ВАКСИНИ - дискусия САМО за вредата от тях - тема 29

• 38 596
  • 739
  •   1
Отговори
# 690
  • Обетованата земя
Sophie, малката ти е такава сладурана, че съм сигурна, че няма как да не й се прости всичко!  Heart Eyes
Аз вървя май по твоите стъпки, на баткото съм слагала прилежно всички ваксини до 1,5 г, то след това няма чак до 6, на малката засега до 6м и мисля да преустановим, ако имам трето дете най-вероятно нищо няма да сложа, но точно защото не ми стиска да се боря, съм се отказала от идеята за трето дете.  Grinning

# 691
И аз ако имам трето дете, няма да сложа нищо (първият ми син има до 1,5г ваксините, вторият само първите в родилното и на 1м, за които не мога да спра да се обвинявам). Но едни ваксини няма да ме откажат да имам трето. Не ми пука дали ще ме глоби някой или че няма да ходи на ясла и детска градина. Ще го запиша в частна или аз ще си го гледам, ако трябва.

Вчера бяхме на консултация с малкия и пак му гледаха пустия белег на рамото. И тъй като не се вижда добре (с много фантазия се вижда малко кръгче), личната ми даде направление за манту. Скъса се да ми обяснява, че това не било ваксина, не било страшно, само проба да сме му направили да видим дали има имунитет. Взех направлението, но няма да го водя никъде.

# 692
  • Пловдив
И мен ме навива ЛЛ за Манту септември, преди да тръгне на у-ще щяла да ни вика...И на мен така ми каза,че не била страшна и да не се плаша.Не била като тая дето отлагам/ДТК-то на 6г/.
Не мисля да я слагам,само се чудя как ще реагират в у-ще като записвам детето...

# 693
Ако е нормално училище, с нормална сестра /имам предвид средностатистически/ изобщо при записването няма да стане въпрос. Това може да стане по късно, когато сестрата започне да прави справка. Нямат право да ти откажат записване, заради едно тъпо манту.
Те ромите по-умни от нас ще се окажат в това отношение. Години наред, до скоро си ходеха на училище без ваксини. Сестрата ги вика, привиква, нищо. Накрая някои им ги пишеха , че са поставени само и само да си нямат работа с ХЕИ. Говорила съм с млади майки ромки. Повечето осъзнаваха че ваксините вредят на децата им още преди аз да прогледна. Това че имат повече деца и на по ранна възраст раждат им помага да не губят културата на майчиството и връзката с детето.
 Но сега затегнаха положението.
 Това не им пречи на тези, които не се интересуват нито от 5 лв. нито от 35 лв да си ходят без ваксини  на училище. Става въпрос за братята цигани, оп роми.  Grinning

# 694
Скъса се да ми обяснява, че това не било ваксина, не било страшно, само проба да сме му направили да видим дали има имунитет. Взех направлението, но няма да го водя никъде.

Хайде, бе...  Laughing   Големи фокусници излязоха тия, щом от едно Манту разбират има ли имунитет детето...  Laughing  Да си изяде дипломата й кажи...

# 695
... Но сега затегнаха положението...

какво имаш предвид?

# 696
... Но сега затегнаха положението...

какво имаш предвид?

Преди детските не бяха обвързани с ваксините и училището и се взимаха от всички деца.

# 697
  • Пловдив
Някой знае ли какво съдържа мантуто всъщност?

Детето ни ходи на ДГ.Не искам да слагам ваксината,която е на 6 г.Нейната се пада като ще е в трета група.А в четвърта ще ни пресрещне мантуто.Какво да очаквам от ДГ то?Ще ни изхвърлят ли?

Въпрос към майките с деца в училищна възраст.В училището поставят ли ваксини?Разказват ми някакви кошмари как сестрата ходи и боцка наред  ooooh!

# 698
  • Пловдив
Никой, освен ЛЛ на детето, няма право да му поставя ваксини.

Нали от 5г възраст е задължително обучението за всички деца? Или аз бъркам?
А и как така ще ви "изхвърлят" от ДГ, като Тетраксима се слага на 6г., а детето е на 6г от навършването им до навършване на 7г. Wink

# 699
Да, проблемът с детските градини-ние сме все още малки и засега най-голямата опасност ми е това МПР /да ви кажа и от другите ме е страх, напр. от този четвърти пентаксим, но това е др тема/, но да е жива и здрава беба, един ден и ние ще опрем до ДГ. И сега се чудя - преди мислех да забавя МПР до 2 годинки, ама като прочетох че морбилито е по-опасно до 2 годишна възраст, то става почти безсмислено. Все се въртя в кръг и си мисля дали ако се намеся и отложа ваксината после всичко няма да ни се струпа наведнъж-някой май по нагоре беше задал въпроса сигурно ли е по-безопасното приемане на ваксина в по-късна възраст-то няма нищо сигурно, ама...не знам. Ако се бие на 13 мес, мозъка не е развит-да ама метаболизма върви по-бързо при бебетата и е по-вероятно да изхвърли бързо тежките метали/адювантите/- така разсъждаваше по едно време лаишкия ми майчин мозък и да чукна на дърво с досега битите ваксини не сме имали проблем. То май заради тия разсъждения се навих да ги сложим, де.

# 700
XVisible
Прочетох много внимателно статията за антителата, но не разбрах това:

Две изследвания, които са били публикувани през 1939 и 1942, са били посветени на концентрацията на антитела срещу дифтерия в хората, развили дифтерия в Англия и Уелс. Установено е, че в ”множество случаи серумна проба, взета от пациенти с анамнеза без ваксиниране, дали дифтерия бацили при вземането на проба с тампон от носа или гърлото (сигурен знак за инфектиране с дифтерия) е съдържала доста големи количества антитоксин на дифтерията.”. (с други думи, те са били серологично имунизирани срещу дифтерията и все пак са се заразили с нея). Ироничното е, че са установили ”няколко случая на неимунизирани лица, без циркулиращ антитоксин, със заразни организми и все пак в отлично здравословно състояние." (те не били ваксинирани, в носа и гърлото им били установени активни бактерии на дифтерията и все пак не показвали симптоми на заболяване).

