ВАКСИНИ - дискусия САМО за вредата от тях - тема 29

• 38 577
  • 739
  •   1
Отговори
# 75
  • Пловдив
 ♥snow_angel♥
Има мисля на първа стр. в темата линк към бланка за инф.съгласие.
Има и много инфо по въпроса ти в старите теми.А за у-ще не могат/поне за сега/ да ти спрат детето.

# 76
  • някъде там
♥snow_angel♥
Има мисля на първа стр. в темата линк към бланка за инф.съгласие.
Има и много инфо по въпроса ти в старите теми.А за у-ще не могат/поне за сега/ да ти спрат детето.

А тази декларация като я попълня на лл ли да я занеса или е за пред ХЕИ или РИОКОЗ newsm78

# 77
Информирано съгласие за поставяне на ваксини няма. Т.е. когато ти го представят, тогава можеш да го подпишеш, че отказваш еди-коя си ваксина. Но такова законово изготвено и публикувано в Държавен вестник няма. Не знам дали разбираш за какво иде реч? Всичко друго е незаконно. Разгледай линковете от първа страница. Там ще има и Закона за здравето и Наредбата за имунизациите в РБългария. Само да не се объркаш, защото има няколко примерни информирани съгласия, но те са само примерни. Ако все още са там,де.

# 78
На 6-годишните какво слагат по календар - пентаксим или тетраксим?

# 79
Аз не съм подписвала декларация за отказ. Представи ми се някаква книга, в която, в табличен вид бяха записани имената на всички, които не могат да бъдат открити на адреса им, а мен ме накараха в графата "причина за непоставяне" да напиша, че отказвам. Това може ли да се счита за декларация?

# 80
  • София и там където не се пуши
Аз не съм подписвала декларация за отказ. Представи ми се някаква книга, в която, в табличен вид бяха записани имената на всички, които не могат да бъдат открити на адреса им, а мен ме накараха в графата "причина за непоставяне" да напиша, че отказвам. Това може ли да се счита за декларация?

Отказ от ваксини се счита.

И аз така направих.

# 81
"Слушай тишината" - филм на д-р Андрю Уейкфийлд. Алекс, прощавай ако вече го имаш в библиотеката си. И е на английски.

# 82
  • някъде там
Информирано съгласие за поставяне на ваксини няма. Т.е. когато ти го представят, тогава можеш да го подпишеш, че отказваш еди-коя си ваксина. Но такова законово изготвено и публикувано в Държавен вестник няма. Не знам дали разбираш за какво иде реч? Всичко друго е незаконно. Разгледай линковете от първа страница. Там ще има и Закона за здравето и Наредбата за имунизациите в РБългария. Само да не се объркаш, защото има няколко примерни информирани съгласия, но те са само примерни. Ако все още са там,де.
Да разгледах ги и вече се обърках тотално,значи да чакам ,след като откажа ваксината да ми дадат нещо да подпиша,ако решат ,аз си мислех да си го принтирам(един от отказите)и с попълнено такова да чакам ,не знам Rolling Eyes

# 83
Влизам да се похваля с отмененото ни наказателно постановление на първа инстанция, което съставиха на мой човек за отказ от поставяне на задължителна ваксина.
 Нямаме още жалба от РЗИ срещу решението, може и да не подадат. Но ще почакаме да мине срокът.

# 84
  • Пловдив
Влизам да се похваля с отмененото ни наказателно постановление на първа инстанция, което съставиха на мой човек за отказ от поставяне на задължителна ваксина.
 Нямаме още жалба от РЗИ срещу решението, може и да не подадат. Но ще почакаме да мине срокът.

Браво!Само така трябва да е Peace

# 85

Браво! на каква основа отмениха наказателното постановление?

# 86

Браво! на каква основа отмениха наказателното постановление?

Още на първото, за което се хванахме- процедура и реквизити. Другите възражения не са обсъждани.

Скрит текст:
Според съставеният акт, както и според издаденото въз основа на него НП от директора на РЗИ Габрово, жалбоподателят е санкциониран за това, че е отказал да осигури присъствието на детето си ХХХ, с ЕГН ********** за провеждане на задължителна планова реимунизация съгласно имунизационния календар на РБ, с което се създават условия за възникване на заразни заболявания, срещу които се извършва активна имунопрофилактика. Изложените фактически констатации не намират опора в данните по административно-наказателната преписка, въз основа на които е издадено обжалваното наказателно постановление, и поради това изводът за законосъобразността на последното не може да бъде споделен. За да бъде законосъобразно всяко едно НП, е необходимо преди всичко законосъобразен да бъде самият акт за установяване на съответното нарушение, което постановлението санкционира, а намиращите се в делото данни сочат, че подобен извод не може да се направи в настоящия случай. Това се дължи не на процедурата по съставяне на самият акт / приложената на л.30 покана и подписаното от К. известие за нейното доставяне от л.32, водят до извод, че актът правилно е съставен в негово отсъствие, съгласно чл.40 ал.2 от ЗАНН, след като е бил уведомен, но не се е явил на определената дата /, а на отразените в него констатации, имащи отношение към извършеното нарушение. Актът и НП не отговарят на изискванията, посочени в чл. 42 т.4 и чл.57 ал.1 т.5 от ЗАНН, тъй като изложените в тях писмени констатации не касаят всички необходими данни, имащи отношение към състава на нарушението от обективна страна. Отразеното в тях поведение, което се вменява във вина на бащата, не е в състояние да ангажира неговата отговорност, тъй като заради липсата на конкретизация на съответната имунизация, която същият е отказал, не би могло да се прецени дали тя попада между изброените в чл.2 ал.1 от Наредба № 15 такива, за да се обсъжда / ако влиза в тях / дали е налице извършено нарушение или не. Вън от това трябва да се отбележи, че по начина, по който са изписани, отразените в акта и НП констатации не дават яснота по отношение на конкретната дата, на която отказът е направен. Това също води до тяхното несъответствие с изискванията на закона, още повече и заради невъзможността датата да се изведе по друг начин - с приложеният на л.31 амбулаторен лист, след като последният не фигурира между материалите в административно-наказателната преписка / същите са изчерпват единствено със съставеният акт /, въз основа на които е издадено и НП от наказващия орган.

# 87
  • в сърцата на децата <3
Т.е. човекът е отказал, но не се е подписал никъде и не са искали съгласието му за поставяне на ваксината? Ех, как обичам да чета дела по 30 страници, че да открия едната информация, която са скрили в нея  Mr. Green

# 88
Подписал е, че отказва ваксина.
Не е подписал съставения му акт, което не е от значение в случая.
Обаче РЗИ са "окъкали" всичко- нито са посочили коя ваксина е отказана, нито в кой АЛ /че не го бяха и приложили/, съответно няма посочена дата на постановения отказ, та не може да се установи дали, кога и какво нарушение е извършено- липсва конкретизация в акта, последвана от същия пропуск в наказателното постановление.

# 89
Подписал е, че отказва ваксина.
Не е подписал съставения му акт, което не е от значение в случая.
Обаче РЗИ са "окъкали" всичко- нито са посочили коя ваксина е отказана, нито в кой АЛ /че не го бяха и приложили/, съответно няма посочена дата на постановения отказ, та не може да се установи дали, кога и какво нарушение е извършено- липсва конкретизация в акта, последвана от същия пропуск в наказателното постановление.

Хайде сега, какво е отказал, кога го е отказал - подробности... Важното е, че го е отказал...  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт