Признаха вегетарианството за психично заболяване

• 81 338
  • 2 544
  •   1
Отговори
# 2 145
  • София
Направо да не ядем никак - така поне частично ще опазим природата, ама какво ще прави природата с масовото измиране на хора не е ясно - тогава човешките трупове ще я "задръстят"!

# 2 146
  • София
Tова за земеделието , поредната "удобна" глупост която измислихте. Нали сами казахте , че не говорим да се храните само с месо ,а "пълноценно" с месо и други неща , значи и вие ядете зеленчуци и плодове или ние тревопасните сме виновни за "вредата " от земеделието . По вашата логика , всички да ядем месо за да се пази природата. Аз ако проям месо това ще помогне ли на околната среда !?   Или просто земеделието трябва да е био .

Четох за рибното масло , в него има витамин Д и А .
Витамин Д е витамина който поемаме от слънцето "Синтезира се под действие на ултравиолетовите лъчи в кожата и костите". , с витамин А са пълни морковите" достатъчен е половин морков на ден "  . Желязо :"спанак, ряпа и зеле, жeлязoтo ce ycвoявa мнoгo тpyднo бeз пpиcъcтвиeтo нa витaмин C :. пopтoĸaли, гpeйпфpyти, ĸиви и ягoди." Калции : сусам .Сусамените семена са богати на калций, желязо, фосфор, магнезий. Съдържат още витамини от групата B, особено витамин B1 и витамин B6.

В12 : http://www.recipemagician.com/polezno/b12-vitamin-mitove-legendi-istina/

Няма елемент , който да не може да се набави от растителен източник .

Отново доста агресивно изказване от изтрещял вегетарианец.

# 2 147
След това изказване, а и от началото, изобщо не знам всъщност какво правят вегетарианците в тази тема. Тя от самото начало си тръгна с обява за психично заболяване. Опитът да се води какъвто и да било разумен разговор е безсмислен, когато едната страна смята, че другите са луди. Приятен ден!

# 2 148
Номерът е да НЕ стигнеш до артрит.А той се причинява от .....месотооо.
Демек, яжте месо, за да си докарате артрит, пък после яжте риба, да не ви боли.    Joy

И други безумия има, ама мисля, стана ясно що за "факти" са.    Laughing

Безумията ги пишеш ти и не се усещаш. Вегетарианка, която е такава от поне 20 години, а от няколко има артрит, познавам лично. От месото е със сигрност. Ако може болестите да ги оставим на специалистите, за да не четем повече безумия в тази тема.

# 2 149
Четох за рибното масло , в него има витамин Д и А .
Витамин Д е витамина който поемаме от слънцето "Синтезира се под действие на ултравиолетовите лъчи в кожата и костите". , с витамин А са пълни морковите" достатъчен е половин морков на ден "  . Желязо :"спанак, ряпа и зеле, жeлязoтo ce ycвoявa мнoгo тpyднo бeз пpиcъcтвиeтo нa витaмин C :. пopтoĸaли, гpeйпфpyти, ĸиви и ягoди." Калции : сусам .Сусамените семена са богати на калций, желязо, фосфор, магнезий. Съдържат още витамини от групата B, особено витамин B1 и витамин B6.
В12 : http://www.recipemagician.com/polezno/b12-vitamin-mitove-legendi-istina/
Няма елемент , който да не може да се набави от растителен източник .

Даваш за източник вегански сайт-какво очакваш да напишат?
При мен от доста време не грee слънце,или е токова за кратко,че не винаги мога да съм навън по това време.Отделно,че навсякъде има разни крушки с нездравословен спектър и повечето офиси,магазини и пр. са като за отглеждане на бройлери.Следователно,когато няма естествена слънчева светлина,човек си набавя вит.Д или хормона Д,кой както го предпочита, от храната.
Вит.А от моркови-само ако морковите са сварени и с масло,еветнуално др. мазнина.
За желязото в спанака-отдавна е известна грешката...За комбинацията с вит.Ц съм съгласна-малко лимонов сок върши чудесна работа,останалите изброени цитруси имат доста недосатъци.
Сусама-чудесно,ама не на семена, и не за всички и т.н.

Последна редакция: ср, 10 апр 2013, 11:49 от ОМ

# 2 150
Разбрахме,че вегетарианците са „най-информираните, най-състрадателните, най-етичните...„ и други по-. по-, най-......... Tired
Това обаче никак не ми се връзва с агресивното даване на съвети и присмехулно отношение от новоизлюпени вегетарианки. Crossing Arms
Пък като се почне с толерантното-„Всеки да яде каквото реши....„ и след малко „Мислите удобни глупости, за да си оправдаете яденето на месо„ , смехът е пълен ...........
Особено 2 потребителки има-  първенци по „толерантност и етика„ и даване на глуповати примери.  

