Парфюмни размисли и страсти - 170

• 52 863
  • 710
  •   1
Отговори
# 90
  • Чукарландия
Цитат
ПП А парфюмите на Fragonard, трайни ли са? Нещо от бранда да ми предложите, цветно, розесто, пролетно? И трайно.Hug

BBeLLa, имам и познавам само Diamant Fragonard, изключително траен и шлейфов, трайноста му е съпоставима с Монталските парфюми , то и шишенцето е подобно-метално.
Не е изцяло цветен има и ванилия и карамел,но не е и гурмански парфюм.Не го ползвам много често, защото е обсебващ,усещам го цял ден и отнема пространството ми.Така ,че ако търсиш трайност няма да сбъркаш с Fragonard, предполагам и другите парфюми ще са така трайни.

Благодаря, Allys!  bouquet
Подкрепям.
В Диаманта на Фрагонар има доста осезателно пачули, подобно на това в Ейнджъл, ванилията е доста по-обрана в сравнение с Ангела.

Белла, познавам Диамант, Солей и Belle de Nuit от Фрагонар - нито един от тях не е лек, свеж и пролетен. Цветни са, но плътни и сладки.

Аз се замислям за Emilie, който във Фрагрантика го описват като пролетен. А и го оприличават с Paris Yves Saint Laurent и Drole de Rose L Artisan. Не, че ги познавам и тях, но това не пречи да са в списъка ми с желания (нали са розести Heart Eyes). Peace

# 91
  • Belgium
Момичета, искам да ви попитам някой познава ли аромата Dead Writers на Sweet Tea Apothecary?

http://sweetteaapothecary.files.wordpress.com/2013/03/dead-write … ea-apothecary.jpg

Наистина ли мирише на стар кожен стол в библиотека?  Laughing

# 92
Вкусна тема Simple Smile

По принцип не търся мед в парфюм. Усещам го в Шанел Беж, но не ми допада. В Back to Black медът не мисля, че е буквален. Понякога усещането--този на Килиън и други--за гъстота и сладост създава и асоциации за консистенцията на мед.

Наистина зависи с какво е съчетан медът. В Guerlain Idylle Duet го намирам тежък. Във Варварската Роза на Герлен, обаче, която всъщност нося днес, игривото противопостяване на медни ноти с нещо кисело, прави композицията интересна. Много ми харесва точно в този сезон.

Само аз ли усещам и капка мед в СЛ Момичето от Берлин?

# 93
Ох, и аз искам хладен аромат...
А как е Eau Parfumee au The Rouge Bvlgari http://www.fragrantica.com/perfume/Bvlgari/Eau-Parfumee-au-The-Rouge-146.html спрямо него?  Hug
Много любим аромат ми е и сега малко съжалявам, че се разделих с него, но пък 100 мл тогава ми дойдоха много.
На мен ми мирише на пипер, чай, смокини и орехи. Като цяло ми даваше усещане за чистота, от типа изсушени на силно лятно слънце дрехи, затова го предпочитах през лятото. Но не е хладен, в никакъв случай. Peace

# 94
  • София
И аз съм изпръскала стотица от  Eau Parfumee au The Rouge Bvlgari . Почти същото впечатление - за суров чай и рус тютюн, със слаб несладък смокинов нюанс. Не е мъжки, но не е и женски - чист унисекс.

# 95
Не усещам въобще мед в Момичето от Берлин и това ме радва определено.

# 96
Да се включа и аз за чайовете на Булгари като отявлен фен на бранда...Червеният сте го разфасовали. При мен е най-сладкия от всички, но е далеч от лепкава сладост. Сочен, смокинест, но не ми ухае на роойбос, както се предполага от името (ами да, червеният чай би трябвало да е основно роойбос). Зеленият чай е цитрусов, Белият е мускусен. От трите само Зеленият ми е досаждал леко в определени тягостни моменти. Зеленият и Белият приличат на някои други парфюми, но си имат и индивидуалност. И как няма - създадени са от трима брилянтни 'носове' - Оливие Полж, Жак Кавалие и Жан-Клод Елена. Водят се унисекс, но не са типични унисекс. Може би Зеленият чай най-много се доближава до тази представа, но мъж, който не се интересува особено от разнообразието в парфюмите и търси традиционните цитрусово-билкови комбинации, ще се намръщи и ще каже, че са дамски аромати.

