Признаха вегетарианството за психично заболяване

• 81 242
  • 2 544
  •   1
Отговори
# 2 130
  • София
Ох, Ванеса...а едрите животни, които се избиват по кланиците?
Щом така поставяш въпроса...
Да не говорим, че по същите тези ниви се гледат и фуражите за същите животни, избивани по кланиците, а не само зарзаввати за директна консумация.

Ама аз не твърдя че не ги избиват, запозната съм. Не живея в имагинерен свят в който ми спускат от горе месо което не е от заклано в кланица  животно.

Не съм казала, че твърдиш.  Peace
Просто попита за дребните животни, които се избиват по нивите, и затова написах каквото написах.

Малко си се объркала, не бях аз с дребните животни, но все едно.
Аз казах че земеделието нанася също огромни вреди на природата. Това с дребните животни които умират по полетата защото биват отровени от хилядите отрови с които се пръскат растенията е най-малкия проблем.

# 2 131
  • гр. София
Да, извинявай, сега погледнах цитата.

# 2 132
Оставам с впечатлението че вегетарианците си мислят, че земеделието не вреди на природата.

Вреди дори в по-голяма степен от животновъдството.
Така е,защото човек е ненаситен и иска да може да избира не между 2-3 неща,а между 100 и 1000.

Това е абсолютно вярно Laughing

# 2 133
  • София
Да, извинявай, сега погледнах цитата.

Няма проблем, случва се.
Не пиша тук да натривам носа на някой или нещо такова. Аз съм открила на мен кои храни ми действат добре, подкрепено е и с лабораторни изследвания. Не пропагандирам яденето на месо, всеки е свободен да яде каквото си поиска. Обаче много мразя някои да ми набива канчето как видите ли ние месоядни сме гадове, пък вегетарианците са с ореоли и вече даже крилца им поникват.

# 2 134

ОТ МЕСОТО СЕ ПЪЛНЕЕ МНОГО БЪРЗО

Пълнее се не от месото, а от яденето всеки ден на прекалено много месо.Хормоните, с които е наблъскано за бърз растеж, напомпват и хората.Особено, съчетано с ориз или картофки, както го ядат болшинството ...

Е, аз откакто не ям месо, съм в пъти по-енергична.А сега де.....    Joy   И мъжа ми казва същото, ходи пеша на работа, около 3 км и е свеж като репичка.На 48 е.

напиши колко е ИТМ на теб и на мъжа ти

http://www.medicine.bg/instrumenti/indeks-na-telesnata-masa

# 2 135
  • София
*Grace* тия калкулатори не са много верни  Peace
Мен са ме изкарвали под нормата, пък аз имам едни 3-4 килца отгоре.

# 2 136
  • София
Истината е, че се умира и разболява от самия живот!

Тези, които вярват в това, пълнят кабинетите, болниците и джобовете на лекарите.    Laughing
Удобно и лесно е да се убедиш, че ти нямаш никаква вина за това, което те сполетява.И че всичко ти се стоварва на главата от гадния живот.....

Това твърдение е за мен е невярно- някои болести наистина се случват просто...от живота, това е положението и само се моли да не го разбираш на твой гръб. И подписа ти...не мога да го цитирам, но съм го запомнила и все като те чета гледам да го избягвам- всяка болест идва от неправилно хранене или нещо от сорта. Невярно, тотално невярно. И пак- пожелавам ти никога да не го изпиташ на твой гръб.
Храненето е много важно, неправилното такова е причина за много болести, но за всички- абсурд!

# 2 137
добре де, ще отчетем % грешка.

няма как ако си на ръст 165 см/примерно само!/, 80 килограма  -  да те изкара слаботелесна Peace

пс. набързо го тествах на десетина човека  - нито една грешка Peace

# 2 138
Всяко живо същество се страхува от смъртта, особено от насилствената.
И теб да те поведат към кланицата, и ти ще умираш от страх и ужас.
А знаем, че страхът може да убива и какви отрови произвежда тялото в състояние на силен стрес/страх.Тези отрови остават в месото и после хората си ги хапват.
Та, всичко пак опира до химията, а не до страхът като чувство.

Отровите от страха,за които говориш се натрупват в кръвта.Затова е добре,когато се консумира месо да се измие добре кръвта.
Когато се приготвя месо пък се слагат и разни подправки,маринати и пр.,които имат за цел да размекнат месото допълнително и т.н.Така че в кулинарията отдавна има разни правила,които може и да не са обяснени научному,но хората ги спазват.
Токсините в рибата се трепят успешно със саламурика и лимон...

