Отговори
# 90
Амели, много неприятна ситуация. Може да отидеш и на друго място на преглед. Ако ти кажат там, че си рискова, питай ги дали биха те поели и да ти издадат болничен до края? Защото твоят лекар другия месец може да ти поиска още 60 лв! А може да подадеш и сигнал срещу него. Да ви кажа писна ми да ни скубят с пари за щяло и нещяло, при положение, че години наред си внасяме осигуровки. А на циганите никой "гък" не казва!

# 91
Привет мамчета   bouquet
Темичката е супер  Hug, аз днес съм с ужасно главоболие и не ми се прави нищо  Embarassed от време на време имам яко  Sick
приятна вечер ви желая   bouquet

# 92
Памперс, много забавна теория. Сега проверих - 2 дни след моето раждане е било пълнолуние, т.е - пада се момче.

Аз проверих вече на всичките ми приятелки, майка ми, стринка ми, баби ми, свекърва ми.......не ще да сбърка и това си е.  hahaha Базирм се на това, че астрологията е точна наука, ама знам ли кой е писал статията  Mr. Green

Биозинът е страхотен. Аз всяка пролет/есен го пиех до сега, но тази година ще се въздаржа, освен ако не се наложи.

Вас грип ви мори, а покрай мен много приятелки се оплакват, че са у дома с болно от варицела дете  #Crazy Ще трябва доста да си огранича контактите да не направя някоя беля...

андреа77, и аз имам билет за концерта, но за сега мисля да ходя. Проблемът идва от това, че на концерт/кино височината на звукът е много висока (а не чее рок музика) и това смущава бебето. След определни седмици дори може да увреди слуха при чести подлагания на висок шум. И 30 минути да постоя на концерта, пак ще ме зареди много, отколкото да страдам, че съм го пропуснала. Всяка наша емоция се предава веднага на бебето и то така трупа опит. По-добре веднъж да го подложа на по-висок шум и да имам положителни емоции, отколкото месеци да му предавам нещастните хормони от пропуска.
Имам приятелки ходили на концерти около 5/6 месец на бременоността - ми нищо им нямаше, нито на тях, нито на бебоците в последствие.

На нас на курса ни обясняваха, че звукът стимулира развитието на бебешкия мозък, но чак пък коефицинтът на интелигентност вече е пресилено, още повече пък да имат предпочитания към Моцарт  Joy За да се развива, майката след 22/23 седмица трябва псотоянно да говори, защото въщност бебето чува нейния глас, сърцето и червата й. Всичко друго е като общ заглушен шум. За това са важни емоциите и гласът на майката, както и височината на звука.

Diadra356, аз мога да направя таблица. Нека всеки да ми пише какво предположение има и на каква база, какво е казал докторът и в коя седмица и ако после се промени, ще го добавя и това. Така постоянно ще имаме интересна информация, която периодично ще публикувам.

@m_a_r_i_a_n_a@, в предната тема много подробно коментирахме излишни и нужни неща за бебето. Много интересно се получи. Мисля, че ще ти е интресно и полезно. Peace

mirencetoblg, в средата/края на другия месец ще ги усетим.Зависи от термина,

# 93
В интернет разглеждам бодита с дълъг ръкав. С къс смятам, че няма да са подходящи.

За първия месец бих препоръчала боди-потник. Бебето още стои стегнато и трудно му се разтварят ръчичките, на мен ми беше мъка да нахлузвам дългите ръкави, още повече,че отгоре върху бодито със сигурност ще има един дълъг ръкав...и с него борба...
Препоръчвам бодита,които се откопчават отпред на коремчето или странично, тип "прегърни ме". Бодита,които имат само две копчета на рамото са неподходящи за първите месеци.
За горни дрехи, пак с оглед улеснено преобличане, да са с копчета отпред на корема или отзад на гръбчето.

ushana , отвратително е наистина, аз ще изчакам да ми премине емоцията, имам още 2 седмици до изтичането на болничния и като се успокоя,ще помисля трезво какво да правя. Може би сбърках,че в крайна сметка се записах на женска консултация по здравна каса при този доктор. Моят лекар в Плевен не записва по касата,но с него не бяхме обсъждали болничните,защото аз имах твърдото намерение да работя до края. Сега,когато говорих с него по този казус, разбрах,че той може да ми уреди болнични,ако бях регистрирана на консултация при него, въпреки че той / клиниката няма договор с НЗОК.

