Признаха вегетарианството за психично заболяване

• 82 007
  • 2 544
  •   1
Отговори
# 1 830
  • гр. София
Хм, как се дублира тоя ми пост така?  newsm78
Трия.

Последна редакция: сб, 06 апр 2013, 20:07 от Зимна роза

# 1 831
  • гр. София
И видът, и вкусът на ягодите конкретно, зависел от сорта им, а не от това, дали са отгледани на открито или в парник.

Не е така.В момента  на пазара има ядоги,които са расли насила в парници.Отпред вървят едни с пръскачките да  праскат химии,отзад други  берат,каквото е "узряло".На вид са едри,червени,понамирисват на ягода,но отвътре нямат нищо общо с ягодата,защото в момента не им е сезона.
Истинските плодове са тези,които са събрали слънчева светлина-само тя спомага за наливане на плода със захари.

Много си права. Затова аз си имам едно лично правило - не купувам плодове и зеленчуци, произхождащи от държави, в които няма климат за тях. Например домати от Холандия. Там те растат ето така
Скрит текст:

Марулки

Ягодки

# 1 832
И видът, и вкусът на ягодите конкретно, зависел от сорта им, а не от това, дали са отгледани на открито или в парник.

Не е така.В момента  на пазара има ядоги,които са расли насила в парници.Отпред вървят едни с пръскачките да  праскат химии,отзад други  берат,каквото е "узряло".На вид са едри,червени,понамирисват на ягода,но отвътре нямат нищо общо с ягодата,защото в момента не им е сезона.
Истинските плодове са тези,които са събрали слънчева светлина-само тя спомага за наливане на плода със захари.

Много си права. Затова аз си имам едно лично правило - не купувам плодове и зеленчуци, произхождащи от държави, в които няма климат за тях. Например домати от Холандия. Там те растат ето така
Скрит текст:

Марулки

Ягодки

Това не е моя мисъл, а на дамата в предаването, след като водещата каза, че си е купила много добре изглеждащи ягоди без никакъв вкус  Peace

# 1 833
  • гр. София
О, аз не споря с теб. Ти ясно каза, че цитираш предаването  Peace
Иначе вкусовите качества на плодовете и зеленчуците зависят от сорта, разбира се, но много е важно и как са отгледани. Защото един домат от даден сорт, расъл на слънце у нас, ще има коренно различен вкус от същия сорт, расъл в парник в Холандия.

# 1 834
Ана каренина , за това след  гладуването е захранването , което е по трудно то глада. Чакай от месо да отслабнеш , има да чакаш . Нещо не ми се връзва човек ,който има фобии от зеленчуци да е слаб и здрав .

всички тия звезди , които на 30-40-50 са по-слаби от по на 20 как се хранят според теб ?
с чай , мед и плодове ли ?
нали нашите известни го пробваха това с чая , меда и плодовете  и всички се нашишкаха още повече след това ...

и ги в голяма грешка - не гладуването е трудно , не захранването , трудното е след като свършат и двете  ...

# 1 835
  • София
да, и аз се сетих за това, например Марта Вачкова - по едно време беше толкова надъхана, обясняваше как поне веднъж ходела и т.н., пък сега изглежда още по-наедряла. Комай не е от чая и меда, а от личната мотивация човек да контролира какво и колко яде. Не реши ли сам да промени хранителните си навици и разбирания поне малко, нещата няма да стават по-добре.

А за тези, дето на 40 са  по-слабо отколкото на 20 има пластична хиругрия, липосукция, вадене на ребра и хранителни разстройства като булимия и анорексия. Някои дроги май също вършели работа, също и алкохолът.

# 1 836
всички надебеляха , не само Вачкова ,
след всеки глад човек се нахвърля в/у храна , винаги е така , колкото по-дълго се гладува после става по-трудно ...
както и да се захрани човек  , ефектът е същият , а да не говорим за тая диета само със захари ...

# 1 837
Това си е универсален житейски принцип- най дългите разстояния се изминават с постоянна скорост.
Аз така и не разбирам защо човек, който се храни нормално, има нужда от 'прочистване' и 'захранване', при положение, че организмът му работи без почивка 24/7. Но ако може с логични и обосновани причини, не с колибки, спирали и ютюб.

