Време е за Икеа! - Тема 17

• 84 267
  • 759
  •   1
Отговори
# 510
  • София
Ние също се замисляме за кухня от ИКЕА, даже доста сериозно.
Но, дали има по-дълги плотове, че мястото ми за кухня е в права линия и е 3,60 м., а виждам, че най-дългия плот в сайта е 2,46 м.?
Не съм виждала кухните " на живо", но в сайта ми харесват, а и ще е много по-качествено изпълнение, от който и да е квартален дърводелец предполагам.
Кажете обаче, като клиента сам си сглобява кухнята, кой, кога и как изрязва плота за котлони и мивка? и кой свързва вградените уреди?

Принципно ИКЕА работят с фирма подизпълнител, която се занимава с монтажа. Пращат ги и по други градове. Но не сте задължени да ползвате техен монтаж, намерете си собствен майстор.
За плота се чудя дали навсякъде няма ограничение относно максималната дължина на плота, ако искаш да е едно парче.  newsm78 Не мога да помогна по въпроса, ние сложихме камък. Там пак имаше лимит колко дълъг може да е плота, друг е въпроса как се снажда и колко личи.

# 511
  • Варна
Въпрос към Ясмина-за проект на кухня в IKEA-Букурещ необходимо ли е предварително записване?Ще успеем ли да се разберем на английски с проектанта?

Не е необходимо записване, ние се разбрахме на английски. Въпреки, че момчето твърдеше, че не говори добре английски, много добре се справи. Бяхме си разпечатали предварително проект + списък с артикулите и всичко стана много лесно.

Аз Веси За монтажа на кухнята извикахме един майстор, който с това се занимава.  За 100 лв и два дни + малко и наша помощ сглобихме всичко. При нас се наложи рязане на ъглов шкаф и плот заради комин, имаше и други тънкости, които нямаше как да си направим сами. Да не говорим, че и инструменти нямахме.

# 512
  • София
ние взехме плот от друго място, трябваше ни хем 3 метра, хем да е по-широк от 60см.
изрязахме си го сами за всички работи, с инструмент за 20лв, не знам как се казва, слагат му се триончета  Rolling Eyes
изобщо със всичко сами се справихме, купихме само някои инструменти.
изобщо не е сложно, има си схеми във всички уреди, мивки и подобни.

# 513
Ясмина,благодаря за отговора!И още един въпрос към всички правили кухни-една средно голяма кухня от3.5-4 метра-предполагам не би се побрала в лек автомобил newsm78?

# 514
  • Пловдив
Зависи - дали ще взмеш уреди от ИКЕА. Една миялна или една печка и комбито се напълва. Порцелановата мивка също е обемна. Но примерно само шкафове - те са в плоски кашони.

# 515
  • Варна
Ясмина,благодаря за отговора!И още един въпрос към всички правили кухни-една средно голяма кухня от3.5-4 метра-предполагам не би се побрала в лек автомобил newsm78?

В нашия ван събрахме кухня около 5м, включително мивка, аксесоари, осветление. И още място имаше. Само плота и електроуредите не бяха от Икеа.

# 516
Благодаря за отговорите момичета, при нас също ще се наложи малко да се скоси единия шкаф, но наистина с много малко, защото единия ъгъл е остър, а не прав. Така, че ще пазарим майстор за монтажа, ако се спрем на кухня от ИКЕА.
От писаното по-горе от бамбарадамбара подразбирам, че най-дългите икейски плотове са по-къси от 3м., а така ми хареса този от дърво ...

# 517
Благодаря момичета!Започвам да изучавам програмата за проектиране и дано  до края на лятото да мога да се похваля с нова кухня.

# 518
  • София

Ние сме с комби и то от най-дългите и нямаше как да се побере кухнята. Не за друго, а някои неща са доста дълги. Шкафа за хладилника е висок 236см. Дори разглобен, страниците са прекалено дълги. Друго едрогабаритно беше декоративния панел до шкафа на хладилника и цокъла под кухнята. Останалите неща са само плоскости, компактно опаковани и лесни за транспортиране.

# 519
Е, ние с комби (с паднали задни седалки разбира се) сме пренасяли гардероб 236см. висок, малко стърчи, но не е проблем.

Отворите за плот и мивка са си описани каква голенина трябва да са в техните инструкции, реже се със машина нарчена зеге, всеки що годе сръчен мъж би се справил-очертава се върху плота и се следва бавно линията. Даже и аз веднъж сама си рязах една етажерка, но си беше прав разрез и е по-лесно!

Кухненските плотове в моята кухня купувахме от Роси http://www.rosi.bg/kuhnenski-plot-glantc-2883.html, дълъг беше 4.20 метра, така че има вариант без снаждане за обсъжданата дължина от над метра, стига да харесаш модел де!

# 520
  • Варна
Имайте предвид, че кухненските шкафове на Икеа изискват плот от 62 см, а масово плотовете, предлагани у нас са 60см. Ние купувахме 90 см плот и го изрязвахме.

# 521
  • София
Е, ние с комби (с паднали задни седалки разбира се) сме пренасяли гардероб 236см. висок, малко стърчи, но не е проблем.

Отворите за плот и мивка са си описани каква голенина трябва да са в техните инструкции, реже се със машина нарчена зеге, всеки що годе сръчен мъж би се справил-очертава се върху плота и се следва бавно линията. Даже и аз веднъж сама си рязах една етажерка, но си беше прав разрез и е по-лесно!

Кухненските плотове в моята кухня купувахме от Роси http://www.rosi.bg/kuhnenski-plot-glantc-2883.html, дълъг беше 4.20 метра, така че има вариант без снаждане за обсъжданата дължина от над метра, стига да харесаш модел де!

Е, ако искаш да караш с отворен багажник може и да се събере  Mr. Green Ние решихме да не рискуваме да си събираме кухнята от пътя и поръчахме да ни я донесат в къщи  Laughing

# 522
  • София
ние носихме гардероб пакс от най-високите и го събрахме в нормална кола, нищо не стърчеше, че и за мен имаше място  Mr. Green
на десните седалки, предната и задната, и част от багажника го разположихме.
той май е по-дълъг от кухненските шкафове  newsm78

а кухнята си я купихме на 2-3 пъти, отиваме , пием кафе, вземем 5-6 неща и готово, пак с нормална кола. пък и аз дебнех разни намаления и всичките пари накуп нямахме.

# 523
да ви попитам плс  bouquet

сега има ли легла в икеа, които са реално надстройка? за стена, за легло, за библиотека, незнам как се държат.....

# 524
  • Пловдив
да ви попитам плс  bouquet

сега има ли легла в икеа, които са реално надстройка? за стена, за легло, за библиотека, незнам как се държат.....
http://www.ikea.bg/DefaultM.aspx?page=bedroom_in&cID=45&tCatID=5

Общи условия

Активация на акаунт