Отговори
# 75
  • София
Здравейте момичета.Много хубава темичка си имаме,поздравление за авторката   bouquet
Биозин мама и аз пия,засега ме спасява от грипа,като се има впредвид,че синчето ми беше 4 дни с над 39 градуса Т и беше денонощно залепен за мен. ММ също е болен.С две думи да минава тоя гаден грип,че вече седмица и половина съм в болничен.Оплаках Ви се  Embarassed
Да не забравя...добре дошли на новите попълнения   bouquet

# 76
Амелли, преди беше писала за бебешки дрехи, които се шият в Ловеч. Би ли дала повече инфо?

Фирмата се казва "Доника" и май не мога нищо повече да кажа. Ето  сайт, в Ловеч дори нямат собствен магазин, а се разпространяват чрез другите бебешки магазини в града. Цехът е разположен в близко село. Обаче една година бяха в НДК на "Произведено в България".

Относно теглото на майката и бебето, на мен ми е казвано,че слабите майки раждат големи  бебета, а пълните майки по-скоро могат да създадат риск за отрочето си. Аз първия път стартирах от 48 и околните ме бъзикаха,че ще родя зайче, пък аз го снесох прасенце 4,400кг.
Сега като лежах в болницата, приеха по спешност една мама в 9-ти месец, която беше доста дебела (преценявам я на около 80кг и не повече от 170 ръст) и имаше проблем с бебенцето именно заради теглото си. Била е слаба, но когато й се гадело в началото,майка й я натискала да яде и тя бързо надебеляла. Докторката казваше,че когато рязко се натрупат тлъстинки в коремната област, те пречат на матката да расте, съответно и на плодът вътре. На тази мама бебенцето беше около 2 кг и докторката твърдеше,че дори да й правят процедура за задържане,то няма да порастне повече. А тя беше приета по спешност с високо кръвно,което също е резултат от наднорменото тегло. И на следващия ден й направиха секцио, явно са преценили,че рисковете са твърде големи.
Обаче това са единични случаи и всичко е божа работа.
Моята етърва също забременя на 48 кг, при нормално хранене качи само 10 кг и роди бебето си 10 дена след термин едва 2,500кг.

При нас в София е кучи студ, а аз излизах с детето. Бях я записала на арт ателие и уговорката беше да я води мъжа ми, но той легна нещо да се огъва,че май имал вирус, мрън-мрън, нали ги знаете и я водих аз. Умряхме от студ и сега на оня "болния" ще му изкарам вируса през ушите!  Twisted Evil

За болничните и аз трябва да седна да прочета, в момента съм за пръв път в болничен 35 дена и не знам кога и какви пари ще получа. Не съм излизала болничен от предната си бременност, когато режимът беше друг. И на мен ми казаха,че веднъж щом съм излязла, по-добре да не го прекъсвам, за да ми се върже после по-добра сума майчинство, обаче не знам как ще го уредя този въпрос, защото и аз попаднах в ситуация да ми се искат пари за нов 30-дневен болничен. Деликатно ми беше обяснено,че да ми се даде нов дълъг болничен, той ще бъде всъщност фалшив ( как! като същия този доктор, издал първия болничен, твърди,че съм рискова и е добре поне 2 месеца да лежа,ако не и до края) и за да се мотивира комисията да се подпише на един такъв фалшив, ще ми струва 60лв. Да,момичета, директно ми бе заявена и сумата! За жалост моя доктор в Плевен не може да издава,нито да ми осигури болничен, през него вече наистина ще бъде фалшив и ще трябва да се пазаря с този тук да намали, или ...не знам....

# 77
Амели, много ти благодаря! Сега ще разгледам сайта.

# 78
  • София
Памперс, и аз много се чудих защо пък точно калсическата музика е най-подходяща за слушане по време на бременност. На мен са ми го казвали доста хора, и някои от тях обясняват, че самата калсическа музика е по-хармонична от другите стилове и предава положителни вибрации и на майката, и на бебето. Моят хомеопат например ми каза, че не е препоръчително да ходя на концерта на Бон Джоуви, за който вече съм си купила билет, защото рок музиката е с много по-агресивни вибрации и не е подходяща за бебето. Още ме е яд, че ще пропусна концерта, но няма как Sad
А сега намерих няколко статии, в които се обяснява, че слушането на конкретни композитори увеличажа коефициента на интелигентност на бебето или спомага за развитие на други качества:
http://www.luxuriaeuropae.com/?inc=page&id=288&pid=287&a … d=316&type=20
http://www.myfelicitas.com/parent/za-ochakvashti-bebe-bremennost … a-obichat-motzart

Пише, че от 16-та седмица бебетата вече могат да чуват музиката Simple Smile

# 79
Андреа  изчетох статиите и наистина ми харесаха. Чувала съм, че класическата музика влияе много добре и върху растежа на цветята Simple Smile Но не мога да се съглася, че само тя е полезна за развитието на бебчо. Според мен всяка мелодична и ритмична песничка е ок. 
  Аз незнам , заради отказването на цигарите ли, или от лакомия съм качила има няма 4-5 килца. От 48 сега съм към 53. Почва да ме хваща страхм да не стана като кит. Mr. Green

