
Непоносимост към лактоза и някой от белтъците на млякото, поради липса на определени ензими.
Каква е връзката с калция?
Непоносимост към храни поради липса на ензими е по скоро патология, а не нормално състояние на организма, както и алергиите.
Киселото мляко е вече пресечено, докато прясното се пресича в стомаха и става трудносмилаемо, затова не се дава на бебета. Захранване с мляко по принцип започва с кисело. Голяма част от нашето поколение са хранени с кисело мляко /истинско в стъклени бурканчета/ под критичната 6 месечна възраст без да развият алергии. Днес възрастта е 11-12 месеца за даване на кисело мляко с цел предодвратяване на алергия, които значително са зачестили. Бактериите са екстра, но не заради тях се яде мляко /с изключение на активия може би/.