Признаха вегетарианството за психично заболяване

• 87 019
  • 2 544
  •   1
Отговори
# 1 380
Единия кокошки щял да хваща с голи ръце в древността , да докажел че е роден хищник . Ами може ама  другия път . Кокошки в природата няма във вида в който съществуват, като и домашно прасе , както и куче. Това са опитомени видове от хората, преди хиляди години , загубили първоначалния си облик ,следствие на хиляди години живот на развъждане в плен . Демек прото-кокошката Е можела да лети ще  ...... хваната е не с голи ръце

Добре че ни каза,че животните са били в друг вид...Еми то и днешните кокошки летят като не им се отрежат крилата.
А се съмнявам ти дали някога си гонила кокошка в живота си,включително и такава с неподрязани крила,така че наистина не си струва да коментираме въпроса.

# 1 381
  • Costa Rica
А ако успееш да ми докажеш "нуждата" от визонено палто и кожена "Фурла", ще съм ти признателна до живот.

Стига де, и на Фурлата ли посегнахте?  Crazy Да не би вегетарианците да не носят кожени обувки, чанти и колани, а само "еко"?
Само "еко". Има достатъчен избор.
И не  съм забелязала липсата на Фурла от китайски произход да се е отразила негативно на живота ми.

# 1 382

всичкото това ядене на въглехидрати , които вдигат кръвната захар ,
която качва прилива на инсулин , който пък сваля прекомерно захарта и води до огладняване .. и така , и така ... докато се стигне до трайно висока захар или толкова разпространения в наши дни диабет ...

Ето ви я ерата преди Бантинг  Бест Mr. Green
Соифимастьр,вирсите не са в друго измерение.Аз говоря за друго понеже дамата Александрия37  твьрди,че е гоподар на вселената (така ми се иска да донесе малко зелени човечета от Марс като дойде следващия пьт,може и от някоя друга галактика,ако има време и не й тежат куфарите).

В Австрия и Германия са известни много неща за Адолф Х. (не ми се изписва името му даже).
Едно от тях е,че не е консумирал в по кьсния си живот месо поради здравословни причини!
Ненавиждал е вегетарианството,но се  принуждавал да се храни така.
Все едно,не искам да пиша повече за него. Peace

# 1 383
Е, не съм вегетарианка,а ма това изказване за въглехидратите беше много тъпо.
И е взето знам откъде.

и кое не е така ? точно така си е , изказването е взето от личния опит само ...

# 1 384
И не  съм забелязала липсата на Фурла от китайски произход да се е отразила негативно на живота ми.

Хайде сега, китайски произход. Естествено, че няма да ти се отрази негативно липсата на Фурла, както и на Ферари, но не разбрах каква е връзката с вегетарианството. И не е вярно, че вегетарианците не носят кожени неща. Твоят случай си е твой случай.

# 1 385

Хайде сега, китайски произход. Естествено, че няма да ти се отрази негативно липсата на Фурла, както и на Ферари, но не разбрах каква е връзката с вегетарианството. И не е вярно, че вегетарианците не носят кожени неща. Твоят случай си е твой случай.
Многократно се изясниха мотивите на вегетарианците.
Най главната причина е етичната и такива не носят и кожени изделия.
За мен лично вегета,които не ядат само месо,но пьк висят по сладкарници,пият безкрайно алкохол и тн. не са реални вегетарии.

