Отговори
# 60
По всички въпроси най-добре питайте в канцеларията, защото моите деца са по-големи и нямам пълна информация за приема тази година.
Поздрави и на теб!

# 61
  • София
А наистина ли 25 ОУ има нова директорка и нещата вървят към по-добро? Може ли да пишете нещо актуално относно това училище?

Нова е директорката и от посещението ми през март, когато имаше среща с екипа относно приема за първи клас, съм с добри впечатления. Тогава бяха представени трите учителки, които ще поемат първокласници. Две от учителките са с над 20 годишен опит, третата е млада.
Всеки, който се интересува от училището, може да подаде заявление до края на май, а в началото на юни ще има родителска среща с тези учители и с ръководството. Харесва ми, че ще се проведе родителска среща ПРЕДИ записването на децата в училището. Така родителите ще могат да се информират, да си зададат въпросите, да добият лични впечатления и да решат дали училището е подходящо за тях и техните деца. В повечето училища поредността е обратна - записваш се и после научаваш подробностите ... нещо като да си купиш котка в чувал Wink

# 62
  • София
Вчера мина родителската среща за кандидат-първокласници в 5 ОУ. Директорката потвърди, че е поела ангажимент пред децата от подготвителната група, че могат да си изберат учителка и ще бъдат записани при нея. Доколкото разбрах изборът им е г-жа Атанасова.
Директорката каза, че максималният брой деца в паралелка ще бъде 24. Другите две учителки ще бъдат Елица Иларионова и Розалия Хаджийска (преди това е преподавала в 79 СОУ в Люлин). Каза също така, че при интерес за записване на повече от необходимите за 3 паралелки деца има готовност с 4 учител - една от настоящите възпитателки. Така или иначе яснота ще има около 10 юни, когато ще финализира първата вълна на записване.
За съжаление и аз имам усещане, че играя лотария с бъдещето на детето си. Дано поне  комбинацията е печеливша.

# 63
С две ръце гласувах за пето.

# 64
  • София
Здравейте,
нe знам дали не измествам темата, но бих искала да Ви попитам за сравнение между 25 ОУ и 142 ОУ. Изобщо за 25 ОУ открих много малко информация в нета. Проблемът е, че отскоро ни се налага да живеем в района и едва успях да хвана сроковете за подаване на заявление за първи клас, съответно съм пропуснала родителски срещи (ако е имало такива), а и не познавам хора от квартала все още. От личните ми впечатления за двете училища, 25-то ми се стори много спококойно и тихо, предвид факта, че са само деца до 7 клас, имат паралелки с изобразително изкуство и хореография, което е по-различно и звучи интересно, самата учителка по изобразително, която срещнах, беше любезна (което не дава никаква информация за качествата й на преподавател, но все пак...). За 142-ро - доста шумно ми се стори, с малък двор за малките деца. Но по-важната информация за качеството на обучение в двете училища ми липсва Simple Smile

# 65
  • Sofia
Не ме напуска усещането, че играя ТОТО с бъдещето на детето си.

И мен тази мисъл не му пуска и постоянно ми е в главата....толкова важен и труден избор, при все че и най-задълбочени проучвания да направиш не знаеш как твоето дете, учителя и средата ще се стиковат.

Ние също сме пред дилема: 142 - 36 -34, понеже живеем в района на Борово близо до пазара. Или някое по-далечно с транспорт 134то (еврейското), лицея в Горна Баня или 20то и 22ро, последните две защото работя в центъра и може някак да го съчетая. Изобщо много слОООжно.

В най-общи линии искам следното:
1. Сигурна среда - ограда, защото има и училища дето половината двор е без ограда или счупена или липсваща, т.е. достъпа на кучета, ексхибиционисти, пияници и сие да е полу контролиран процес.
2. Двор – слънчев и просторен, който да се ползва. Изумена бях от училищния двор на прехваленото 18то –вечен мраз и сянка, студ и не се използва, по физическо си стоят в салона.
3. Учителят – много важно и трудно постижим избор (въпрос на късмет и знам ли какво още!) Искам да е мотивиращ,  да предаде и научи детето ми най-вече на това да обича да учи! (предполагам желанието ми идва,защото моята госпожа от 1-4 клас направи точно това с нас: научени да учим.). Желая хем да има индивидуален подход, хем да вдига нивото на целия клас.
4. Занималня – предпочитам да посещаваме такава, но смислена и интересна, да има полза от нея , а не да е за мое извинение,че няма кой да гледа детето от обяд до 18ч. Или да ходи и прибирам да учи след това допълнително и да й се получават 12-14 часа училище.

