Парфюмни размисли и страсти - 170

• 52 874
  • 710
  •   1
Отговори
# 105
Ронита, не знам за Коромандел онлайн, но аз последните дни съм все на розова вълна, и носих и Ноар де Ноар Simple Smile  Дори си мислех колко го рядко го нося.  Ами за мене са доста различни НдН и Коромандел. НдН започва с плътна, червена роза, която изобщо не присъства в Коромандел. Аз съм споменавала, че за мене това е шоколадова роза и, да, има шоколад, но не е така тъмен както в Коромандел. Коромандел е с подчертан бензоин и пачули, и дървесен.

НдН е по-мек и по-сладък!   НдН е зимен. За ноя нос поне ще е тежък през лятото   Peace 

# 106
И за мен няма нищо общо между двата парфюма. Днес съм с Коромандел много е хубав в студа! Heart Eyes

# 107
Пикси, Денси, благодаря ви Hug

Помня аз, че имаше роза, но шоколадовата част съм я забравила Thinking В крайна сметка поръчах 10 мл отливка, да си го припомня. Тези дни съм станала по-разумна, от бутилки минах на отливки, така поне мога да понося и да добия реална представа за повече неща, защото от пробичките от 1 мл абсолютно нищо не ми става ясно.

# 108
  • София
Здравейте, парфюмни! Hug

Денси, благодаря за новата темичка!  bouquet (Тя вече не е чак толкова нова, но е такава за мен)

Мед не обичам да ям. Вероятно ми се падат някъде около 1-2 супени лъжици годишно.  Grinning В парфюм - нещата стоят по друг начин. Зависи от комбинацията. Някои от най-неприемливите за мен аромати са с мед и здравец...  Sick  Но има разни вариации по темата мед, които са ми в топ предпочитанията, например Сеншъс, Тъбакоу Ванил.

На мен определено Bvlgari ми е сред любимите марки. И в тая връзка бих искала да си кажа, че според мен Eau Parfumee au The Blanc Bvlgari няма нищо общо с Omnia Crystalline Bvlgari. Белия чай го обожавам, нежен, деликатен и чаровен. Хич не е унисекс според мен, а си е определено дамски. Омниата Кристалин категорично не харесвам.

# 109
  • София
Мацки, благодаря за отговорите по темата с чайовете на Булгари  Hug
Набелязвам си белия (при първата проба ми се видя тръпчив и приятно хладен) и червения за проба Grinning

Последна редакция: пн, 18 мар 2013, 13:39 от Mini Rebel

# 110
Бижу , в Ноа пърл не виждам лавандула в състава.Потърсих го но го няма на място където има доста Кашарели.Напръсках се със лятна версия някаква , но не ме впечатли.Този бил спрян както и да е ако ми попадне ще го подуша.Благодаря ти.  bouquet

Коромандел -преди няколко седмици ме бяха хванали лудите да го махам добре че се освестих навреме Grinning GrinningШоколадовата нотка не ми се разкрива всеки път, но когато се разкрие не знам какво повече мога да искам Heart Eyes

ПП Да , Бижу разбрах че щом го предлагаш значи си има лавандула и явно е хубав щом са го спрели Grinning  bouquet

Последна редакция: пн, 18 мар 2013, 16:00 от raz_nejena

# 111
Бижу , в Ноа пърл не виждам лавандула в състава.Потърсих го но го няма на място където има доста Кашарели.Напръсках се със лятна версия някаква , но не ме впечатли.Този бил спрян както и да е ако ми попадне ще го подуша.Благодаря ти.  bouquet
И аз не виждам, но ми мирише на лавандула. Laughing Забравих да напиша когато го предложих. Simple Smile

# 112
  • Belgium
Лу, "Мъртвите поети" сигурно са леко сладки и кремести заради хелиотропа и ванилията, уютни заради мускуса, пикантни заради карамфила и ветивера, упойващи и с мъжка нишка заради черния чай и тютюна. Аз не съм го пробвала, а и не съм откривала ревюта по блогове и форуми. Ти откъде научи за него?

бульовче, благодаря ти за отговора. Една приятелка от Англия предложи да ми го донесе като подарък, защото си имаме един литературен кръжок и е решила, че ще е забавно всички да миришем на "умрели поети"  hahaha

Но аз все пак исках да попитам ако някой го е душил или го има, да придобия някакво впечатление дали изобщо бих могла да го нося.   Laughing Иначе самата идея на парфюма ми допада.

