Признаха вегетарианството за психично заболяване

• 82 594
  • 2 544
  •   1
Отговори
# 1 170
  • Costa Rica

Преди да е открит огьня с какво са се хранили хората и най вече колко са били на брой?

Със сурово месо. Канибализмът също е бил разпространен.

С корени, плодове и мърша леееекинко престояло сурово месо. Вкусничко Wink

Няма преки доказателства кое е по-вредно и по-полезно.Но дори и да се „докаже„ , това изобщо няма да повлияе на избора ми.............
Е, това е истината.

# 1 171
Имам чувтвото, че тези статии, свързани с "Признаха вегетарианството за психично заболяване" са пуснати в публичното пространство за да "мътят водата" на хората, избрали да не консумират животински продукти. Забеляза ли сте, че във филмите се усмиват вегетарианците? От друга страна се внушава на останалите едва ли не, че вегетарианците са нещо мръднали... В крайна сметка се получава едно разделяне между хората, както се получи и във форума. А истината не винаги излиза в спора.

И на тази погрешна база сравняваме и се опитваме да разберем каква е естествената храна на човека.

Koето е доста тъпо, защото няма как да разбереш. За кой човек искаш да разбереш каква е естествената му храна? За българчето или за ескимосчето?
Тя природата не ни е дала и панелките, ама не живеем в пещери, нали така?
Хората не се различаваме в биологията си.
Преселването и изборьт не са променили сьздателя си.

По твоята логика БГ не би трябвало да е в ЕС.
Основното неразбирателство в това обсъждане е, че от училищна възраст ни тикат в главите невярната Дарвинова теория на еволюцията. Ако сте любозвателни да разберете защо гледайте дебатите на Кент Ховинд с професори от различни американски университети. - http://www.youtube.com/results?search_query=kent+hovind&oq=k … 1ac.1.VaUwzttVM5o В youtube може да намери и някои негови лекции на български, но за динозаврите, за еволюцията не съм срещала, дано и такива да има.
В тези дебати се казва, че теорията за еволюията се подкрепя от други лъжи, представени ни за научни, като метода, по които се определя възрастта на останките и т.н. Това го пиша, защото няколко пъти срещнах "преди 2-3 милиони години".

Делфина фон Ю., това идиотско произведение, измислено за хранителната промишленост се слага не само в пилешките продукти. Аз намерих от къде си го взела, на български се превеждат неточно всякакви неща без да се уважи първоизточника. Това нещо служи за пълнеж. Ако готвите кайма например най-лесно се забелязва. Аз го виждала дори в органик телешка кайма! Това нещо стои като пихтия, хомогенна смес. Слага се по колбаси и т.н., но там по-трудно се вижда. За любителите на пържоли има също изобретения, но да не отклонявам темата...

Тук не мога пак да не намеся Д-р Емилова, според която консумацията на  месо  води до хомосексуализъм. Жалко , че не мога да намеря точен цитат да го плясна с червено.
Аз не съм фен на докторката, но защо трябва да се присмиваш на това мнение, след като и ти не можеш да докажеш твоята теза? Хомосексуалността е табу от научна гледна точка, след като преди години не успяха да докажат хомосексуалността по рождение. Остана да се наблюдават някои биологични показатели, които влияят на сексуалността, породени от химикали:
Цитат
A 2011 rodent study found that male rats exposed to BPA had lower sperm counts and testosterone levels than those of unexposed males.[126] A 2011 mice study found that male mice exposed to BPA became demasculinized and behaved more like females in their spatial navigational abilities. They were also less desirable to female mice
взето от http://en.wikipedia.org/wiki/Bisphenol_A#Reproductive_system_and … behavior_research

# 1 172

Преди да е открит огьня с какво са се хранили хората и най вече колко са били на брой?

Глупости престояло.То да не е било в изобилие,че да има време да престоява.

