ВАКСИНИ - дискусия САМО за вредата от тях - тема 29

• 38 568
  • 739
  •   1
Отговори
# 15
Благодаря за темата, Стелт!  newsm51
Моето дете тъй пък един път не може да се зарази с някоя детска болест. По-спокойна ще съм, ама ...тц. Спомням си в книгата "Да отгледаме неваксинирано дете" авторката беше споделила за личностно израстване на дъщеря и след прекарана шарка (не си спомням каква беше).

# 16
И аз запис. Един интересен блог на немски http://ehgartner.blogspot.de/

не бива да се поставят плюсовете от неваксинирането на тази плоскост, поне според мен. Има много по-съществени аргументи.
+1
Примерно последната публикация от горния блог: Алуминия - бомба със закъснител в тялото. Ами с такава бомба има ли значение дали детето ти е изкарало една настинка повече в детската градина.
А и тези, които сме ваксинирали и в даден момент сме спрели (каквито май сме мнозинството за съжаление) къде точно да се впишем в такава анкета.
И него го бомбардирват всякакви Тролпатроли в нета.
И аз сьм ЗА голяма анкета.
Мога по кьсно да сложа една мостра за такава,която вече е правена.
Изчакайте,моля. Peace
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=708932.0

# 17
Една статия, как може би ваксините предизвикват аутизъм-вирусите в тях прекъсват комуникацията между клетките, и някакво лекарство, което предлагат за в бъдеще:

http://www.sciencedaily.com/releases/2013/03/130313182019.htm

# 18
Преди два дни отказах всички следващи имунизации на малкия си син. До момента има тези от родилния дом и ваксината, поставяна на 1м. Педиатърката ме предупреди да очаквам обаждане от ХЕИ и че ще трябва сигурно да ходя там да им обясня защо се отказвам.

Относно болестите - големият има всички ваксини до момента (занапред и него няма да имунизирам повече). Разболявал се е общо 6-7пъти със симптоми червено гърло, кашлица, хрема, понякога и температура. Антибиотици не е пил досега. Малкият последния път се зарази от брат си. Имаше хрема, пресипнал глас и кащлица. Оправи се за 4-5дена. Но след ваксината, която му поставиха, когато беше на 3м. получи лека форма на АД. С мазане на кремче за известно време мина, сега е добре и няма повече обриви. Дано с това да сме се разминали.
Не мога да съм много полезна по темата, тепърва ще се види колко ще боледуват. Но и аз съм на мнение, че има много странични фактори, които играят голяма роля в това дали децата се разболяват лесно или трудно - начин на живот, начин на хранене, каляване..

# 19
  • в матрицата
И аз да се запиша в новата тема. Stelt   bouquet . Какви анкети ще правите? "Кой колко боледува" ли? По скоро си мисля, че въпросът трябва да е " кой КАК боледува"  Peace

# 20
  • Пловдив
И аз да се запиша в новата тема. Stelt   bouquet . Какви анкети ще правите? "Кой колко боледува" ли? По скоро си мисля, че въпросът трябва да е " кой КАК боледува"  Peace

Да,ама и болестите имат значение Peace Т.е. да изключим или обобщим т.нар. по-леки като хреми и настинки.Важно е по-сериозните...там какво се случва.

# 21
Не мога да пусна такава анкета.... Понякога хремата можем да я караме тежко, а полиомиелит или коклюш да преболедуваме безсимптомно и никога да не разберем, че сме ги боледували... Съвсем друг е въпросът кой, как и кога дава лекарствени средства на децата си... Някои издържат и при по-сериозни боледувания и не "лекуват", други при най-малката температура или кашлица започват с АБ и твърдят, че детето им е боледувало тежко...

# 22
... Някои издържат и при по-сериозни боледувания и не "лекуват", други при най-малката температура или кашлица започват с АБ и твърдят, че детето им е боледувало тежко...

Абсолютно! Двегодишната ми дъщеря прекара пневмония без да ѝ дам никакво лекарство; а за сополи и кашлици изобщо не се интересувам...

# 23
Това е едно изследване направено от родители.(на немски)

http://www.impfkritik.de/upload/pdf/Salzburger-Elternstudie/Frag … rtung-2010-08.pdf

Вьпросите са много,за да се стигне до този резултат.

Трябва да се види кои деца са развили астма,диабет,невродермитис ,епилепсия и  тн.