5. Извънкласни занимания : ПОДКРЕПЯМ с две ръце – изучаване на езици, участие в проекти,както с учебни цели,така и със социален характер.

6. И последно,но не и по значение УВАЖЕНИЕТО, искам детето ми да бъде уважавано и да уважава, да расте толерантно и любознателно, а за това освен въкищи, за мен има голяма роля и училищната среда.

Та да се върна по-горе: : 142 - 36 -34, 134то (еврейското), лицея в Горна Баня или 20то и 22ро - слОООжно.

# 66
Някой има ли информация дали е конкретизирана дата за родителска среща в 25 ОУ. В сайта пише първата седмица на юни. Аз лично правя избор между 25-то и 51-во. За сега не съм установила голяма разлика. 25-то е по-малко, което за мен е плюс. На пръв поглед проектите, в които и двете училища са се включили са еднакви.
Има ли някой информация за учителите, които ще поемат първите класове?
Моля за мнение.

# 67
  • София
Вчера (понеделник 27 май) се обаждах в 25-то, за да попитам дали е насрочена дата и час за срещата с учителите за първи клас. Отговориха ми, че все още не се знае, а и директорката тази седмица била в отпуск и ще се решава, когато тя се върне. Ако някои има повече информация за това училище, ще съм много благодарна, ако я сподели Simple Smile

# 68
Читалище "Средец" и 25-то  съвместно организират лятно училище.
Има РС по въпроса, но не погледнах кога точно.
Съобщението е закачено на читалището, сигурно го има и из квартала.

munieka, дано дилемата ви не е за тази година, защото сте закъснели.
Всъщност броят на училищата ми се вижда ужасно голям, спри са на 2-3 максимум и мисли също, че за повечето от тях трябват специални умения за да запишеш дете.  Peace

# 69
  • София
Не ме напуска усещането, че играя ТОТО с бъдещето на детето си.

И мен тази мисъл не му пуска и постоянно ми е в главата....толкова важен и труден избор, при все че и най-задълбочени проучвания да направиш не знаеш как твоето дете, учителя и средата ще се стиковат.

Ние също сме пред дилема: 142 - 36 -34, понеже живеем в района на Борово близо до пазара. Или някое по-далечно с транспорт 134то (еврейското), лицея в Горна Баня или 20то и 22ро, последните две защото работя в центъра и може някак да го съчетая. Изобщо много слОООжно.

Та да се върна по-горе: : 142 - 36 -34, 134то (еврейското), лицея в Горна Баня или 20то и 22ро - слОООжно.

И аз бях пред такава дилема-134,лицея в Горна баня,34 или 36 -то или друго частно-накрая избрах това което ми е на две минути от нас-34 училище.Ще видим как ще е Rolling Eyes

# 70
danielad, а имаш ли някаква информация за г-жа Марияна Толева по англ. език от 34 (ние май ще бъдем при нея, но не намирам никакви отзиви)...?

# 71
danielad, а имаш ли някаква информация за г-жа Марияна Толева по англ. език от 34 (ние май ще бъдем при нея, но не намирам никакви отзиви)...?
Г-жа Толева е много мила и внимателна.Тя е млада е много симпатична.Мисля,че е добър избор!

# 72
Г-жа Толева е много мила и внимателна.Тя е млада е много симпатична.Мисля,че е добър избор!

Много благодаря  Laughing!

# 73
  • София
В 34 са мисля три паралелки с математика и една с английски.Госпожата която води паралелката с английски не беше млада,може пък да има и друга паралелка с английски newsm78

# 74
5. Извънкласни занимания : ПОДКРЕПЯМ с две ръце – изучаване на езици, участие в проекти,както с учебни цели,така и със социален характер.
По тази точка, 34 ОУ бие 36-то и 142-ро. Освен безплатните кръжоци по Програма "Успех" на територията на у-щето има : спортни и латино танци, народни танци, футбол, карате, фехтовка, баскетбол, мажоретки и... може да пропускам нещо. Таксите са около 20-25 лв. месечно.
И аз преди две години се чудих, кое у-ще да избера, но сега със сигурност мога да твърдя, че важното, освен учителката, е и класА. Това, второто е наистина като лотария. Радвам се, се случихме на не лош клас.  Simple Smile Останалото си зависи от потенциала и нагласите на детето към учебния процес, както и от самите вас. Ако обръщате внимание на това, какво учи детето ви и му помагате, когато то има затруднения, ще имате успехи. Ако разчитате само на училището.... дано извадите късмет. А, що се отнася до занималните, там нещата са мнооооооого далече от желаното.  ooooh!
Желая на всички успешен избор!  Hug

Общи условия

Активация на акаунт