Мини_Ребел, аз пък харесвам A Scent Soleil de Neroli - Issey Miyake. Писала съм го и друг път - за мен е един от най-естествените и почти моно аромати на портокалов цвят - резлив, хладен, събуждащ, такъв, какъвто го усещах през един месец май на остров Корфу. A Scent ми е по-блед, но не и синтетичен.

# 97
Денси, интересно! Развива се сладък върху моята кожа поне.

Моят любимец от чайовете на Булгари е Parfumée au Thé Vert, особено в задушните, влажни лета.

# 98
Атти, къде може да се тества  Black for man - Aigne?
В Бюти Зоун съм го виждала, сигурно и на други места го има. За първи път ми харесва паралел между мъжка и дамска версия при този парфюм. Достатъчно близки, за да се разпознаят, но и достатъчно различни, за да се знае, че това е ТОЙ, а това - ТЯ.

Благодаря Атти Hug

Може ли да ми предложите парфюм, който да им осезаема нотка на череши или малини, може и с щипка ванилия  Grinning?

# 99
  • The Evergreen State
Момичета, може ли две думи за Balenciaga L'Eau Rose, ако някой го познава? Тече една примамлива оферта, та му се чудя? Интересува ме и като трайност. Praynig

ПП А парфюмите на Fragonard, трайни ли са? Нещо от бранда да ми предложите, цветно, розесто, пролетно? И трайно.Hug

Здравей Бела, розовата Баленсиага най-общо мога да опиша като много свеж парфюм и по-женствена версия на Баленсиагата. Сякаш е същата баленсиага но в началото са добавени нежни, ефирни берита/роза към зелените теменужки. (Най-общо казано, според мен е в групата на розовото гучи без да има допирателни с него, много много обобщено сравнение, просто ако трябва да го оприлича на друг парфюм)

Последна редакция: пн, 18 мар 2013, 17:32 от Athena

# 100
  • The Evergreen State

Може ли да ми предложите парфюм, който да им осезаема нотка на череши или малини, може и с щипка ванилия  Grinning?

Малини и ванилия и веднага се сещам за Hot Couture Givenchy, много е хубав точно по това време на годината.

# 101
  • Велико Търново
Благодаря ти,Денси,за новата тема  bouquet
Аз определено не съм от големите познавачи на парфюми,камо ли пък да определям съдържащите се нотки в тях,но мога да кажа,че мед усетих в Тобако ванил-влюбена съм в този парфюм Heart Eyes нямам щастието да го притежавам,но се надявам следващият сезон есен-зима да го придобия Praynig
Новата ми придобивка е Chloe love Heart Eyes- най го харесвам на себе си 3-4 часа след първоначалното пръсване Peace Но....определено ме заинтригувахте с Hot cuture Wink ще го тествам Peace

# 102
Лу, "Мъртвите поети" сигурно са леко сладки и кремести заради хелиотропа и ванилията, уютни заради мускуса, пикантни заради карамфила и ветивера, упойващи и с мъжка нишка заради черния чай и тютюна. Аз не съм го пробвала, а и не съм откривала ревюта по блогове и форуми. Ти откъде научи за него?

