Признаха вегетарианството за психично заболяване

• 82 910
  • 2 544
  •   1
Отговори
# 1 035

Точно обратното е! Съвременният човек тип западняк не успява да си набави необходимите количества белтичини, но за сметка на това прекалява здраво с въглехидратите и мазнините.

Кристияне, няма как "да те мързи" да ги разграждаш, защото ти не контролираш волево тези процеси. В най-добрия случай не ядеш определени храни, и така вторично да не разграждаш, защото няма какво да се разгради. А така или иначе си синтезираш необходимите протеини, защото си живо същество, но в какво количество е друг въпрос.
Така се изразих да е по весело. Grinning
Сьщо така всички функции на протеините не са открити,но за сметка на това има хиляди хипотези за тяхната полезност. Laughing

# 1 036
  • София
В такъв случай някой може ли да ми даде конкретен пример за дневно меню за жена, която трябва да тежи 60 килограма примерно? В единия линк видях за дете, и като го преведох към възрастен 60 кила (трябват му около 60 грама протеини) и се замислих, колко въъзрастни на ден успяват да си съберат тази протеини? Колко възрастни пият по една чаша мляко, ядат по сто грама пилешко на едно ядене, ядат  сирене или яйца и риба? А за бобови хич да не говорим, нито за пълнозърнест хляб, дето дори не го знаем колко е пълнозърнест! Масово населението муа хляб, и дори не месо, а всякакви колбаси и всякакви източници на мазнини. Мляко, яйца и сирене се яде все по-малко. Данните, които ми попаднаха преди време (нямам линкове, беше по друга линия) беше за американците, но ако се съди по данните на статистиката за потребителските навици и продажби по нашенско, и ние  сме цъфнали.

# 1 037
В такъв случай някой може ли да ми даде конкретен пример за дневно меню за жена, която трябва да тежи 60 килограма примерно? В единия линк видях за дете, и като го преведох към възрастен 60 кила (трябват му около 60 грама протеини) и се замислих, колко въъзрастни на ден успяват да си съберат тази протеини? Колко възрастни пият по една чаша мляко, ядат по сто грама пилешко на едно ядене, ядат  сирене или яйца и риба? А за бобови хич да не говорим, нито за пълнозърнест хляб, дето дори не го знаем колко е пълнозърнест! Масово населението муа хляб, и дори не месо, а всякакви колбаси и всякакви източници на мазнини. Мляко, яйца и сирене се яде все по-малко. Данните, които ми попаднаха преди време (нямам линкове, беше по друга линия) беше за американците, но ако се съди по данните на статистиката за потребителските навици и продажби по нашенско, и ние  сме цъфнали.

Има нужда да се набавят тези аминокиселини,които не могат да се синтезират от организма.Те не се изчисляват в грамове.
Прекалено много се обобщава.

# 1 038
  • София
това за грамовете и прекаляването с белтъчини не започна от мен. Аз не си падам по смятане на грамове, а по разнообразие на храната. Ако прекаляват с белнъчини, то западнаците прекаляват с месото, не с млякото, млечните продукти и рибата, нито с боба и лещата.

# 1 039
това за грамовете и прекаляването с белтъчини не започна от мен. Аз не си падам по смятане на грамове, а по разнообразие на храната. Ако прекаляват с белнъчини, то западнаците прекаляват с месото, не с млякото, млечните продукти и рибата, нито с боба и лещата.

Отговорих на друго:
Цитат
В такъв случай някой може ли да ми даде конкретен пример за дневно меню за жена, която трябва да тежи 60 килограма примерно? В единия линк видях за дете, и като го преведох към възрастен 60 кила (трябват му около 60 грама протеини) и се замислих, колко въъзрастни на ден успяват да си съберат тази протеини? Колко възрастни пият по една чаша мляко, ядат по сто грама пилешко на едно ядене, ядат  сирене или яйца и риба?

Грешно е да се измерват нуждите по този начин и да се твьрди,че не се набавят достатьчно "протеини".
Ако сьм набавил жизнено необходимите с една купичка спанак или нещо друго,останалите ще си ги произведа сам. Peace

# 1 040
  • София
За каква радиация говорите?Слънчевата си я има винаги,а фоновите полета в момента са нормални.Който пуши,лети в самолет,седи на компа...пак се облъчва. Simple Smile
В момента не знам как е, ама не сме тук от вчера.