# 80
За прическите-аз вчера също се боядисах, хвана си от раз, безамонячна боя, също скъсих и дължината, че краищата се бяха поизтощили
За болничните - все още са ми голям хикс тези калкулации, ще прегледам темата и аз
Предложение- тъй като заглавието на темичката е мн вдъхновяващо и на всички предстои да си разберат пола на бебоците съвсем скоро, предлагам да си направим едно изброяване с помощта на анкета? В същото време обаче не съм много Про и не съм сигурна дали това може да стане, но със сигурност ще е по лесно да се следи резултата, отколкото да се изброява пола на първа страница, за което нямам нищо против де. Дали е възможна тази опция?
За кг- аз варирам заради гаденето + 1, 2 кг, но днес се зачетох по темАта за храненето и качването на кг по време на бременност - та да споделя какво прочетох... Най добре е да се качват равномерно кг от 4ти месец нататък, идеалният сценарий е средно по 2 кг намесец. Разбира се обаче при всеки е различно
За гаденето- при мен си продължава, даже вчера  Sick сега от целодневно и нощно премина във вечерно. Тогава ми е пика и най- неприатната част от деня(12w4d)
За мамите с проблем с ходенето до wc яжте по 2-4 средно големи кивита на ден и скоро ще се отървете от проблема

# 81
Относно двурогата матка- моята е седловидна, по- лекият и вариант. Нямах никакви проблеми с износването на първото си дете.  Praynig
Относно кг. на мама и бебе- относително. Аз стартирах с 54 кг. и влязох в родилната зала 85 кг. Синът ми се роди 10 дена преди термина 3560 гр. Важното е майката и бебето да са живи и здрави.
Във вторник съм на преглед и ми е интересно колко съм наддала  newsm78 Вече ми е неудобно на коремчето да съм със закопчани панталони.  Mr. Green

# 82
Аз си мисля , че всяка музика ,която праваи майката щастлива би се отразила добре и на бебето. Не мисля нарочно да си пускам да слушам Вивалди , като зная , че това няма да ми е приятно за повечее от две минути . Виж бих се изкефила на едно хубаво рок парче и мисля , че това няма по никакъв начин да се отрази негативно на бебето. Аз не бих се отказала поради тази причина от концерт а по-скоро можеби от това , че със сигурност големите навалици от хора биха били потенциален проблем, особено ако има и подпийнали  Mr. Green

# 83
Понеже днес съм на вълна дрехи, моля опитните мами да споделят, реално по колко чифта дрехи от даден вид са необходими за бебето. Примерно бодита, ританки и т.н. като се съобразим и със сезона все пак. Имам сушилня, която почти използвам, но мисля, че ще ми е в помощ като се роди бебо.

# 84
Ето ме и мен. ние днес се разходихме с милото и детето и си купихме нов фоточпарат. Grinning
Веселото, браво за гащичизончето. И аз исках да влезем днес в някой бебешки магазин, ама милото не ми дава да купувам, рано било. Иска поне да узнаем пола и тогава. Прав е, ама аз ако си харесам нещо ще искам да го купя. Утре с мама ще пообиколим, че с мъж на пазар не става! Whistling
Веселото, поне на първо време около 5,6 броя бодита, по толкова и ританки. И поне толкова комплектчета или гащеризончета! Не купувай много, имай впредвид, че като дойдат да видят бебето ще донесат пак. Аз се чудя дали ще ми трябват бодита с къс ръкав, или да е с дълъг тъничък. С дълъг тъничък имам от баткото няколко броя, но май ще взема и с къс някоя бройка! Thinking

# 85
  По отношение на необходимите неща и дрешки  за бебчето и аз преглеждах примерният списък който е в началото на темичките ни.Там са изброени какви неща са необходими и бройки.
 HugПо опитните мамчета да помагат има ли излишни или пропуснати неща в списъчето.

# 86
Веселото на мен ми бяха казали по пет шест чифта бодита и пет шест ританки, но се оказа, че не ми стигат и се наложи да вземам още. Този път мисля да се подготвя с поне по 10.

# 87
Разбира се, че може и повече. Казала съм минимума, или поне за първо време. После всяка една ще си прецени по колко ще трябват! Но в началото не са нужни много, особено за 1 месец, защото пак казвам, че се получават и подаръци!

# 88
В интернет разглеждам бодита с дълъг ръкав. С къс смятам, че няма да са подходящи.
Не се доверявам на списъците в интернет, искам мнение от мами.

# 89
мамчета, споделяйте някой усетил ли е бебето до сега и кога най-рано ще усетим някакво движение в нас???Нямам търпение Laughing Laughing

Общи условия

Активация на акаунт