# 2 151
  • София
Оставам с впечатлението че вегетарианците си мислят, че земеделието не вреди на природата.

Вреди дори в по-голяма степен от животновъдството.

Това пък как го измислихте? Амазонските дъждовни гори пострадаха най-вече заради огромните стада (част от тях пряко свързани с Макдоналдс и подобни). Да, Бразилия е и най-големия износител на соя за щатите, но соята е основна фуражна храна, да не нападнете сега тофуто на вегетарианците, неговия дял е смешно малък. То си е екокатастрофа, пряко свързана с глобалното затопляне и почти невъзможна за възстановяване. Може ли подобен пример за замеделие нанесло подобни щети?

Кинче ми спести писането. Най-много гори в световен мащаб се изсичат, за да се направят пасища за целите на месодайното животновъдство. Преди няколко години имаше голяма статия по въпроса в сп. Агробизнесът (ако помня добре името на списанието).

Най-много гори в световен мащаб се изсичат и се превръщат в обработваема земя за целите на растениевъдството. Покрай горите загиват и обитаващите ги животински видове. Стотици растителни и животински видов е са изчезнали по този начин. Иначе добре щеше да бъде ако животните пасяха на пасища. Всичкото месо щеще да е "био".

# 2 152
  • гр. София
Не е вярно, но както и да е. Не ми се губи време да обяснявам неща, които повечето хора знаят, а тези, които не ги знаят, могат да ги прочетат, ако имат желание. Именно заради пасища се изсичат горите - защото това са места, които изключително бързо се изтощават дори от не много продължителна експлоатация. Проблем е от една страна това, че животните силно утъпкват земята, а от друга - непрекъснатото опасване на тревните видове им пречи да се размножат и в един момент няма нищо за паша.
Земя, засята с растения, може да се ползва мнооого години, ако културите се сеят на ротационен принцип. Така земята не се изтощава.

# 2 153
Не ми се губи време да обяснявам неща, които повечето хора знаят, а тези, които не ги знаят, могат да ги прочетат, ако имат желание.

Moже някой линк, на мен ми е интересно това, бих прочела нещо по въпроса.

# 2 154
  • Варна
Невероятни идиотщини могат да се прочетат в темата- непресъхващ е извора.  Party

# 2 155
  • гр. София
Янечек, заповядай. Не е научен доклад, но е обосновано.  Grinning

# 2 156
Мерси, не ми трябват научни доказателства и изследвния, само искам да прочета нещо.

# 2 157
  • София
Янечек, заповядай. Не е научен доклад, но е обосновано.  Grinning

Ясно е, че не е научен доклад. Ако беше нямаше да съдържа подобни "обосновки":

"Друг сериозен минус е, че кравите, докато храносмилат произвеждат солидно количество метан, а той е газ, които при взаимодействие с въздуха изгаря до въглероден диоксид (основен парников газ)."

Иначе всеки може да напише "нещо", когато иска да пропагандира идеите си.

# 2 158
Не е вярно, но както и да е. Не ми се губи време да обяснявам неща, които повечето хора знаят, а тези, които не ги знаят, могат да ги прочетат, ако имат желание. Именно заради пасища се изсичат горите - защото това са места, които изключително бързо се изтощават дори от не много продължителна експлоатация. Проблем е от една страна това, че животните силно утъпкват земята, а от друга - непрекъснатото опасване на тревните видове им пречи да се размножат и в един момент няма нищо за паша.
Земя, засята с растения, може да се ползва мнооого години, ако културите се сеят на ротационен принцип. Така земята не се изтощава.
Според мен,ако човек не е така ненаситен,ще може достатьчно месо да се произведе без да има такива негативни последствия.
Само от магазина до нас всеки ден се изхвьрлят около 20кг месо поради липса на потребление.
Няма нужда от толкова видове салами с горчица,с фьстьци,сьс сирене,с незнам какьв вкус...
Безброй кренвирши- малки,големи,средни,завити,на парченца,за деца,специални...
Пьржоли,полупьржоли,само кост от пьржола,половин кост от пьржола,без костен мозьк,с костен мозьк....
 ooooh!

# 2 159
В САЩ всяка година се колят около 34 милиона крави. От тях млекодайните заколени са 8.7 процента.

Commercial cattle slaughter
during 2011 totaled 34.1 million head, down slightly from 2010, with federal inspection
comprising 98.4 percent of the total. The average live weight was 1,277 pounds, down
2
pounds from a year ago. Steers
comprised 49.3 percent of the total federally inspected cattle slaughter, heifers 29.0 percent, dairy cows 8.7 percent, other
cows 11.3 percent, and bulls 1.7 percent.

http://usda01.library.cornell.edu/usda/current/LiveSlauSu/LiveSl … Su-04-23-2012.pdf

Общи условия

Активация на акаунт