Аз взех да идвам на себе си след грипното нападение и днес си позволих да се разходя до Сефора, за да пробвам и припомням. Така, де, цяла седмица изолация си е кощунство!
Първо се метнах на мъжките аромати.
Новият Bvlgari Man Extreme ми прилича на Lui Rochas - прашен, но светъл ветивер.
Antaeus -- Chanel - не го бях пробвала никога. Умопомпрачително ми прилича на Кабошар.
Kokorico - JPG - всеки път все едно го подушвам за пръв път. Зелено какао с пачули. Чуден! И тук нещо прашно, но и кадифено!
И всеки път се питам защо в парфюмериите в БГ след като са решили да делят ароматите на дамски и мъжки (а не по брандове), не сложат и щанд унисекс!!!!
Та, при мъжките се намират Cologne - Thierry Mugler и Black - Bvlgari. Припомних си пак колко много искам гумения пушек на Black...
Минах към дамския раздел...
Catch Me - Cacharel - поредната сладка интерпретация на портокаловия цвят. Приятен е, мнооооого момичешки, особено с тази капачка и опаковка. Предполагам, че доста абитуриентки ще го получат като подарък, освен ако не ги дарят с някой от вариантите на Мис Диор, рекламирани в момента.
Guilty Black - плодова смес, която не е толкова сладка като тази на Кашарел, но е по-банален. Бутилката е кофти - нищо секси няма в това брутално пластмасово черно недоразумение.
Desire D&G ме накара да се кискам като напушена, даже привлякох вниманието на един от 'надзирателите'. Просто връхните му нотки бяха като газираната напитка Етър. Все едно съм изпила една чаша на един дъх и съм се оригнала шумно, а въздухът е излязъл през носа! И сега се хиля, като се сетя. Да, ама след около час на блотера остава такъв хипнотизиращ дъх, че свят ми се завива и не мога да си отлепя носа - бонбони лакта, ама все едно си натъпкал 3-4 в устата и слюноотделяш като бебе с пробиващи резци + нежни кремести бели цветя, които може би са тубероза и жасмин, но са така разтопени в лактата, че не доминират и не потискат. Гръмнах се, бе.  Седя и не вярвам на носа си. Следващия път - само Desire (чак ме е срам да го напиша) ще пръсна и по възможност навсякъде...
Karleidoscope - KL - най-накрая да го пробвам, и на блотер, и на кожа. Мчееее той прилича на Dans Tes Bras - Editions Pafums Frederic Malle!!!!!!! Много, много прилича! Но в първия час. После е креместа сладка теменужка, която не е съвсем това, което обичам, но е приятна и гушлива.
Не бях пробвала Coco Noir. Хубав е, да, но не ме изненада. Като смес от Коко Мадмоазел и Хипнотичната отрова, с превес на КМ. Шипрее. Определено ухае скъпо, луксозно, но не и оригинално.
Припомних си Elie Saab Le Parfum в името на медената тема. Много нагнетен портокалов цвят. И мед, но не ми сладни, а ми стисва леко челните синуси. Абе хубав е, но не е за мен.
Flash - Jimmy Choo - той ми беше една от предварително избраните цели в Сефора. В началото се намръщих на идеята - пак ли цветно-плодова боза? Е, не е съвсем така. Има и нещо бадемово в него, нещо щипливичко, почти шипрово. Доста е сладък, но не повече от другото Джими Чу. Даже на моменти ми се струва подобен на Deci Dela - Nina Ricci. Мислех си, че е с по-изявен жасмин, но не е. Много е траен след като го сложих на кожата.
Zen Sun - Shiseido - мноооого грейпфрут, но не прекалено сочен, а може би малко пиклив като в АА Pamplelune, но на мен ми харесва. После заприличва на много други парфюми с грейпфрут и мускус - Cheap & Chic I Love Love, Addict 2, Addict Eau Fraiche, Ultraviolet Summer Pop, дори Chance Eau Tendre. Много траен, много наситен. И него пробвах на кожа, освен на блотер.
Feerie Spring Blossom - Van Cleef & Apels - много интересна свежа, но сапунесто-пластмасова роза (не неприятна) в началото, но после заприлича на прах за пране и омекотител, 2 в 1, много и какофонични цветя, без капка сладост, ама то само тя им трябваше...Поне така беше на блотера. На кожата беше малко по-различен!!! Хахаха, изненадах се! Лек, приятен, пак имаше сапун, но не като в прах за пране, а луксозен, "от скъпия", хихи! Розички, какво да ги правиш - все са ми симпатични!

А двата последни на Blaenciaga - L'Eau Rose и Florabotanica, къде мога да ги намеря за проба в София?

# 103
Ауууу, споменавате болната ми тема Simple Smile

# 104
Момичета, имате ли идея от къде може да се купи Коромандел онлайн? Че ми свършва отливката и искам бутилка възможно най-скоро. Уж не ми харесваше чак толкова в началото, а сега като ми останаха няколко капки се оказа, че не мога без него Laughing
Ако някой скоро пътува към бутик на Шанел, няма да откажа малко помощ Praynig

Искам да помоля и за мнение за Ноар де Ноар. Лятото имах пробичка от него, но съм го забравила, а и в жегите нещо не можах да го оценя подобаващо. Може ли да се сравнява с Коромандел, шоколадов ли е като него?

Последна редакция: пн, 18 мар 2013, 00:41 от Ronita

Общи условия

Активация на акаунт