пп. защо да е толкова странно на 40 да си със същите габарити и тегло като на 20?

# 1 838
Ана каренина , за това след  гладуването е захранването , което е по трудно то глада. Чакай от месо да отслабнеш , има да чакаш . Нещо не ми се връзва човек ,който има фобии от зеленчуци да е слаб и здрав .

всички тия звезди , които на 30-40-50 са по-слаби от по на 20 как се хранят според теб ?
с чай , мед и плодове ли ?
нали нашите известни го пробваха това с чая , меда и плодовете  и всички се нашишкаха още повече след това ...

и ги в голяма грешка - не гладуването е трудно , не захранването , трудното е след като свършат и двете  ...

Мога да ти кажа аз как се храня . На корем , не седя гладна , лошо ми става . Когато изразходвам повече енергия , а не ми стигат калориите , купувам си един шоколад , или пакет вафли и си го омахвам. Гледам да имам режим горе долу по час и така възпитавам организма то това време да огладнява горе долу. Алкохол почти не пия, най вече концентрати , само биричка си позволявам , вино много рядко , защото алкохола намаля обмяната на веществата. Плодове и зеленчуци на корем , до пръсване . Ям и мазни баници с боза, гледам да не са правени със свинска мас /мирише и винаги я разпознавам , дори да ме лъже продавачката/. Ако си намаля движението , а си запазя режима, си купувам черен хляб , много насища и се яде по-малко и пак свалям . Килограми варирам от 50 до 58 , ръст 168 , под 50 падна ли не се чувствам добре . Винаги мога да напълнея , не се чувствам застрахована с вегетарианството , но не ми е това водещо , просто се чувствам добре като се храня така. Месо не ме изкушава.

Това за диетите на манекенките са митове и легенди . Познавам такива, няма нищо общо с истината . Просто тъпи статии по тъпите списания , да има с какво да си пълнят страниците.

Това е книга на човек , българин с проблеми с теглото , йога и вегетарианство е отслабнал. http://www.yoga.vlez.bg/?showpage=31849

За протокола, преди много години , когато бях малка и глупава и ядях месо още , бях чела една книга как се отслабва с месо , анти въглехидратни тинтири минтири . Не помня автора отдавна беше. Та се мъчех няколко дена да ям само месо  усещането е ужасно . Гладна, без енергия лошо ми ставаше , депресивно настроение. Накрая се нахраних и прекратих с тази глупост.Това което наистина ме засища са зеленчуците . Никога не съм била дебела, от злоядите съм , само имах един период в който бях се понапухила , точно като ядях много месо .С вегетарианството си намерих точната диета , ям , всичко си идва на мястото , слаба съм и не седя гладна. Пътеводител ми беше точно книгата на Венцислав Евтимов.

Чай мед и плодове не е начин на хранене , а диета която се пази за кратко , на всеки кой колкото му понесе. Ден , два или повече, някой ако е на медикаментозно лечение със силни лекарства може и изобщо да не му понесе, друг който е 45 килограма и тн.

След всяка диета, всички напълняват. Разбира се , то си е валидно докато я пазят, кой ще ми обясни каква е логиката, когато я спрат и започнат да маат като замаяни , че няма пак да напълнеят. Няма ефикасна диета,няма и как да има.  Човек трябва да си промени начина на живот и  хранене трайно , ако иска да отслабне трайно/ да е във форма трайно/  . С диети , най вече гладни , наистина после организма иска да трупа и се развива вълчи глад. Тези диети за които говори Джуди , те са нещо друго , те се правят кратко време и с контрол и не са за отслабване , а за изчистване на организма от токсини и евентиално лечение. Чая и меда ти дават енергия и тонус , докато не приемаш друга храна. Въглехидратите са бърза енергия и ги дават на спортистите  , за това и предразполагат към пълнеене . Ако изядеш чиния  със спагети след 2 часа ще се е усвоила и пак ще огладнее човек. С глад се намаля метаболизма , това е просто защитна реакция на организма да пести енергия.

Последна редакция: нд, 07 апр 2013, 10:25 от adelinda

# 1 839
Та се мъчех няколко дена да ям само месо  усещането е ужасно .

Тук ти е грешката  Peace

И това не е правилно:
Плодове и зеленчуци на корем , до пръсване .

