Признаха вегетарианството за психично заболяване

• 82 614
  • 2 544
  •   1
Отговори
# 1 155

В крайна сметка месоядните потребители доказаха за себе си,че трябва и искат да ядат месо.Не ,че е било нужно да аргументират избора си.

Ох, Кристиан , кой на кого трябва да доказва нещо? ooooh! newsm78
Всеки яде каквото и колкото си иска.Яде ми се месо-ям, както и салати и глухарчета. Няма преки доказателства кое е по-вредно и по-полезно.Но дори и да се „докаже„ , това изобщо няма да повлияе на избора ми.............

# 1 156
Всеки яде каквото и колкото си иска.Яде ми се месо-ям................
Е, те това е.    Laughing
Аз пък се чудя месоядните що не си признаят, че ядейки месо, угаждат на коремите си.
А не от сто кладенеца вода да носят колко било полезно и какви незаменими работи имало в него.
Дето обаче, освен в месото, ги има в поне още няколко десетки храни....    Laughing
Тъй де, щом ви е вкусно, яжте месо на воля, без да си търсите оправдания.
Пък дали е полезно или вредно, ще отчетете след години, по здравето.

# 1 157
защото и бе това няма достатъчно такава храна през този период ...

# 1 158
Хайде стига вече с тези оправдания, че се изтърка!Пред кого трябва по-точно да се оправдавам , не ми стана ясно.Пред форумските експерти ли? Красимира, ти не си ли „угаждаш на корема„ с твоите гозби? Храненето е комплексно нещо и включва и удоволствие от него,разбира се, твоето явно го приемаш за наказание Mr. Green .И за това ли трябва да се чувствам виновна и пред кого? ooooh!
За протокола- 54 кг. съм, здрава , слава богу, ям месо-както написах без козе, овче, заешко. Не ми харесва просто. Ям в изобилие плодове и зеленчуци. Не съм вманиачена на тема здавословно, нискокалорично, био, мио и тем подобни ............. Whistling

Всеки яде каквото и колкото си иска.Яде ми се месо-ям................

Пък дали е полезно или вредно, ще отчетете след години, по здравето.

Такива обобщения са ми меко казано смехотворни.......Здравето се влияе от десетки фактори, храненето е само един момент от него. Не набивам мазни мръвки по цял ден за да се стряскам.

Последна редакция: чт, 28 мар 2013, 09:23 от biskit

# 1 159
  • Варна
При Великденските пости защо точно животински продукти се отказват?

Joy Ами то и сексът е забранен по време на пости. Вреден ли е за здравето?

# 1 160

Laughing Логично.

# 1 161
Краси, ша ма прощаваш, ама ти си точно пример за пресен вегетарианец - ентусиаст и досадник.

# 1 162

В крайна сметка месоядните потребители доказаха за себе си,че трябва и искат да ядат месо.Не ,че е било нужно да аргументират избора си.

Ох, Кристиан , кой на кого трябва да доказва нещо? ooooh! newsm78
Всеки яде каквото и колкото си иска.Яде ми се месо-ям, както и салати и глухарчета. Няма преки доказателства кое е по-вредно и по-полезно.Но дори и да се „докаже„ , това изобщо няма да повлияе на избора ми.............
О не,на никого.С такова впечатление останах само,че някои се опитват да доказват нещо.

# 1 163
  • София
аз ще ти отговоря, Кристияне, за постите и месото - защото тогава всичко, което се е родило и излюпило е още мъничко и не става за ядене. Ако вземеш, че заколиш  агънцата по време на пости, накрая ще си ядеш цървулите! На село много внимателно се следи кога какво се гледа и се коли, защото е икономически неефективно да заколиш малко животно, преди да е постигнало полова зрялост и да се е размножило поне веднъж или да е започнало да носи яйца.

# 1 164
Доказателствата са в анатомията на човека . Сравнете анатомията на човек с животно вегетарианец и такова хищник. Факт е , че човек с голи ръце не може да хване убие и изяде животно .

Охлюва не мога ли да го хвана с ръце? Скаридите,за които писах? Миди? Ако риба застане между камъни? Кокошката с какво се хваща? и.н.
Това за сравнение на анатомията между човек и животно...изтърка се вече-за начеющи в темата може да е убедително,за останалите-трябва да си много наивен.

Огьнят е сьздаден от природата,за да го открие човек и за да направи логичната врьзка,че може да обработва месо ли на него?

Не,но човек е открил,че като падне гръм и овъгли животно,то пак става за ядене.И така е започнал да си грилва с него. Simple Smile

На друго място фосили не са ли открити?

Фосили има в Бг колкото искаш,някой ден може днешна Бг да стане люлка на човечеството.

