Признаха вегетарианството за психично заболяване

• 82 779
  • 2 544
  •   1
Отговори
# 1 110
Oтговорът на този въпрос ще е толкова фундаментален колкото и обясненията как се формира ДДС.

Ако приемем, че човек има нужда от определен калориен прием на ден ( да кажем 2000 за по кръгло) е по добре да си ги набави от малко зеленчуци, малко плодове, малко млечни и месни, малко зърнени, като специфичната 'отрова' от всеки тип храни ще е в много по малко количество отколкото ако вземе двете хиляди калории с тройна порция зеленчуци и двойна зърнени ( примерно).
Въпреки, че нещата съвсем не са толкова прости, все пак основен принцип е количеството/дозата.

# 1 111
Как разбра,че човек е биологично еволюирал и започнал да яде месо?

Люлката на човечеството е саваната в Африка. При положение, че 2-3 милиона години сме еволюирали там, каква ни е била основната диета?

# 1 112
Кристияне, откъде го измисли това с "трябва"? Къде съм писала нещо за трябване? писах, че биологично човек е еволюирал във всеяден примат, включително е способен да усвоява животински протеини. Дари трябва или не трябва е въпрос на вяра, освен ако конкретният човек физиологично или анатомично не е способен да усвоява тези протеини.
Ако месото е нужен,есенциален източник на нещо (все едно какво се твьрди) то би трябвало да трябва да го консумираме защото без него не може.
Вярваш в тези хипотези или ги знаеш точно как са се родили в книжките по история?
И дали трябвая или не сьщо не е вьпрос на вяра.
Антилопата не яде трева защото вярва,че львове не се ядат.

Човекът винаги е ядял месо, по-скоро животински протеини. Лабораторно се изолират ензими и се проследяват по химичен път процесите. Това хич не е вяра, а съвсем материални доказателства. Някои общества ядат бозайници, други ядат повече риба, мешести и пр., трети ядат и скакалци и подобни протеини на насекоми. Да не говорим, че дрождите също са протеин, ама си ги хапваш с киселото мляко и бирата, нали така! В човешкия организъм се внасят животински протеини дори без той да знае.

Антилопата също поглъща животински протеини, нищо че се води тревопасна, защото с тревата поглъща насекоми и други дребни животински организми.
Пак говориш за общества.....можеш ли да спреш за момент да мислиш само от тази гледна точка?

# 1 113

Люлката на човечеството е саваната в Африка. При положение, че 2-3 милиона години сме еволюирали там, каква ни е била основната диета?
Няма доказателства,че сме от 3 милиона години....
В Африка само животни ли има?
Преди 3 милиона години как е изглеждала сушата,континентите?

# 1 114
  • Linz
Ако някой иска да се информира повече относно протеините, може да гледа този филм: http://www.dokumentalni.com/?p=2079

Филмчето е манипулативно.
От нещо конкретно ли съдиш или просто така ти изнася да е?

# 1 115
  • София
Оттървала си се от една химия, но компенсираш с друга химия. Пестицидите и всякакви химии са основният начин за вдигане на добивите. Да не говорим за това, че соята отдавна не е "натурална", а е ГМО, че и доматите и какво ли не. Може тук да не се садят, ама се внасят. Вярвай си, че си се спасила!
Добре, де, Анди, ти домати и краставици не ядеш ли?    Grinning
Най-вероятно ядеш.И също хапваш пестицидите и отровите, с които са гледани.
Месо ядеш ли?
Най-вероятно ядеш.И хапваш и хормоните, и антибиотиците, и пестицидите, които животните са поели, хранейки се те самите.
Та, аз ям отровите в зеленчуците.
Ти ядеш отровите в зеленчуците и отровите в месото.
Кой се трови повече?    Laughing

Ям, разбира се! но утре няма да кажа "спирам да ям плодове и зеленчуци, защото са пълни с пестициди и нитрати". А вегетарианците казват "спирам да ям месо, защото е пълно с хормони и антибиотици". Е, по същщата логика трябва да спре да яде и зарзавати, защото те също са пълни с някаква химия, и да се отдаде на слънчева енргия! Ако мотивът е "пълен с химия", то само слънцето остава!

# 1 116
Повечето вегетарианци не ядат месо от етична гледна точка и това нещо се каза не един пьт в тази тема!

# 1 117
  • София
Кристияне, на теб всяка гледна точка, освен твоята, няма да ти е изгодна! Досега представих нещата от три гледни точки - икономика, биология и биохимия, и антропологична. На теб не ти стигат и няма да ти стигнат, защото не споделям точно твоята гледна точка, за която пък, ти никакви аргументи не представяш, а само атакуваш чуждите. Като адвокат, който иска да спечели делото, дискредитирайки тезата на опонента, а не представяйки своя теза с доказателства.

# 1 118
Кристияне, на теб всяка гледна точка, освен твоята, няма да ти е изгодна! Досега представих нещата от три гледни точки - икономика, биология и биохимия, и антропологична. На теб не ти стигат и няма да ти стигнат, защото не споделям точно твоята гледна точка, за която пък, ти никакви аргументи не представяш, а само атакуваш чуждите. Като адвокат, който иска да спечели делото, дискредитирайки тезата на опонента, а не представяйки своя теза с доказателства.
Разсмя ме,честно.
Никакви тези не ме вьлнуват,нито имам и доказвам своя теза...
спокойно...

# 1 119
  • София
Ми, тогава какво и защо пишеш? Баш си като описания от мен тип адвокати!

# 1 120
Ми, тогава какво и защо пишеш? Баш си като описания от мен тип адвокати!
Темата за доказване на тези ли е?

# 1 121
  • София
обикновено е така - изказваш мнение и даваш аргументи. Особено ако имаш претенции да си с по-високо ниво на ккомпетентност от аудиторията.

# 1 122
От нещо конкретно ли съдиш или просто така ти изнася да е?

От конкретни неща. Първо ти казват, че американците са много болна нация, защото ядат много месо, полуфабрикати и какви ли не други вредни неща. След това отиват в Китай и ти казват че китайците са здрави защото не ядат месо, като много удобно забравят да споменат, че китайците освен месо не ядат и останалите неща, които ядат американците. След това дават за пример опит с плъхове, че получават тумори като се хранят с месо. Добре, но плъховете не са месоядни животни и е съвсем нормално да имат здравословни проблеми при хранене с месо. По същия начин аз мога да докажа, че зелето е вредно като започна да храня кучета с него. Гледах само половин час от филма, но съм сигурен, че нататък ще има още подобни манипулации.

# 1 123
  • гр. София
А вегетарианците казват "спирам да ям месо, защото е пълно с хормони и антибиотици". Е, по същщата логика трябва да спре да яде и зарзавати, защото те също са пълни с някаква химия, и да се отдаде на слънчева енргия! Ако мотивът е "пълен с химия", то само слънцето остава!

Това е обобщение. Вегетарианците са такива по много причини и съответно могат да казват много неща. Както и месоядните имат много причини да ядат месо.
Изобщо не е въпросът само в това с какво е пълно месото. Но да не повтарям неща, които се писаха много пъти досега в темата.

# 1 124
  • София
Досега съвсем малко хора на вегетарианска диета са ми казали, че е заради здравословни проблеми или защото нямат потребност да ядат месо, или защото просто им харесва тази диета. ОСтаналите изтъкват аргументи от вида "жал ми е за животните", "месото е мърша и е гадно", "месото е пълно с химия", а останалото е разни духовни течения.

Общи условия

Активация на акаунт