Виж, тук съм съгласна:
Човек трябва да си промени начина на живот и  хранене трайно , ако иска да отслабне трайно/ да е във форма трайно/  . С диети , най вече гладни , наистина после организма иска да трупа и се развива вълчи глад.

# 1 840
Това, че от месото и животинските мазнини се пълнее е пълен мит! Аз ям основно месо, яйца, мляко и млечни продукти. Предимно домашна продукция. Зеленчуци не ям и не обичам - майка ми казва, че съм абсолютния хищник Laughing. Тежа 46-48кг, ям на корем (това включва двоен обяд в студентския стол). Движа се много и съм заета с много неща, но не спортувам и никога не съм спортувала.

# 1 841
....
Това не е моя мисъл, а на дамата в предаването, след като водещата каза, че си е купила много добре изглеждащи ягоди без никакъв вкус  Peace

Да,разбрах те,коментирах предаването,което преразказа.

Мога да ти кажа аз как се храня . На корем , не седя гладна , лошо ми става . Когато изразходвам повече енергия , а не ми стигат калориите , купувам си един шоколад , или пакет вафли и си го омахвам.
.......
 Плодове и зеленчуци на корем , до пръсване . Ям и мазни баници с боза, гледам да не са правени със свинска мас /мирише и винаги я разпознавам , дори да ме лъже продавачката
........
Това е книга на човек , българин с проблеми с теглото , йога и вегетарианство е отслабнал. http://www.yoga.vlez.bg/?showpage=31849
...........
 Пътеводител ми беше точно книгата на Венцислав Евтимов.
..................

Аз не разбирам как можеш да имаш подобен хранителен режим и в същото време да се водиш по В.Евтимов? При него водеща е йогата,тя го кара да вземе решение за собственото си здраве,отслабването идва после.
Освен това неяднето на месо в йога е препоръчително,а не задължително-т.е. зависи от целта,която имаш и практиките,които развиваш.Ако разбирането ти за йога започва и завършва с вегетарианство,то не е възможен никакъв напредък.
Според мен ти си в кръга на модата-занимаваш се(или само се увличаш) с йога на стъпало тяло-нещо,което се постига с всякaкви други средства.

# 1 842
За никаква грешка не става въпрос гали_те , така  се чувства организма ми . Не ме коригирай като вездесъща , да ми даваш оценка къде греша и къде не ,  използвай логика. Аз поне имам база за сравнение , защото съм се хранила и с месо и без. Един от присъстващите месари не каза , че е бившо веге, което се е разболяло и се е чувствал отвратително и за това сега яде месо .

Земеделието е възникнало през ледниковия период , в райони където климата го е позволявал , когато растителната храна е била в оскъдица . Учили са се да събират семена и да ги отглеждат. Предполагам никой не гледа на копането на лукс , който не всеки може да си позволи.

Гледам пак ОМ ми е хвърлял карти таро . Точно е имал проблеми с теглото и в йога е намерил начин да отслабне , здравето е последващо. Трите отрови: месо , тютюн, алкохол . из Венцислав Евтимов , хата йога.

Последна редакция: нд, 07 апр 2013, 11:31 от adelinda

# 1 843
  • Linz
Това, че от месото и животинските мазнини се пълнее е пълен мит! Аз ям основно месо, яйца, мляко и млечни продукти. Предимно домашна продукция. Зеленчуци не ям и не обичам - майка ми казва, че съм абсолютния хищник Laughing. Тежа 46-48кг, ям на корем (това включва двоен обяд в студентския стол). Движа се много и съм заета с много неща, но не спортувам и никога не съм спортувала.
Отчитайте фактора ЕГН.
С режим като твоя пак ще си говорим след 20 год.

# 1 844
За никаква грешка не става въпрос гали_те , така  се чувства организма ми . Не ме коригирай като вездесъща , да ми даваш оценка къде греша и къде не ,  използвай логика.

Laughing Успокой се и пак прочети коментара ми.
И аз да се бях тъпкала само с месо няколко дни, щях да се чувствам зле.
А яденето до пръсване на каквото и да било, не води до нищо добро.
Бъди здрава.

Общи условия

Активация на акаунт