# 24
  • Пловдив
Моите хлапета са на 12г и на 9г.
Имат задължителните ваксини до 2г.
След това -не.
Боледуваха много до към три години и нещо и двамата. Ама много, и тежко - всеки месец болни и все стигаха до АБ.
И двамата имаха АД, появило се след първите ваксини още...
Около тригодишна възраст започнахме да се лекуваме с хомеопатия, постепенно намаляха болестите и започнаха да минават по-леко. Сега се разболяват 1-2 пъти годишно и се оправят почти винаги сами, не се налага и хомеопатия да пият даже /в повечето случаи/.
И АД се оправи - около 5-6г. възраст при едното дете и преди 6-7м. при другото...

Кърмени са малко, около 5м. само и двамата, рано са захранени- за съжаление, ходеха на ДГ /каката от 3г., а малкия от 2г на ясла/, храната...не е това,моето ми се иска, но избягваме, доколкото можем, боклучавите храни, и доста от храната ни е домашно отгледана...

Не знам какво е помогнало - дали неваксинирането, дали хомеопатията или просто израснаха...
А може би всичко взето заедно...

Последна редакция: сб, 16 мар 2013, 10:01 от *Бенджи*

# 25
Ето тук има една анкета, която е отворена и може да се попълва: http://www.vaccineinjury.info/vaccinations-in-general/health-unv … ts-illnesses.html

# 26
  • Варна
Голямата ми има двете ваксини от родилното, малкото ми има една ваксина от родилното. Голямата за 3 години е вдигала температура общо 3 пъти за по една нощ и на следващия ден всичко приключва, няколко пъти е била със сополи и 1 със тонзилит и кашлица, като тези работи са комбинирани, пълния набор се е случвал само веднъж, и това е единствения път, когато я заведох на лекар. Малкия откак се е родил диша шумно, но сополи виждам рядко и за 1 година е вдигал температура 1 път за 2 дена. И двамата досега не са пили антибиотик, алергии за момента нямат, мисля. Като цяло са здрави и се оправят далеч по-бързо от нас с мъжа ми, а често когато ние двамата с него сме болни, малките дори не се разболяват. За това може да има пръст и дългото кърмене, знам ли...

# 27
  • София
Здравейте и от мен.
Преди известно време, бебето падна, докато се гонеше с брат си и си удари главата в крака на масата. Започна да реве, посиня и за части от секундата изгуби съзнание. За първи път ми се случва и се уплаших. Огромна цицина му излезе на челото, започна леко да залита, докато ходеше. Отидохме с баща му в "Пирогов" за всеки случай и когато влязохме при невролога, сестрата ни попита, дали детето има всички ваксини. Лаконично казахме, че има пропуснати, без да уточняваме. Тогава докторът, започна да ни обяснява, как можем да сме толкова безотговорни и дали знаем, че ако се зарази с тетанус, цитирам "направо не можем да го спасим". Спогледахме се с мъжа ми, драматично и разтревожено казахме, че знаем колко сериозна болест е тази и отидохме да направим снимка на главата. Всичко се оказа наред, поуспокоих се и на връщане в колата, много се смяхме на думите на доктора.
За анкетата - баткото има всички ваксини по ИК, без тези на 6 г. и 7 г.  - скъсваше се да боледува, почти всеки месец правеше гнойни ангини. Днес, само той прави отит и редовно му тече кръв от носа, когато се преумори от тренировка или когато времето е много горещо. Средния син има всичките по ИК, без реимунизацията на 1г. и 4м. Нея все я отлагахме, защото след един "Пентаксим" направи обрив от главата до петите, после получи АД и до ден днешен има обриви по коленете и лактите, които не се прибират. Той боледува рядко и изкарва хремите и вирусните инфекции сравнително леко, от около две години на сам, не е пил АБ. Бебето има само БЦЖ ваксината от родилното и е най-здраво от тримата. Най тежко изкара варицела, когато беше на 6 месечна възраст - с огромни обриви, но без температура.
Ще ме извинявате, стана дълго  Peace

# 28
Да се запиша и аз в темата. Моите деца имат всички ваксини до момента, без реимунизация на Синфлорикс, защото малкия направи ларингит след втората ваксина и третата я пропуснахме просто. Малкия боледува доста повече от батко си и по трудно се оправя. Има повече ваксини, но е лекуван и по агресивно. От около година ги лекуваме с хомеопатия при класически хомеопат и мога да кажа, че вече доста бързо се оправят и боледуват много рядко  Peace

# 29
  • София
От личен опит бих казала, че неваксинираните боледуват по-рядко и по-леко.
Но има значение и храненето (вкл. кърменето), хармонията на средата, начинът на лечение - определено в полза на хомеопатията Peace

Общи условия

Активация на акаунт