Може би в оригиналът, който си посочил ще се ориентираш по-добре:

"Two studies which were published in 1939 and 1942, investigated the diphtheria antibody concentration in people who contracted diphtheria in England and Wales. It reported, "on repeated occasions, it was found that a sample of serum, taken from a patient with a clear history of inoculation who had yielded diphtheria bacilli from nose or throat swabs (a sure sign of diphtheria infection) .was found to contain quite large quantities of diphtheria antitoxin." (in other words, they were serologically immune to diphtheria yet they contracted it) Ironically, they found, ".the occurrence of several instances of non-inoculated persons having no circulating antitoxin, harbouring virulent organisms and yet remaining perfectly well." (they were unvaccinated, had active diphtheria bacteria detectable in their nose and throat and yet displayed no symptoms of illne

Не разбрах дали и първата група хора в изследването са ваксинирани /clear history of inocilation/- според превода ти не са,а после се оказва, че са серологично имунизирани.
Не ме разбирай погрешно- коригирай превода, ако е нужно, ако според теб бъркам, моля те обясни ми къде- да си призная и аз не можах да разбера какво се има впредвид под clear history of inoculation

Има и други противоречия според мен,но не смятам да отегчаваме участниците в дискусията-все пак това е друга тема.

# 701
  • Обетованата земя
lovedzen, защо те притеснява точно 4я Пентаксим?

# 702
lovedzen, прекарвай повечко време на сайта ми - надявам се да намериш отговори на въпросите там.

Кажи, моля те, с какво се занимаваш? По някакъв начин свързано с медицината?

# 703
 lovedzen, помисли още малко за МПР.
И при нас нямаше проблеми, докато малкия не се "сдоби" с автоимунно заболяване благодарение на тази ваксина. Самообвиненията ни за съжаление не му помагат. Това беше и последната му ваксина.
Относно ефективността на ваксините - изкарахме и заушка, и рубеола.
Дори и лекарите в Бг уточняват, че са предпазени от морбили хората с 2та приема - на 13 месеца и на 12 години.

# 704
Здравейте,
Смятате ли, че ваксините имат отношение към неспокойствието, нервността и автоагресията при децата. Питам, тъй като бях гледала едно предаване, в което един лекар - хомеопат спомена така наречения туберколизен миазъм. Според него този миазъм много често се получава в следствие на БЦЖ имунизация и при огромен процент от децата (около 70% от имунизираните го развиваха според твърденията му),  се изявява като автоагресия, налитане на бой, тръшкане, нервност, трудна концентрация и задържане на вниманието и т.н. След като го чух това, започнах да наблюдавам ваксинираните деца в моето обкръжение и в интерес наистината голяма част от тях се тръшкат редовно, имат пристъпи на автоагресия, неспокойни са и трудно можеш да ги спреш или залъжеш с нещо. От друга страна един два примера на неваксинирани деца - супер спокойни и уравновесени, заглеждат се и се заиграват по-продължително време с различни неща, не са агресивни, не удрят... Аз имам неваксинирано бебе, но е още малко, за да имам по-сериозни наблюдения в това отношение.
Моля, родителите на неваксинирани деца да споделят опита си - струва ли им се, че децата им са по-спокойни и по-уравновесени, тръшкат ли се, проявяват ли автоагресия?
големият ми син има всички ваксини до 6г. + акт хиб, която му купувах лично  ooooh!
малкият задължителните до 6-8месец (тези в родилното, хепБ, и три пентаксима)
дъщеря ми няма нито една ваксина и ако с горните двама можеш да се разбереш, прилъжеш и т.н., то тя е напълно своенравна. много чувствителна, емоционална и ината. прави ми пълна програма от време на време, като на два пъти си е надирала лицето в изблик на ярост. налита и на бой. в къщи не се бием и никога не съм си удряла децата Rolling Eyes много е артистична и чаровна - това най-вероятно е от неваксинирането, и всеки път пърха с големи мигли обещавайки никога повече да не прави така Simple Smile как да не и повярваш...
Относно питането на Crafty: Абсолютно съм убедена че нервността, неспокойствието , тръшкането, нервните изблици се дължат на БЦЖ, а и на всички ваксини. Но най силно обвинявам за това БЦЖ.
Виждам го по децата си, а също и по учениците си.
Понеже се повдигна темата за антителата. Изглежда че завишеното им количество също е голям проблем. Аз съм с реакция към БЦЖ на последната реваксинация. Имах много проблеми от тази ваксина, включително бецежит 1 год. , умора и температура дълги години. Мантуто ми е положително. Втория ми син се разболя от БЦЖ в родилното. Изглежда антителата от мен, от кърмата , и допълнителните във ваксината + всички останали отрови го разболяха, та и досега имаме проблеми поведенчески, стомашно чревни и т.н.

СЪщо 100% съм сигурно че ако имам 3 дете, то няма да е ваксинирано, няма да е нервно до изтощение на всички вкъщи, няма да болно, така че да не можем без антибиотици, няма да са му разрушени зъбите на 5 г.. Обаче нямам сили за 3-то, само желание. Хората, които работят /от от време на време се изпускат да говорят/ за депопулация са го изчислили. Регулират броя на жителите на планетата Земя.

Общи условия

Активация на акаунт