# 1 173
  • София
направо има конспирация срещу вегетарианците, дума да няма!  Laughing

# 1 174
А Емилова случайно да е дала преки доказателства на тезата си? И като гледам тя самата на какво прилича, Айде нЕма нужда да ми говори каквото и да е........ Stop

# 1 175
На друго място фосили не са ли открити?

Ето ти списък. http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_human_evolution_fossils Основно са в западна Африка. Климатът се е променил, настъпило е захлаждане и засушаване и горите са изчезнали в тази част на Африка. Наложило ни се е да се изправим, да ходим по земята, да ядем месо в следствие на това сме поумнели. Другите събратя, които са останали в джунглите на запад и са продължили на растителна диета още са си там.

# 1 176

Глупости престояло.То да не е било в изобилие,че да има време да престоява.
Да има и кьсмета да го удари точно него светкавица и около него да има точно тези,човеци,които да се замислят да го печат после....

Камино,
Много хубав постинг!

# 1 177

Канибализмът няма никаква връзка с огъня. И днес се яде сурово човешко месо.

Ето ти списък. http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_human_evolution_fossils Основно са в западна Африка. Климатът се е променил, настъпило е захлаждане и засушаване и горите са изчезнали в тази част на Африка. Наложило ни се е да се изправим, да ходим по земята, да ядем месо в следствие на това сме поумнели. Другите събратя, които са останали в джунглите на запад и са продължили на растителна диета още са си там.
 Joy Joy Joy къде го чукаш, къде се пука

Камино,
Много хубав постинг!
Голям комплимент, благодаря!

Ако продължа да пиша тук може би пак ще стана вегетарианка, хаха.

# 1 178
  • София

Това са доказани фалшификации и манипулации. Събирали са и са смесвали маймунски и човешки черепи и кости от различни епохи, представяйки ги за "еволюционни" звена. Еволюционната теория не само, че не е доказана, но вече е напълно отхвърлена.

# 1 179
Постите, освен че следват логиката на стопанството, имат и някаква духовна стойност - отказваш се от някаква земна благодат, изтезаваш плътта си, жертваш нещо, а в замяна получаваш възможност да се докоснеш до всевишния, да се доближиш до него, да съпреживееш неговите мъки, да се пречистиш от греховете си чрез самонаказание... Такива ми ти работи. С една дума - месцето е вкусно и отказвайки се от него, все едно се самобичуваме в името Господне.
По Коледа се коли свинята, защото е достигнала максимума на своето тегло. Поради липса на фризери, голяма част от месото се яде на момента. Но идва и като едно блаженство след дългото лишение. Ояждаш се и се налага да минеш на по-лека диета - колко удобно започва Великденския пост. Но тогава и животните са бременни, не е редно да изядеш овца, която след месец-два ще ти даде още 2-3 овчици.

# 1 180
Това за анатомията не е изтъркано , напротив. Когато учени намерят кости на динозаври , по структурата ,зъби и прочие казват какъв е бил хищен или тревопасен. За мен месото е храна на бедния българин , който е седял гладен и като нямали пари да си купят месо са яли боб и леща и като си купи месо си мисли , че яде кой знае какво . Мен лично като кажа , че съм вегетарианка другия въпрос , който ми задават е "ами какво ядеш" , аз а не се обяснявам казвам боб и всички са доволни хаха

Точно типични селяни , които цял живот са живели на село са тези които познавам , които реват като се коли . Именно защото са го гледали от бебе и са го хранили и им е мило , но го колят , защото така смятат ,че е правилно . Повечето не го колят лично , а се вика човек за целта и никой не държи децата си там. Който ги коли лично , няма и домашни любимци , кучета и котки такива.

Месоядство като основна диета , върви с куп болести . Пример :продължителността на живот на ескимосите е не повече от 40 години. Месото която в близкото минало е било основна храна на благородниците , съществува така добре позната болест като подагра например , която е следствие на основно месна диета.

По корабите са качвали месо , защото зеленчуци не са могли да съхраняват и моряците за 1 година са се разболявали от скорбут и са умирали , стотици хиляди хора .Това не с случва при лъва .

