсем не е от скоро така Wink

# 1 149
Е, да..са.. То човек с голи ръце и жито на брашно не може да мели, ама... ядем хляб.
Та тия разсъждения, тип "от девет кладенеца вода" са в повече..
То това ни и различава от животните - въобще разумът и... ползването на инструменти на труда. И съвсем не е от скоро така Wink

И огъня.

# 1 150
А и всъщност с голи ръце си може, как да не - кокошка/пиле, риба... Е, вол не, ама... и другото са животни.

# 1 151
Няма доказателства,че сме от 3 милиона години....
В Африка само животни ли има?
Преди 3 милиона години как е изглеждала сушата,континентите?

Хомо Сапиенс не е от 3 милиона години, но сме произлезли отнякъде. В Африка няма само животни, обаче в саваната има предимно трева, тревопасни и хищници. Тревата очевидно не е представлявала интерес за австралопитеците. Преди 3 милиона години, геологически сушата и континентите са изглеждали както сега ако за това питаш. Ако питаш за климата, тогава някъде е започнал последният ледников период.

Доказателствата са в анатомията на човека . Сравнете анатомията на човек с животно вегетарианец и такова хищник. Факт е , че човек с голи ръце не може да хване убие и изяде животно . Ето го и доказателството , че човек преди милиони години не е ял месо.

С кое животно вегетарианец например? Факт е че с голи ръце могат да бъдат хванати и убити доста животни. Също така е факт, че използваме инструменти за обработване на месо от поне 2 милиона години.

# 1 152
Огьнят е сьздаден от природата,за да го открие човек и за да направи логичната врьзка,че може да обработва месо ли на него?
Африка не е само савана Wink В момента екскурзиите до там са много евтини.
В крайна сметка месоядните потребители доказаха за себе си,че трябва и искат да ядат месо.Не ,че е било нужно да аргументират избора си.

# 1 153
Африка не е само савана Wink

Не е, но фосилите, които показват еволюцията ни са същества живеещи в саваната.

# 1 154
Африка не е само савана Wink

Не е, но фосилите, които показват еволюцията ни са същества живеещи в саваната.
На друго място фосили не са ли открити?

При Великденските пости защо точно животински продукти се отказват?

Общи условия

Активация на акаунт