Ако говориш за Чернобил-нещата не са били чак толкова зле за БГ-по-засегната е южната част на страната,отколкото северната.
Какво са поели почвите-зависи от физико-химичен,механичен състав им т.н.-т.е. едни поемат повече,други по-малко.Същото е и с натрупването им в растенията.Като цяло опасно е непосредствено след авария.
В горите все още има някъде остатъци,понеже горите  са вид естествен "очистител".
Има голямо значение дали се вдишва радиоактивен прах,или се изяжда нещо-първият случай определено е по-тежък,най-вече за хоратая  в епицентъра на авария.

Абе хубаво е да си вярваш.
И кво викаш, не сме поели радиация ли или ти си я измерила точно колко е, или важното е да имаш какво да кажеш? Май последното. Да не говорим, че в България е била измервана и по-висока радиация, без връзка с аварията. Ако бяхме в близост до  Чернобил, поне половината нямаше да сме тук да си пишем. Имало някъде в горите...
Аман от капацитети.

# 1 041
  • София
И за мен е грешно, но тъй като стана въпрос за грамове, та рекох да попитам колко трябва да изям и от какво, че да превиша протеините.

# 1 042
Judy,инфо можеш да си търсиш и сама.Аkо почнем и да се замеряме тук с линкове,ще стане още по-голяма каша-все на някой няма да са му по вкуса.Примерно тези дето ти ги пускаш няма да са ми интересни,защото аз черпя инфо от друго място,като важи и обратното.

Все пак е по- добре с информация "да се замеряме", отколкото с някакви голи клюкарски твърдения.

Тук има конкретно твърдение- в заглавието. Който твърди нещо следва да си го докаже.  Laughing
Аз дотук каквото твърдя си пускам и линкче, цитирам книжка, филм.
Не е въпросът в това, кое е "интересно" или не. За редица хора това, което не им съвпада с личните съждения, не е "интересно", наясно съм  Laughing. Човещинка е тесногръдието. 
Въпросът е да има някаква подплатеност на твърденията все пак. Нищо, че е клюкарник. Клюкарник, клюкарник, но и тук има теми и тук важат общите принципи на общуването- да не сме голословни, да се държим що- годе възпитано един с друг и дори и да не приемаме лично нечия чужда теза, то да се въздържаме от детинщини, подобно на обсъжданото обобщение от заглавието.

И за мен е грешно, но тъй като стана въпрос за грамове, та рекох да попитам колко трябва да изям и от какво, че да превиша протеините.

Дала съм линкове. Има доста информация конкретна, която отговаря на този въпрос.
Ако имаш друга- можеш да я споделиш. Аз имам такава. Споделям я.
Дали лично ти или някой друг смята нещо различно е съвсем отделен въпрос. Прекаляването И с протеини е също толкоз вредно, както прекаляването с каквото и да било друго, включая мазнини и въглехидрати, че и синтетични витамини и минерали.

Последна редакция: вт, 26 мар 2013, 15:07 от Judy

# 1 043
За каква радиация говорите?Слънчевата си я има винаги,а фоновите полета в момента са нормални.Който пуши,лети в самолет,седи на компа...пак се облъчва. Simple Smile
В момента не знам как е, ама не сме тук от вчера.

Ако говориш за Чернобил-нещата не са били чак толкова зле за БГ-по-засегната е южната част на страната,отколкото северната.
Какво са поели почвите-зависи от физико-химичен,механичен състав им т.н.-т.е. едни поемат повече,други по-малко.Същото е и с натрупването им в растенията.Като цяло опасно е непосредствено след авария.
В горите все още има някъде остатъци,понеже горите  са вид естествен "очистител".
Има голямо значение дали се вдишва радиоактивен прах,или се изяжда нещо-първият случай определено е по-тежък,най-вече за хоратая  в епицентъра на авария.

