Признаха вегетарианството за психично заболяване

• 81 848
  • 2 544
  •   1
Отговори
# 1 710
  • София
krem-karamel и аз мисля така. Както и че човек сам трябва да види на него кое как му влияе.

# 1 711
  • гр. София
Проблемът е, че много неща проявяват своето влияние много време след като са били приети. Не визирам конкретно яденето/неяденето на месо. По принцип говоря.

И нещо за разтуха

# 1 712
  • София

Да, и това има смисъл! За съжаление не можеш да откажеш храната така, както можеш да откажеш наркотиците, алкохола, цигарите. Организмът така или иначе преработва. Затова не разбирам защо трябва да подлагам организма си на такъв шок като рязкото спиране на почти всичко, и да си мисля, че е напълно нормално урината ми да е мътна и миризлива, да ме болят бъбреци, черен дроб, жлъчка и всичко, защото "се изчиствам" и "колкото по-силна е кризата, толкова по-добре за мен". Баси абстиненцията ще да е!

Защото само за 3 дни глад ще си нов човек. Действа пречистващо и на физиката и на психиката. Гладувала съм веднъж за 3 дни и нищо не ме е боляло. Тези, на които организмът им е много замърсен не трябва да минават изведнъж на пълен глад, защото концентрацията на отрови в кръвта много се повишава и може да умрат дори.

# 1 713
И нещо за разтуха
Скрит текст:

Това "изследване" със сигурност е заплатено от мощните алкохолни компании.
Вече "учените" могат да "докажат" абсолютно всичко, за което им се заплати подобаващо.
Да пием, за да се спасим от болестите, а? Grinning

# 1 714
Книгата в спиралата се казва-"ГЛАДЪТ – ПРИЯТЕЛ И ЛЕКАРСТВО"

А здравите хора не трябва ли да умират от естествена смърт,а не от сърдечен удар?

Не е "книга", а "книги". Simple Smile
Тъй като не е една.
http://www.helikon.bg/author/Лидия%20Ковачева_3258/

Ето "Целебният глад" за изтегляне:
http://zaknigi.com/view.php?id=1026

Гладолечението е лечение, не е начин на живот:
http://www.bb-team.org/articles/3506_gladolechenie
Но Ковачева пише не само за лечението, дори и не само за храненето, а и за двигателната активност и взаимодействието на човека с природата и околните.

А какво значи "естествена смърт", между впрочем?
До сега все съм си мислила, че алтернативата й е не вечен животл или сърдечен удар, а насилствената смърт, което няма нищо общо с темата. Човек все умира от нещо, надявам се по този въпрос в Клюкарника ще да има консенсус.  Laughing

Е, да, трябва на тези книги да гледам като на Библия, така ли? Не съм чела форумски клюки, а точно и лично книгите. Матрицата е една и съща! Само като прочета за "изчистване" и гадости, излизащи с урината, болки тук-там, и направо ми призлява! как така хем ще се оправям, хем първо трябва да се влоша? Ти откъде знаеш, че не се образуват камъни? Дъхът мирише от ацидоза (не съм много сигурна в термина, но е свързан с нарушената обмяна и инсулина).
Както си решиш, тъй ще гледаш на тях, но за да "гледаш" някак и да ги обсъждаш, то гледане на корицата само не стига.
А ти откъде знаеш, че се образуват камъните точно от това?  Laughing Вероятно от прочетено из нета нещо "оттук- оттам"?
Не разбрах дотук какво значи "твърде крайно" в конкретната теория. Така и не отговори. Вече ми е ясно защо. А аз за това попитах, не за общи приказки, каквито всяка леля може да говори и пише.
Всъщност разбрах, че не си запозната, но с удоволствие обсъждаш нещо, което нито познаваш, нито си опитала. Спокойно- доста хора го правят.
Оттеглям си въпроса, наистина, по така изложената причина. Няма как да обсъждаме подобно нещо. При изчистване на организма и от никотин и наркотици "процедурата" пак не е лека. Но който иска- чисти, който не ще- негова си работа. Насила, нали знаеш, не се дава.
Аз само информиранм, тъй като наистина се пише безогледно и човек може да се обърка

Диабетната кетоацидоза /точно от линка, даден на стр.113 съм взела/:

/"Много високата кръвна захар може да се получи в резултат на абсолютна липса на инсулин или на относителен недоимък на инсулин"/

/"Диабетна кетоацидоза: най-често усложнение на захарен диабет тип 1, но в редки случаи може да възникне и при хора с диабет тип 2. Друга форма на кетоацидоза е алкохолна кетоацидоза"/

е нещо различно от това, което обсъждаме във връзка с въпроса с Ковачева. По обсъждания въпрос не се повишава кръвната захар, нито задължително пада под нормално допустимите нива /мерила съм собствената, няколко пъти, както писах не само се запознах с това, което обсъждам, а и го практикувам... от близо 20 години/. Ако се прави както трябва. Пълен глад не практикувам, поради което не обсъждам и не препоръчвам. Ковачева също не препоръчва. Точно при Ковачева липсват крайности- при нея се приемат плодове, чай и мед.