За Велкденските пости писах доста в стара тема и ти също писа там.Причините са чисто практични за времето си.

# 1 165
Краси, ша ма прощаваш, ама ти си точно пример за пресен вегетарианец - ентусиаст и досадник.
Ами, има лесно решение-не ме чети.
Макар, че моето вясване в темата през 10 страници, на фона на месоядните страници, е направо незабележимо.   Mr. Green

# 1 166
Познавам селяни /хора живеещи на село/ , които когато си колят прасето плачат.  Типично за хищник , не мислите ли така ? !
Не изключвам възможността да има и такива селяни, особено ако са някои граждани, решили да се дауншифтнат или да са прегърнали ню ейджа, или нещо в този дух.
Но извън това традиционно човек, който живее на село и се занимава с гледане на животни има изключително здрава и практична система от възгледи. Няма да си вози кучето в кучешка количка с колелца или слинг, нито ще му спи в кревата, а ще го държи в двора си и ще му направи колиба. Свинете се колят за Коледа, кокошките се колят на дръвника и като ги изтърват понякога подскачат без глава из целия двор, а конят е впрегатно животно, а не за ядене.
Тези колебания дали  прасето е домашен любимец или бъдеща пържола са за хора, които са загубили връзката си със земята, и преди 100 години щяха да звучат налудничаво.

Не ме разбирайте погрешно, аз не мога да заколя прасе или пиле, защото три поколения преди мен живеят в градове, обаче това не значи, че всеки може да си пише тук глупости и неверни неща.

# 1 167
аз ще ти отговоря, Кристияне, за постите и месото - защото тогава всичко, което се е родило и излюпило е още мъничко и не става за ядене. Ако вземеш, че заколиш  агънцата по време на пости, накрая ще си ядеш цървулите! На село много внимателно се следи кога какво се гледа и се коли, защото е икономически неефективно да заколиш малко животно, преди да е постигнало полова зрялост и да се е размножило поне веднъж или да е започнало да носи яйца.

Благодаря,ама не разбирам много от селски обичаи.

Каква случайност...пада грьм на животно точно.
Преди да е открит огьня с какво са се хранили хората и най вече колко са били на брой?

Вярно,че и това е забранено Grinning
И с него се набавят протеини.Може би затова е забранен. Joy

Доказателствата са в анатомията на човека . Сравнете анатомията на човек с животно вегетарианец и такова хищник. Факт е , че човек с голи ръце не може да хване убие и изяде животно .

Охлюва не мога ли да го хвана с ръце? Скаридите,за които писах? Миди? Ако риба застане между камъни? Кокошката с какво се хваща? и.н.
Това за сравнение на анатомията между човек и животно...изтърка се вече-за начеющи в темата може да е убедително,за останалите-трябва да си много наивен.

Огьнят е сьздаден от природата,за да го открие човек и за да направи логичната врьзка,че може да обработва месо ли на него?

Не,но човек е открил,че като падне гръм и овъгли животно,то пак става за ядене.И така е започнал да си грилва с него. Simple Smile

На друго място фосили не са ли открити?

Фосили има в Бг колкото искаш,някой ден може днешна Бг да стане люлка на човечеството.

За Велкденските пости писах доста в стара тема и ти също писа там.Причините са чисто практични за времето си.

Суров ли ще го ядеш като го хванеш?
Как ще си направиш огьн в една гора сама без знания?
По логиката за риби заклещени в камьни,охлюви и кокошки,следва,че по едри животни не би трябвало да са в менюто....
Ами,ако се окаже,че БГ е люлката на човечеството ще си пишете с потребителя,който спомена Африка за такава.

# 1 168
Има хора,които ядат сурови охлювите-били полезни са стомаха.Скариди-за тях видях с очите си.И за рибата не виждам какъв е проблема-прясно уловена.Рибата обаче най-вероятно са ловяли с куки-поне има такива намерени.И по-едри животни са били в менюто-поне така предполагат археолозите,според намерените останки край огнищата.
И не знам защо мислиш,че хората са нямали знания по онези времена.
Аз лично се изумявам от находките,открити в БГ-но човек трябва да обикаля-в нета няма да видиш много.
Работата е проста-отиваш,плащаш за беседа ако няма включена в цената, и после задаваш въпроси колкото искаш-ще ти отговорят на всичко,което те вълнува,пък ти ако си по-компетентен от тях може да не им вярваш.

# 1 169
  • София

Преди да е открит огьня с какво са се хранили хората и най вече колко са били на брой?

Със сурово месо. Канибализмът също е бил разпространен.

Общи условия

Активация на акаунт