# 94
За класическата музика мога да кажа,че има изследвания върху вода и промените в структората й след различен вид музика и определено класическия вариант има много красива структора(занимавах се с такива неща).

Аз пък днес се лакирах Joy понеже говорите за бои пък аз не се боядисвам си боядисах ноктите Crossing Arms

Раясветлина, аз също бях с главоболие, но ползвам евкалиптово масло и ми минава от него. Mr. Green

Аз също съм против подкопите на докторята #Cussing out

А и да ви кажа се сетих, че имам масло против стрии от лятото след нацепването ми от болестта, ама не съм го ползвала и сега го почнах Embarassed

# 95
Благодаря Памперс, ще го прочета със сигурност ще ми е от полза. Аз нали съм новичка от няколко дена с вас, и още не съм наваксала да изчета всички предни темички. Дори вчера питах за боядисването на косата и след това видях че и за това има писано в една от предните темички Simple Smile

# 96
Памперс, браво че сподели това с пълнолунието и новолунието. На мен ми излезе вярно с първото - момче. А сега ми излиза да е момиче! Да видим! Thinking
Аз боди потник не съм ползвала в първи месец, но повечето бодита са с копченца отпред. а за къс ръкав мисля, че ще трябват. Нищо че термина ми е за края на септември, не се знае кога ще се роди бебето. Сима ни се роди 8 дни преди термина. А и тук не толкова студено както в БГ. Мисля, че ще е много с боди дълъг ръкав и гащеризонче отготе например. Стават 2 ръкава. На бебето ще му е топло определено!

# 97
Амели, доколкото помня, имаш право да си смениш наблюдаващия гинеколог. Джипито ти дава ново направление и го отсвирваш. Хубаво си решила - изчакай да ти мине емоцията и го реши.

# 98
  • Gone with the wind

Вчера попаднах на една статия на астрологична тема, в която пишеше, че според това в каква фаза е била луната когато се е раждала майката определя пола на бъдещето й дете. Ако до 9 дни след раждането има новолуние - момиче, ако е пълнолуние - момче.

Непълното кръгче беше пълнолуние, нали  Blush. Ако да - пак ми се пада мома  Mr. Green

андреа77, и аз така, но билета ми е за Депеш. За момента  ме спира фактът, сестра ми и приятелят й, с които щях да ходя, заминават 2-3 дни преди концерта и аз оставам сама.  Боян не би го преживял, а другата ми сестра по това време ще е в Гърция  Sad
Питах и разни приятели, които им се кефят, но те вече си имат билети и така  Cry

# 99
Ей сега и аз го проверих календара . Позна ми , че имам момиче. И ми се пада второто да е момче  Grinning Аз пълното кръгче го смятам за пълнолуние, бялото за новолуние . Леле сега съвсем ще се побъркам да го мисля какво  Mr. Green Ще бъде готино ако още мами го пробват метода и да видим дали наистина показва вярно .

# 100
Не, Кучо, точно обратното е. Черното кръгче е пълнолуние - за момче. Имайте предвид, че вече открих 2 изключения. Иначе е много забавно. Хубава вечер ви желая, мамчета! Аз както нямах апетит, вече ям през 3 часа и те си дойдоха  Joy

# 101
обяснете как да разчета този календар, искам и аз да пробвам  Laughing

# 102
И аз се пробвах с календара, и ако съм го разбрала правилно не ми познава за първото ...момиченце а Simple Smile

# 103
само след рождения ден ли гледате, защото в моя случай в рамките на 9 дни няма нито новолуние, нито пълнолуние. Но ако върнем назад е новолуние, което значи момиченце  stork-girl

# 104
  • Gone with the wind
Аз съвсем де объках какво съм чела, какво съм писала, какво съм гледала  Laughing - кръгчето ми е бяло, това какво е

Общи условия

Активация на акаунт