Признаха вегетарианството за психично заболяване

• 81 234
  • 2 544
  •   1
Отговори
# 2 115
  • София
Катарин, по същество това , което си написала е същото, да! Определено не ми допада, мое мнение- на незапозната с теориите на вегетарианството. Не бих позволила някой да говори така на децата ми, меко казано. Представям си какви ужасии минават през тази детска глава после. Като го споделих в темата бях сигурна, че ще прочета, че това са...айде да не пиша "глупости", но примерно "необосновани твърдения"...а се оказва, че някои хора наистина го вярват. В което няма лошо, де, големи хора сме...само не ми допада да се набива  в главите на децата.
То същото се отнася и за растенията- аз на моите съм им говорила Embarassed .

# 2 116
  • София
Катарин това Е теория. Освен ако знаеш кои са тези отрови, химичен анализ на месото с отровите и т.н. Между другото растенията не са ли живи същества? Или щото не издават звуци и нямат кръв за това няма проблем.

# 2 117
Оставам с впечатлението че вегетарианците си мислят, че земеделието не вреди на природата.

Вреди дори в по-голяма степен от животновъдството.
Така е,защото човек е ненаситен и иска да може да избира не между 2-3 неща,а между 100 и 1000.

# 2 118
# 2 119
Оставам с впечатлението че вегетарианците си мислят, че земеделието не вреди на природата.

Това пък как го измислихте? Амазонските дъждовни гори пострадаха най-вече заради огромните стада (част от тях пряко свързани с Макдоналдс и подобни). Да, Бразилия е и най-големия износител на соя за щатите, но соята е основна фуражна храна, да не нападнете сега тофуто на вегетарианците, неговия дял е смешно малък. То си е екокатастрофа, пряко свързана с глобалното затопляне и почти невъзможна за възстановяване. Може ли подобен пример за замеделие нанесло подобни щети?

# 2 120
  • гр. София

Това пък как го измислихте? Амазонските дъждовни гори пострадаха най-вече заради огромните стада (част от тях пряко свързани с Макдоналдс и подобни). Да, Бразилия е и най-големия износител на соя за щатите, но соята е основна фуражна храна, да не нападнете сега тофуто на вегетарианците, неговия дял е смешно малък. То си е екокатастрофа, пряко свързана с глобалното затопляне и почти невъзможна за възстановяване. Може ли подобен пример за замеделие нанесло подобни щети?

Кинче ми спести писането. Най-много гори в световен мащаб се изсичат, за да се направят пасища за целите на месодайното животновъдство. Преди няколко години имаше голяма статия по въпроса в сп. Агробизнесът (ако помня добре името на списанието).

# 2 121

Цитат
В действителност: опасно е консумирането само на престояло месо, в което се съдържат продукти на гниене.
По магазините всичкото месо е престояло.И замразявано, и размразявано, и обработвано с какво ли не, за да изглежда прясно.    Laughing

Цитат
3. ОТ МЕСОТО СЕ ПЪЛНЕЕ МНОГО БЪРЗО

В действителност: от месо до месо има разлика. Обикновено се смята, че то вреди на фигурата, тъй като се усвоява изцяло от организма. Разбира се, ако се храните с тлъсто месо, ще натрупате много калории. Но си спомнете и това, че понякога диетолозите препоръчват на пациентите си да включат в хранителния си режим нетлъсто месо или пиле.
Пълнее се не от месото, а от яденето всеки ден на прекалено много месо.Хормоните, с които е наблъскано за бърз растеж, напомпват и хората.Особено, съчетано с ориз или картофки, както го ядат болшинството ...

Цитат
В действителност: месото съдържа не само протеини, но също и желязо, което е част от хемоглобина и активно участва в доставката на кислород към всяка една клетка в нашето тяло. Ако страдате от липсата на желязо, усещате слабост.
Е, аз откакто не ям месо, съм в пъти по-енергична.А сега де.....    Joy   И мъжа ми казва същото, ходи пеша на работа, около 3 км и е свеж като репичка.На 48 е.

Цитат
А някои видове риби, от които често се отказват вегетарианците, са богати на мастни киселини омега-3 и притежават противовъзпалително действие, както и възможност да понижават болковите симптоми при такива заболявания като артрит.
Номерът е да НЕ стигнеш до артрит.А той се причинява от .....месотооо.
Демек, яжте месо, за да си докарате артрит, пък после яжте риба, да не ви боли.    Joy

И други безумия има, ама мисля, стана ясно що за "факти" са.    Laughing

# 2 122

Кинче ми спести писането. Най-много гори в световен мащаб се изсичат, за да се направят пасища за целите на месодайното животновъдство. Преди няколко години имаше голяма статия по въпроса в сп. Агробизнесът (ако помня добре името на списанието).

А дребните животни, които се избиват по нивите?

https://www.morehouse.edu/facstaff/nnobis/papers/Davis-LeastHarm.htm

# 2 123
  • София
ох, стига вече! Истината е, че се умира и разболява от самия живот! Като гледам, никой не е вечен, ако ще да се храни с амброзия! И планетата спокойно ще си оживее и без нас!

# 2 124
  • София

А дребните животни, които се избиват по нивите?

https://www.morehouse.edu/facstaff/nnobis/papers/Davis-LeastHarm.htm

Тях не ги броят Simple Smile

# 2 125
  • гр. София
Ох, Ванеса...а едрите животни, които се избиват по кланиците?
Щом така поставяш въпроса...
Да не говорим, че по същите тези ниви се гледат и фуражите за същите животни, избивани по кланиците, а не само зарзаввати за директна консумация.

# 2 126
  • София
Katarin за да не слагам цитат в цитата в цитата ще си позволя да извадя малка част от поста ти.
"Пълнее се не от месото, а от яденето всеки ден на прекалено много месо.Хормоните, с които е наблъскано за бърз растеж, напомпват и хората.Особено, съчетано с ориз или картофки, както го ядат болшинството ..."

Това е абсолютно невярно!! Имаше даже човек който проведе експеримент, ядеше само месо. Започна да слабее много и по едно време спря, защото доста отслабна. Всички знаят как бързо се отслабва от месо. Според мен се пълнее от това около месото (картофки, хляб, ориз).

# 2 127
  • София
Да не говорим, че по същите тези ниви се гледат и фуражите за същите животни, избивани по кланиците, а не само зарзаввати за директна консумация.

Ама аз не твърдя че не ги избиват, запозната съм. Не живея в имагинерен свят в който ми спускат от горе месо което не е от заклано в кланица  животно.

# 2 128
Истината е, че се умира и разболява от самия живот!

Тези, които вярват в това, пълнят кабинетите, болниците и джобовете на лекарите.    Laughing
Удобно и лесно е да се убедиш, че ти нямаш никаква вина за това, което те сполетява.И че всичко ти се стоварва на главата от гадния живот.....

# 2 129
  • гр. София

Ама аз не твърдя че не ги избиват, запозната съм. Не живея в имагинерен свят в който ми спускат от горе месо което не е от заклано в кланица  животно.

Не съм казала, че твърдиш.  Peace
Просто попита за дребните животни, които се избиват по нивите, и затова написах каквото написах.

Общи условия

Активация на акаунт