Който може да си хване охлюв и скариди , да си ги яде сурови , като е при хищниците . Вида на сурово месо  не изглежда апетитно за човек , виж котката ми  , замирише ли и я втриса , макар че нея и от топено сирене я втриса, защото е расла със стопанка вегетарианка Simple Smile))

Работех в един хотел , където гостите ни бяха предимно чужденци ,млади хора. Доста голяма част от тях са вегетарианци , а собствениците дори не разбираха с какво да ги хранят ,добре че бях аз  Grinning . Сервирахме само закуска , в която се слагаше малко салам . Едни клиенти бяха българи , бяха заявили че искат закуската им да е без салам , а аз възкликнах "о вегетарианци ". Колегата ми каза , " не не са , ако бяха задължително щяха да си кажат . Вегетарианците винаги го заявяват с гордост ", момчето е живяло много години в Америка  . Не се доверих и ги попитах дали са вегетарианци , отговора беше отрицателен хаха , казаха че просто не искали салам. Идвали са ни резервации , в които като забележка беше написано ,че "Единият е вегетарианец "  и така се убедих , като обърнах внимание , че и аз правя същото , че ние вегетарианците го афишираме с гордост.  Grinning

Да стана вегетарианка е едно от най-хубавите неща които ми се е случвало , това може да го разбере само друг вегетарианец. Започнах преди години , като с недоверие гледах на това , бях решила да опитам , ако не се получеше и не се чувствах добре, щях да си проям месо /не съм от моралните вегетарианци/ . Има една психологическа бариера която човек минава, защото така ни е внушено , че без месо не можем и че това е типична храна за нас в обратното , на което се убедих когато спрях да ям месото.

Ферма за животни : Животни никога не виждащи слънчева светлина, тъпчени с хормони и антибиотици за да растат и наддават по бързо . Гниещи от болести , защото няма кой да ги погледне , те са парче пържола. Апетитно звучи нали ! Убивани по жесток начин , за да пести време и кой мисли за животните за тях пари са давани. И всички тези хормони на страх депресия , болести , антибиотиците и хормоните когато ги ядете го поглъщате и влияят и на човека. Това е доказано от учените и започнаха да рекламират месо от "щастливи прасета ". Сега не мога да си представя да ям пак месо, нито ми се прияжда , дори вида му ме отблъсква.

# 1 181

Това са доказани фалшификации и манипулации. Събирали са и са смесвали маймунски и човешки черепи и кости от различни епохи, представяйки ги за "еволюционни" звена. Еволюционната теория не само, че не е доказана, но вече е напълно отхвърлена.

И кой е доказал тези„ манипулации„- сигурно хора, които си нямат и хал хабер от Теория на еволюцията и от Антропология.Ама така като се хвърлят „отхвърлените„ теории в пространството, авторите им се чувстват научно значими- в собствените си очи, и в очите на невежите, разбира се....

# 1 182
Кристиян,ами къде се казва животното живо ли е било преди да го удари гърма или вече се е било споминало?
Удобно ти е да изместваш разговора винаги,когато не можеш да защитиш собствените си тези-онези за биологията...

Постите са всичко друго,но не и селски обичаи.

аделина,колко е продължителността на живота на веган и вегетарианец,живeeщ при "ескимоски" условия?
И защо е нужно това многословене-не ставаш по-убедителна.

# 1 183
Изглеждате умни хора, пък вярвате, че само в месото има химия.
Не бъдете толкова наивни.
Щом си имате някакви вярвания, или пък не ви е вкусно, ок, но другите приказки са излишни.

adelinda, посочи ми поне един човек от темата, който да защитава храненето единствено и само с месо. Говорим за баланс м/у всички хранителни групи. Не виждам нищо неясно.

И по-напред писах, залитането само по една група е фатално рано или късно. Ако човек яде единствено плодове, може и да изкара няколко години, но до 40 няма да доживее.

Така и не разбрах от какъв зор давате примери само с 1 хранителна група, но явно е начин да засилите ефекта от думите си  Simple Smile

# 1 184

От кого е отхвърлена? От теб?

Общи условия

Активация на акаунт