Това пък как го измислихте? Амазонските дъждовни гори пострадаха най-вече заради огромните стада (част от тях пряко свързани с Макдоналдс и подобни). Да, Бразилия е и най-големия износител на соя за щатите, но соята е основна фуражна храна, да не нападнете сега тофуто на вегетарианците, неговия дял е смешно малък. То си е екокатастрофа, пряко свързана с глобалното затопляне и почти невъзможна за възстановяване. Може ли подобен пример за замеделие нанесло подобни щети?

Глобалното затопляне в резултат на човешката дейност ли е или е планетарен цикъл?

# 2 139
  • София

няма как ако си на ръст 165 см/примерно само!/, 80 килограма  -  да те изкара слаботелесна Peace

Ами според мен проблемите на вегетарианците не са в килограмите. Има и много слаби и изсушени (такива които ядът много нискокалорични неща) има и направо дебели (такива които наблягат на картофи, хляб и ориз). При вегетарианците които не се хранят умно обикновено има проблем в кръвната картина. А под умно вегетарианство разбирам да прочетеш и да разбираш от какво лишаваш организма си като не ядеш месо. Тези хора се стараят всячески (с добавки и т.н.) да си набавят нещата които се набавят по принцип от месото. Ето това са единствените вегетарианци които уважавам. Те обикновено не проповядват нищо на никой. А не тука един колега който е вегетарианец и пуши нонстоп, в стаята е с електронна цигара, а навън с нормална. Иначе е много "здравословен".

# 2 140
Този индекс не отчита костите. Ако някоя жена има кости като на птиче, а мъжа и като на тиранозавър...А това ''трепене на токсини'' в месото...Не вкарвате ли прекалено много смърт в себе си? Веднъж животното трепете, после токсините в плътта му...Мноу смърт, мноу нещо... Mr. Green

# 2 141

няма как ако си на ръст 165 см/примерно само!/, 80 килограма  -  да те изкара слаботелесна Peace

Ами според мен проблемите на вегетарианците не са в килограмите. Има и много слаби и изсушени (такива които ядът много нискокалорични неща) има и направо дебели (такива които наблягат на картофи, хляб и ориз). При вегетарианците които не се хранят умно обикновено има проблем в кръвната картина. А под умно вегетарианство разбирам да прочетеш и да разбираш от какво лишаваш организма си като не ядеш месо. Тези хора се стараят всячески (с добавки и т.н.) да си набавят нещата които се набавят по принцип от месото. Ето това са единствените вегетарианци които уважавам. Те обикновено не проповядват нищо на никой. А не тука един колега който е вегетарианец и пуши нонстоп, в стаята е с електронна цигара, а навън с нормална. Иначе е много "здравословен".

съгласих се, че всичко е относително  Mr. Green

все едно по каква причина - дали се тъпче с месо или рупа марули Mr. Green, затлъстяването влачи сума ти заболявания.

----------

Защо наднорменото тегло и затлъстяването са толкова опасни

Какво се случва в човешкия организъм при абнормното отлагане на мазнини
Не приемайте кантара като необходимото зло, а като гаранция за добро здраве

Метаболитен синдром, инсулинова резистентност, захарен диабет тип 2... Чуваме ги отвсякъде, но разбираме ли за какво става въпрос? Всички тези имена са всъщност заболявания, следствие от улеснения живот. Те се навързват едно след друго, а резултатът за съжаление в много случаи не е никак розов.

Виновниците, както вече споменах, са удобствата на съвремието. Да, те наистина облекчават живота, но са на път да се превърнат в една от най-големите и неподозирани заплахи за нашето здраве.

Всичко опира до покачването на теглото. В момента почти 2 млрд. от жителите на планетата страдат от наднормено тегло, а над 300 млн. – от затлъстяване. За по-малко от 25 години шкембетата и паласките от чисто естетически проблем се превърнаха в причина за едни от най-честите метаболитни нарушения, криещи невероятни здравни рискове.

Важно е всеки от нас да разбере механизма, по който се навързват едно след друго заболяванията, свързани с покачването на теглото. Така ще осъзнаем, че удоволствията на нашето време са една от основните причини да не сме в блестящо здраве. Всичко започва с прекомерното похапване. То дърпа след себе си наднорменото тегло, което много лесно, и с наша помощ, се превръща в затлъстяване. Оттук нещата стават сериозни.

Затлъстяването представлява абнормно отлагане на мазнини в мастните депа, което се дължи на хронично поддържан положителен енергиен баланс – състояние, при което приетата с храната енергия е повече от изразходваната. Заради лесно достъпната храна и удобствата това е доста често срещано в наши дни явление. Излишните тлъстини обаче са изключително опасни, именно когато са локализирани в коремната област.