Абе хубаво е да си вярваш.
И кво викаш, не сме поели радиация ли или ти си я измерила точно колко е, или важното е да имаш какво да кажеш? Май последното. Да не говорим, че в България е била измервана и по-висока радиация, без връзка с аварията. Ако бяхме в близост до  Чернобил, поне половината нямаше да сме тук да си пишем. Имало някъде в горите...
Аман от капацитети.

Не съм я мерила аз,работила съм с колеги,които са я мерили-това са ми го разказали по-късно,щото 86 съм била малка.А  съм гледала и картите на разпространение на облака(не тези от интернет),учила съм за почви,растения и т.н.Т.е. вярвам на информацията,която е стигнала до мен от хора,които са се занимавали с това,пък ти като си имаш други източници си свободна да вярваш на тях.
И не съм казала,че не сме поели-поели сме най-много докато не сме знаели.
Да,понякога се измерва по-висока радиация,това не е във връзка с аварията.

# 1 044
Прекаляването И с протеини е също толкоз вредно, както прекаляването с каквото и да било друго, включая мазнини и въглехидрати, че и синтетични витамини и минерали.

Така е, но обикновено те са в недостиг. Продават се като хранителна добавка протеини, а не въглехидрати или мазнини.

# 1 045
Също така се продават шампоани против пърхут, а не лекарство срещу рак. Това какво се продава и купува днес няма нищо общо с това от какво наистина имат нужда хората. Има общо единствено с последния ред във финансовия отчет.

# 1 046
... опитай само, ще ме обидиш. Ама поне хапни само картофките (врели с месото Sick)...
Класика... ooooh!

Какво им е толкова страшно на картофките, врели с месо?
Стига, де. Гадно е.
Попиват всички сокове от месото  Sick

Значи, просто не обичаш месо. Защото не вярвам миризмата на  месо да е толкова вредна.

За салмонелата не ми стана ясно - при термична обработка излиза от месото, но влиза в
картофите и там си остава.?

Аз се притесних да не би да пиша градски легенди, но го има и по правителствени сайтове.

http://www.food.gov.uk/northern-ireland/nutritionni/niyoungpeopl … tion#.UVIm2Tc-n-8

Тук пише, че сурово месо не би трябвало да докосва зеленчук, нито пък да се използва една и съща дъска за рязане на сурово месо и зеленчуци. Както аз го разбирам - добре е да има топлинна обработка на месото, преди да се добавят останалите продукти.

# 1 047
Колко? Каква трябва да е дневната дажба протеини на възрастен човек от мъжки пол и с какви количества от какви продукти се задоволява?

56 грама според тези указания:

http://www.cdc.gov/nutrition/everyone/basics/protein.html

(аз като цяло преглеждам само правителствени сайтове и научни издания, е и няколко известни сайта, защото всичко останало са откровени глупости. Знам как онлайн изданията си намират информация и не бих я ползвала за източник).

Последна редакция: ср, 27 мар 2013, 01:28 от Devorah

# 1 048
Аз се притесних да не би да пиша градски легенди, но го има и по правителствени сайтове.

http://www.food.gov.uk/northern-ireland/nutritionni/niyoungpeopl … tion#.UVIm2Tc-n-8

Тук пише, че сурово месо не би трябвало да докосва зеленчук, нито пък да се използва една и съща дъска за рязане на сурово месо и зеленчуци. Както аз го разбирам - добре е да има топлинна обработка на месото, преди да се добавят останалите продукти.

Аз го разбирам, че не трябва да си нарежеш сурвото месо, а после салатата на същата дъска.

# 1 049
Колко? Каква трябва да е дневната дажба протеини на възрастен човек от мъжки пол и с какви количества от какви продукти се задоволява?

56 грама според тези указания:

http://www.cdc.gov/nutrition/everyone/basics/protein.html

(аз като цяло преглеждам само правителствени сайтове и научни издания, е и няколко известни сайта, защото всичко останало са откровени глупости. Знам как онлайн изданията си намират информация и не бих я ползвала за източник).
Много често научните издания сьщо пишат глупости (поради финансовия отчет).
А правителството не е най искрената,честна и безкористна "организация".
Вьпрос на време и доблест е да се разбере кой кого е манипулирал.

Общи условия

Активация на акаунт