Признаха вегетарианството за психично заболяване

• 82 750
  • 2 544
  •   1
Отговори
# 1 125
Повечето вегетарианци не ядат месо от етична гледна точка и това нещо се каза не един пьт в тази тема!

Вие просто криете труповете под леглото.

# 1 126
Повечето вегетарианци не ядат месо от етична гледна точка и това нещо се каза не един пьт в тази тема!

В такъв случай да говорим за нещата каквито са, и да спрем да се будалкаме с 'по-полезното", 'по-доброто за мен", 'по-природосъобразното' и вадене от 9 кладенеца вода, че протеина от орех е по-добър от протеина от животно, например.

Жал ми е, не искам да ги отглеждат така , третират ги зле с много химикали и затова не ям е едно къде къде по-смислено обяснение.

# 1 127
  • гр. София
Аз това казах за себе си по-напред в темата - не ям месо поради хуманни съображения. Отделно знам как и с какво се обработва месото след заколване на животното, та това е като допълнение.

# 1 128
Преди 3 милиона години как е изглеждала сушата,континентите?

Сушата е била заобиколена както и сега с вода,а във водата освен планктон,има и  животини.Освен това точно около водата се е "въртял" живота.
Останалото са догадки кое как е било.
Фосилите какво са?

На мен са ми интересни онези хуманни,етични вегетарианци,които след години етика,се връщат пак към месото - познавам доста такива.

# 1 129
Аз се притесних да не би да пиша градски легенди, но го има и по правителствени сайтове.

http://www.food.gov.uk/northern-ireland/nutritionni/niyoungpeopl … tion#.UVIm2Tc-n-8

Тук пише, че сурово месо не би трябвало да докосва зеленчук, нито пък да се използва една и съща дъска за рязане на сурово месо и зеленчуци. Както аз го разбирам - добре е да има топлинна обработка на месото, преди да се добавят останалите продукти.

Аз го разбирам, че не трябва да си нарежеш сурвото месо, а после салатата на същата дъска.

Имах предвид първото изречение:

Don't let raw meat, poultry or unwashed raw vegetables touch other foods.

Ето тук и за заразени храни (от долното аз разбирам, че топлинната обработка може да не унищожи бактериите):

A potentially hazardous food is any food
or ingredient
that will support the rapid growth of harmful bacteria.
Some examples
are as follows:

Any food of plant origin th
at has been heat treated
and has a history of foodborne disease - potatoes,
squash, pumpkin, rice, re
fried beans, mushrooms,
onions, tofu; any untreated f
ood of plant origin with
a history of foodborne dise
ase - seed sprouts, cut
melons, tightly wrapped produce such as mushrooms
and coleslaw;

http://www.healthandwelfare.idaho.gov/Portals/0/Health/FoodProte … n/Chapter%203.pdf

# 1 130
Досега съвсем малко хора на вегетарианска диета са ми казали, че е заради здравословни проблеми или защото нямат потребност да ядат месо, или защото просто им харесва тази диета. ОСтаналите изтъкват аргументи от вида "жал ми е за животните", "месото е мърша и е гадно", "месото е пълно с химия", а останалото е разни духовни течения.

Аз ще съм от малкото Simple Smile - не изпитвам потребност и не обичам вкуса на месо. Но обичам млечни продукти и яйца.

# 1 131
Ям месо, но не от всякакво животно.Например не ям овче, козе, заешко..........Предпочитам маруля пред тях. Сигурно така се чувстват и вегетарианците, но към всякакво месо.........В този смисъл ги разбирам.. Peace

# 1 132
Ми тва са комплекси вегетариански. Вместо да каже: Нема да ям месо, защото сърцето ми не  е закърняло,  мъчно ми е за животинките и нема да ставам съучастник в това!..., той сяда да се обяснява...Хайде нема нужда! Grinning

# 1 133
Пънки, тези, които ядат месо със „закърнели„ сърца ли са? Тя и марулята „умира„ откъсната.......

# 1 134
  • София
аха, дори някои твърдят, че и растенията ги боли

# 1 135
Това би могъл да е интересен разговор, но тук нема да стане, бискит Simple Smile, пък и днес немам време.

# 1 136
Помня една тема, то май не една, за Богинята и омарите. Никакъв ужас не изказва по отношение на живота и смъртта на животинките.

# 1 137
  • Варна
Трещи, жал ми е. Не мога да ги готвя.
Ама са вкусни, гадовете.
Не съм сигурна дали имат рефлекси за болка.

П.П. Май все пак изпитват  Cry Край, тържествено обещавам да не ги ям.

# 1 138
Трещи, жал ми е. Не мога да ги готвя.
Ама са вкусни, гадовете.
Не съм сигурна дали имат рефлекси за болка.

П.П. Май все пак изпитват  Cry Край, тържествено обещавам да не ги ям.

Дъщеря ми стана вегетарианка за няколко години, когато видя живи раци.

# 1 139

В такъв случай да говорим за нещата каквито са, и да спрем да се будалкаме с 'по-полезното", 'по-доброто за мен", 'по-природосъобразното' и вадене от 9 кладенеца вода, че протеина от орех е по-добър от протеина от животно, например.

Жал ми е, не искам да ги отглеждат така , третират ги зле с много химикали и затова не ям е едно къде къде по-смислено обяснение.
Сьжалявам,но аз не сьм писал подобно нещо.Не твьрдя,че растителните протеини са по по от месните.Разсьждавам само от биологична гледна точка,нищо повече.Всеки да яде каквото иска,даже не е нужно да се отчита пред друг или да дава аргументи за избора си. Peace

Преди 3 милиона години как е изглеждала сушата,континентите?

Сушата е била заобиколена както и сега с вода,а във водата освен планктон,има и  животини.Освен това точно около водата се е "въртял" живота.
Останалото са догадки кое как е било.
Фосилите какво са?

На мен са ми интересни онези хуманни,етични вегетарианци,които след години етика,се връщат пак към месото - познавам доста такива.
Ох...та била ли е Африка люлка на човечеството,било ли е континент,имало ли е и какви точно човеци,какво са яли и в какво са еволюирали...?
Някой да има от онова време (преди 3 милиона години) да каже?

Общи условия

Активация на акаунт