Вероятно първото и директно свързано със затлъстяването изменение в човешкия организъм е нарушаването в концентрацията на липиди в кръвта – дислипидемия. Казано по-просто, затлъстяването предизвиква повишаване на нивата триглициреди и на холестерол в организма. Има и още: концентрациите на „лошия”, LDL-холестерол, растат, а на „добрия”, HDL-холестерол, спадат. Какво толкова?! Не е така, защото именно дислипидемията е една от основните причини за развитието на други, свързани със затлъстяването, усложнения.

Високите нива на триглицериди и голямо количество свободни мастни киселини в кръвта, характерни за затлъстяването, са причина за отлагането на липиди във важни тъкани и органи като бъбреците, мускулите и черния дроб. Попаднали в тях, триглицеридите пречат на важния за човешкото тяло хормон инсулин да си върши работата. Резултатът: едно изключително неблагоприятно състояние – инсулинова резистентност.

Да навържем още малко нещата. Инсулинът е важен, защото кара мускулите да усвояват съществена част от кръвната захар. Ако те са резистентни към действието на този хормон, ще се повишат нивата на кръвна захар, а в последствие ще се развитие и захарен диабет тип 2. Ето и виновникът, пак затлъстяването разбира се, за непрекъснато нарастващият брой на хората болни от диабет, както в България, така и по целия свят.

Повишеното кръвно налягане също е на опашката от заболявания, за които отговорно е затлъстяването. Учените все още не са много наясно кои са точните механизми, чрез които то води до развитие на високо кръвно, но това не им пречи да са категорични, че около 2/3 от случайте са диретно следствие от затлъстяването. Категорични са и че всеки 10 килограма над нормата предизвикват увеличаване на кръвното с около 3 mmHg.

На затлъстяването се пада главната роля и за развитието на сърдечносъдовите заболявания. Защо, и тук науката все още не може да каже със сигурност. Недвусмислено обаче е доказано, че с всяка единица увеличение в индекса на телесна маса, рискът за възникване на внезапна сърдечна смърт се повишава с до 7%, а за мозъчен инсулт – с около 4%. И тук натрупването на мазнини в коремната област увеличава шансовете за фатален край с повече от 20%.

# 2 142
  • Linz
А спрете се вече де! Изкарахте вегетарианците най-големите убийци на животни, немарливи към здравето си и водещи човечеството към екокатастрофа. Как не ви писна да мелите едно и също почти 150 страници- толкова изгубено време, което би могло да се използва за повече ограмотяване или да е посветено на здравето. Ама не, душевния оргазъм от плюнченето пред монитора носи повече кеф.

# 2 143
Излишните тлъстини обаче са изключително опасни, именно когато са локализирани в коремната област.

Стегнатата коремна стена е много важна за здравето.Тя върви в комплект с правилна стойка,за която пък е решаващо "здравето" на гръбначният стълб.

А спрете се вече де! Изкарахте вегетарианците най-големите убийци на животни, немарливи към здравето си и водещи човечеството към екокатастрофа. Как не ви писна да мелите едно и също почти 150 страници- толкова изгубено време, което би могло да се използва за повече ограмотяване или да е посветено на здравето. Ама не, душевния оргазъм от плюнченето пред монитора носи повече кеф.
Споко де-и от двете страни има  надъхани  последователи.

# 2 144
Tова за земеделието , поредната "удобна" глупост която измислихте. Нали сами казахте , че не говорим да се храните само с месо ,а "пълноценно" с месо и други неща , значи и вие ядете зеленчуци и плодове или ние тревопасните сме виновни за "вредата " от земеделието . По вашата логика , всички да ядем месо за да се пази природата. Аз ако проям месо това ще помогне ли на околната среда !?   Или просто земеделието трябва да е био .

Четох за рибното масло , в него има витамин Д и А .
Витамин Д е витамина който поемаме от слънцето "Синтезира се под действие на ултравиолетовите лъчи в кожата и костите". , с витамин А са пълни морковите" достатъчен е половин морков на ден "  . Желязо :"спанак, ряпа и зеле, жeлязoтo ce ycвoявa мнoгo тpyднo бeз пpиcъcтвиeтo нa витaмин C :. пopтoĸaли, гpeйпфpyти, ĸиви и ягoди." Калции : сусам .Сусамените семена са богати на калций, желязо, фосфор, магнезий. Съдържат още витамини от групата B, особено витамин B1 и витамин B6.

В12 : http://www.recipemagician.com/polezno/b12-vitamin-mitove-legendi-istina/

Няма елемент , който да не може да се набави от растителен източник .

Общи условия

Активация на акаунт