# 1 386
Ана каренина , посочи ми един вегетарианец с диабет , защото аз познавам доста и един не страда от диабет , но познавам доста месоядци с такъв , дори в моето семейство. Свръх разум , хах пак казвам всички се сравнявате с Айнщан и един от присъстващите не е като него , човека е бил вегетарианец. Леонардо да Винчи е казал , че "ще дойде ден в който на убийството на животно ще се гледа , като сега се гледа на убийството на човек " също вегетарианец. Животните имат разум различен от нашия , чуват звуци и виждат неща , които ние никога няма да можем .Те са просто  различни нации/видове и всички сме жители на планетата Земя . Човека и неговите морални категории е  родил , расизъм , сексизъм , нацизъм и видовизъм. Далече още не сме доживели  за свръх човека за представители , на който се имат част от вас . "Не само разумът на хилядолетията - а също и тяхното безумие избухва у вас. Опасно е да бъдеш наследник. "— из Тъй рече Заратустра'

Последна редакция: нд, 31 мар 2013, 12:39 от adelinda

# 1 387
В Австрия и Германия са известни много неща за Адолф Х. (не ми се изписва името му даже).

Все едно,не искам да пиша повече за него. Peace

Що,да не те приберат ли?  Simple Smile Много е странно,че е забранено да се говори за него...Че даже на немците им се привиждат от всякъде символи в числа и пр.-откачена работа. ooooh!

За мен лично вегета,които не ядат само месо,но пьк висят по сладкарници,пият безкрайно алкохол и тн. не са реални вегетарии.

Както и такива,които ядат хляб-и там има живи организми.

# 1 388
точно диабетът и преддиабетът се срещат при хора , които ядат много въглехидрати ,
т.е не ядат качествена белтъчна храна с достатъчно мазнини ,
дали са вегетарианци или не съвсем , не е толкова важно , важен е крайният резултат ,
това че някой не яде месо нищо не значи - я хапни една баничка с боза ,
или торта , или ориз с картофи - все тая ...

# 1 389
Животните имат разум различен от нашия , чуват звуци и виждат неща , които ние никога няма да можем .Те са просто  различни нации/видове и всички сме жители на планетата Земя . Човека и неговите морални категории е  родил , расизъм , сексизъм , нацизъм и видовизъм. Далече още не сме доживели  за свръх човека . "Не само разумът на хилядолетията - а също и тяхното безумие избухва у вас. Опасно е да бъдеш наследник. "— из Тъй рече Заратустра'

Различната нация на животните каква цивилизация е създала?
Да си наследник е отговорно-дали ще препочетеш разума или безумието-имаш избор, и той не е свързан на всяка цена с неядене на месо.
Свръхчовек не се става (само) с неядене на месо-трябва много да учиш..

# 1 390
  • София
точно диабетът и преддиабетът се срещат при хора , които ядат много въглехидрати ,
т.е не ядат качествена белтъчна храна с достатъчно мазнини ,
дали са вегетарианци или не съвсем , не е толкова важно , важен е крайният резултат ,
това че някой не яде месо нищо не значи - я хапни една баничка с боза ,
или торта , или ориз с картофи - все тая ...

Ако си представяш вегетарианството като баничка с боза или ориз и картофи, си в голяма грешка!
Да се готви хубава вегетарианска кухня, се изисква много повече въображение и усилие от месната!
И ако положиш усилия, наистина можеш да се храниш здравословно и разнообразно.
Въпросът е, че нас ни мързи - връщаме се от работа, вземем една кайма от супера, прас едни кюфтета за 15 минутки - и готово. Е, може и едно тараторче и салатка да добавим.
Впрочем, ако си намеря готварска книга за вкусни и лесни веге рецепти /с мляко и яйца/ бих си купила с удоволствие!

# 1 391
Кой има амбиции и намерения да става свръх човек? Говорим за нормални такива и техните хранителни предпочитчния.

# 1 392
а какво например ?
да не бъркате здравословно с вегетарианско , защото няма нищо общо ...
хич не пречи един сникърс на вегетата , все пак никой не е умрял заради производството  : ))

# 1 393

да не бъркате здравословно с вегетарианско , защото няма нищо общо ...

Вярно ли? Mr. Green Mr. Green

# 1 394
да , естествено ,
въглехидратите изобщо не засищат и все трябва да ядеш ,
или ядеш много млечни , които са слузообразуващи ,
все пак второто е по-добър вариант  ...

Общи условия

Активация на акаунт