Признаха вегетарианството за психично заболяване

• 82 454
  • 2 544
  •   1
Отговори
# 1 560
Между другото, напоследък чета доста за индийската кухня - всичко се пържи, запържва, с 1000 подправки, някои доста люти. Ама нали е вегетарианско.

Според някои учени унищожават паразитите в храната.

http://news.nationalgeographic.com/news/2005/11/1111_051111_spicy_medicine.html

# 1 561
Между другото, напоследък чета доста за индийската кухня - всичко се пържи, запържва, с 1000 подправки, някои доста люти. Ама нали е вегетарианско.

Разбира се, за всяко нещо се намира причина и линк.

# 1 562

Разбира се, за всяко нещо се намира причина и линк.

Тоест не би трябвало да има причина? Просто над милиард и половина души обичат люто и всичките са в Индия, Мексико и други държави с влажен и топъл климат. Ами добре.

# 1 563
Лютото полезно ли е?

# 1 564
  • София
Това, което зная по отношение на Индия и храната е, че за чужденците е силно препоръчително да не консумират местна храна, а да се ограничат с тази в хотела, вкойто са отседнали или определени европейски заведения.

# 1 565
Трещи, това е храна Раджас- кисело, солено, пържено, прегорено, люто-предизвиква безпокойство и превъзбуденост. Лютото пречиства храната. Аз бих ви препоръчала хрян, ако може да го ядете суров още по добре, ако не хрянова горчица. Simple Smile

# 1 566

Повишава телесната температура, подобрява кръвообращението и апетита... Но в северни страни не се използват такива количества подправки. Иначе индийската храна в Европа няма нищо общо с тази в Индия (това е ясно). Готвили са ми колеги индийци, като специално се бяха постарали да намалят подправките под критичния за тях минимум. Разплаках се от люто. Освен това в Англия (от там имам наблюдения) заведенията често се държат от имигранти от Бангладеш.

# 1 567
Знае се, че е ял месо, но не и колко често и каква част от диетата е съставлявало.

Основната част от диетата е била месо. Половината плодове и зеленчуци, които отглеждаме в момента не са местни, от друга страна дори местните видове са нямали нищо общо със съвременните, които са резултат на хилядолетия селекция. С две думи не е имало богат избор на растителна храна, но пък е имало изобилие от дивеч.

Не мислите ли, че нещо, което някога може би е било полезно за човечеството, вече не е... Tired

Ако приемем, че видът Хомо се е появил на 1-ви януари, а днес сме 31-ви декември то земеделието сме го открили на 30-ти декември, а вегетарианците сте се появили на 31-ви сутринта.

Последна редакция: пн, 01 апр 2013, 20:42 от The_Third

# 1 568
Знае се, че е ял месо, но не и колко често и каква част от диетата е съставлявало.

Основната част от диетата е била месо. Половината плодове и зеленчуци, които отглеждаме в момента не са местни, от друга страна дори местните видове са нямали нищо общо със съвременните, които са резултат на хилядолетия селекция. С две думи не е имало богат избор на растителна храна, но пък е имало изобилие от дивеч.

Тези твърдения базират ли се на някоя сериозна научна разработка? Не съм срещала статия, в която да се посочва, че месото е съставлявало 50 процента от хранителния прием. Разбира се аз не съм изчела всичко, това е практически невъзможно, а не е и в моята област, така че ще ми е интересно да прочета.

# 1 569
Омке,сравняваш общество с пприрода.И други го правят постоянно.

Човек не е ли част от природата,или е само част от обществото?
Ти пък постоянно ни говориш за тази велика природа,пък животни си виждал май само в зоопарка,бауернхофа и в чинията.

Тука много хубав въпрoс са ти задали:

Аха,жертви зна4и...Природата не знае какво е жертва.Тя регулира.Сльнцето жертва ли е на облаците?
ти защо си лекар , а не оставиш нещата на естествената им регулация ?

Примерьт ти с бездомните кучета е социален проблем.Не природен.
Природата Е велика.На друго мнение ли си?
Не ме закачай за професията ми,и без друго живея в постоянна дилема с н
ея.

Не мислите ли, че нещо, което някога може би е било полезно за човечеството, вече не е... Tired

Ако приемем, че видът Хомо се е появил на 1-ви януари, а днес сме 31-ви декември то земеделието сме го открили на 30-ти декември, а вегетарианците сте се появили на 31-ви сутринта.
Ти май знаеш неща повече и от Дарвин.Браво!
Ако идваме от маймуни,които основно са се хранили с растения,би трябвало логично,за онова време,да е имало растителна храна в изобилие...

# 1 570
  • София
С маймуните имаме общ прародител! Не сме произлезли буквално от тях! Вече сто пъти го казах - човекоподобните маймуни ядат месо всеки път, когато успяват да си го набавят, най-често чрез действия, които ние окачествяваме като организиран лов (това поне в диви условия при шимпанзетата и горилите).  Иначе могат и да го откраднат, ако има откъде. Също и си "берат" термити и разни насекоми, когато пак им попадне под ръка, дори шимпанзетата си помнят къде се намират термитници в обичайния ареал. Обичат и да ядат яйцата на птиците. Така че, не само месо, а изобщо животински протеин си набавят доста усърдно, не са се оставили на зарзавати!

# 1 571
Аз не знам дали сме произлезли от маймуни.По скоро не го вярвам.Тьй като няма достатьчно докзателства за тази теория ,аргументи чрез тях,някак си не ги приемам.Това разбира се е мой проблем,не твой Андариел.

# 1 572
Трещи, това е храна Раджас- кисело, солено, пържено, прегорено, люто-предизвиква безпокойство и превъзбуденост. Лютото пречиства храната. Аз бих ви препоръчала хрян, ако може да го ядете суров още по добре, ако не хрянова горчица. Simple Smile

Да бе, китайците, тайландците, японците и всички наоколо все безпокойни и превъзбудени ходят.

# 1 573
  • София
те заттова са измислили медитацията, за да компенсира всичките подправки и пържено!  Wink

# 1 574
Ако се прекали с раджаса, бе хора! Към тази група спадат още цигарките, концентратите, наркотиците, кафето, шоколада...Вие си слагайте по малко карамфилче, джинджифилче и хрянче в тенджерите, нема да съжалявате. Grinning

Общи условия

Активация на акаунт