Ако си говорим само за кетоацидоза /друг термин, несвързан само или предимно с диабета/:
http://www.happydoctor.ru/diabetes/ketoacidosis-state

"Ако човек без диабет гладува, тогава също се произвеждат кетони, но нивото на кръвната глюкоза в този случай е ниско. В урината се откриват кетони, но липсва глюкоза. При гладуване, кетоните се използват за енергия на мозъка. При липса на диабет, в клетките не постъпва глюкоза само, когато нивото й в кръвта е ниско."
http://spisaniemd.bg/vd/2006/11/diabetna-ketoatsidoza
Целта е да се изхвърлят отровите, затова се поема много вода и чай. В зависимост от организма това трае и различно време. При мен- от 1 до три дни, след това няма специфичен дъх.

................
Ние, с мъжа ми, сме гладували по 10 дни и е страхотно. Преди да започне и той бях само аз. Той има артрит. След подобно пречистване не изпитваше болки, положението му се облекчи. Не пие лекарства, не се боде с химии. Просто, евтино, но ефикасно- лечебно гладуване. Но трябва да се прави редовно и е важно какво става след като се приключи. Ако се мине на стария режим, най- често симптомите се връщат. Сега, по време на пости, ако се спазват както е редно, без храна с животински произход, това също действа изключително добре.
Между впрочем той страда също от 20 години, та нека не се включват незапознати да ми казват, че някак случайно точно по време и след гладуването на плодове е получил ремисия.

Последна редакция: чт, 04 апр 2013, 14:11 от Judy

# 1 715

Да пием, за да се спасим от болестите, а? Grinning

Че да не е лъжа?  Mr. Green
Болестите остави, но имах един шеф, който беше много убеден в теорията си, че на човек който не можел да пие всичката му работа била толкоз.  Laughing

# 1 716
Има много статии в нета за или против вегетарианството, и още за или против консумирането на месо, има хиляди изследвания на институти и академии, досега няма резултати които да водят до заключението, че едното или другото е 100% и безусловно най-полезното.
Аз лично не съм привърженик на крайностите, защото не се знае какви ще са последствията в близко или далечно бъдеще.
Като под крайности разбирам както пълното въздържание от месо, така и ежедневното тъпчене с него.

100 % гаранция и валидност няма за нищо в тоя живот.
Има описани обаче достатъчно случаи на дългогодишни вегетарианци, в перфектно здраве до старостта.
Също така, има описани достатъчно примери на болни от какво ли не вследствие на прекалената консумация на животински продукти.
Кой на какво ще вярва обаче, е личен избор.

# 1 717
  • София
Има много статии в нета за или против вегетарианството, и още за или против консумирането на месо, има хиляди изследвания на институти и академии, досега няма резултати които да водят до заключението, че едното или другото е 100% и безусловно най-полезното.
Аз лично не съм привърженик на крайностите, защото не се знае какви ще са последствията в близко или далечно бъдеще.
Като под крайности разбирам както пълното въздържание от месо, така и ежедневното тъпчене с него.

100 % гаранция и валидност няма за нищо в тоя живот.
Има описани обаче достатъчно случаи на дългогодишни вегетарианци, в перфектно здраве до старостта.
Също така, има описани достатъчно примери на болни от какво ли не вследствие на прекалената консумация на животински продукти.
Кой на какво ще вярва обаче, е личен избор.

Както има и много болни вегетарианци.

# 1 718
  • Linz
Въздържанието от месо е крайност, колкото и консумацията му.
Всеки определя като крайност това, което не му изнася.

# 1 719
Вегетарианството е велика глупост.
Прекалената консумация на месо също е вредна за здравето.
Но без никакво месо и животински продукти си един млад мъртвец.

# 1 720
  • Linz
Всеки има право мнение. Както и на личен опит.
Имам впечатление, че вегетарианците като цяло са доста по-убедени в избора си, отколкото месоядните. Тази тема напълно затвърждава това впечатление (само фактът, че това е 115 стр. е достатъчно красноречив). Според мен гръмките обобщения издават несигурност.

# 1 721
  • гр. София

Това го казах още на 10 страница. Иди виж на 11 и 12 развръзката  Mr. Green
Не било крайност. По средата били тия, които могат и с месо, и без месо. Но да ядеш месо дори веднъж на 2 месеца си Е ядене на месо.

# 1 722
  • Linz

Това го казах още на 10 страница. Иди виж на 11 и 12 развръзката  Mr. Green
Не следя темата непрекъснато, ясно ми е, че се повтаря едно и също Crazy

# 1 723

Това звучи също като :
"Човекът е господар на Вселената.....!" на Александра....
Аз просто нямам какво да кажа на това.    Mr. Green

# 1 724
  • София

Това звучи също като :
"Човекът е господар на Вселената.....!" на Александра....
Аз просто нямам какво да кажа на това.    Mr. Green

Интересно, тримата ти мъже вкъщи как приемат вегетарианските ти увлечения? Вегетарианството е разпространено главно сред женската популация, поради силната й податливост на внушения.

Общи условия

Активация на акаунт