# 113
Цитат
ПП А парфюмите на Fragonard, трайни ли са? Нещо от бранда да ми предложите, цветно, розесто, пролетно? И трайно.Hug

BBeLLa, имам и познавам само Diamant Fragonard, изключително траен и шлейфов, трайноста му е съпоставима с Монталските парфюми , то и шишенцето е подобно-метално.
Не е изцяло цветен има и ванилия и карамел,но не е и гурмански парфюм.Не го ползвам много често, защото е обсебващ,усещам го цял ден и отнема пространството ми.Така ,че ако търсиш трайност няма да сбъркаш с Fragonard, предполагам и другите парфюми ще са така трайни.

Благодаря, Allys!  bouquet
Подкрепям.
В Диаманта на Фрагонар има доста осезателно пачули, подобно на това в Ейнджъл, ванилията е доста по-обрана в сравнение с Ангела.

Белла, познавам Диамант, Солей и Belle de Nuit от Фрагонар - нито един от тях не е лек, свеж и пролетен. Цветни са, но плътни и сладки.

Аз се замислям за Emilie, който във Фрагрантика го описват като пролетен. А и го оприличават с Paris Yves Saint Laurent и Drole de Rose L Artisan. Не, че ги познавам и тях, но това не пречи да са в списъка ми с желания (нали са розести Heart Eyes). Peace
Подхванали сте приказка за Fragonard, да ви споделя без да сте ме питали  Embarassed моя техен любимец- Eau de Bonheur : http://www.fragrantica.com/perfume/Fragonard/Eau-de-Bonheur-7377.html
На моя нос е зелен, с унисекс нотка и много casually cool  Peace
До преди няколко месеца ги виждах в едно малко магазинче на 5те кьошета на страхотни цени. Не знам дали още ги има обаче,  бяха споделили, че интересът не е голям, което е жалко. Peace

В последно време събирам нови впечатления, скоро ще споделям. Мога да кажа, че с Манифесто ИСЛ ми се случва нещо от втори поглед, дето трябва да го обследвам и на трети да го видя какво е.  Flutter
А мед обичам и да хапвам, и да душа, може би защото кожата ми е суха го носи що-горе добре.  Peace

# 114
  • Чукарландия
Благодаря, Обич! Hug
Жалко, че не съм от София, да скокна до Петте кьошета. Можеш ли да ми кажеш горе-долу, какви бяха цените на 100-тиците? Praynig

# 115
Белла, ровичкам си из главата с желание да си спомня точна цена, но спомените ми (и информацията е) е от късна есен. Помня, че намалението беше различно при различните парфюми, но имам спомени за нещо като 60 - 70 и няколко лв. (дано не те подведа!). Консултантката в магазинчето (за парфюмерия и козметика, точно зад спирката на тролей 9, ако някой се интересува Peace) ми обясни, че имат още един магазин в София, но за други градове не се сетих да попитам. А намаляваха, защото нямало интерес и щели евентуално на прекратят вноса. Не съм сигурна дали и колко от ароматите са останали в двата магазина, но си струва човек да си пробва късмета, а пък знае ли се.
Скрит текст:
Ако имаш интерес към нещо конкретно бих могла да проверя за теб, Hug дали въобще го има и на каква цена, но едва в сряда, дано да ги хвана преди да затворят.

# 116
  • София
Момичета, имате ли идея от къде може да се купи Коромандел онлайн? Че ми свършва отливката и искам бутилка възможно най-скоро. Уж не ми харесваше чак толкова в началото, а сега като ми останаха няколко капки се оказа, че не мога без него Laughing
Ако някой скоро пътува към бутик на Шанел, няма да откажа малко помощ Praynig

Рони и при мен е подобно положението  Hug
Днес бях с него и въпреки напрежението в работата ме успокояваше по някакъв начин. Усещах го много по-хубав от преди  Heart Eyes

# 117
  • Germany
Днес си говорим с Денси, че подуших Коромандел в трамвая, накрая се оказа, че сме пътували в един трамвай и съм подушила нея hahaha. Много ми харесва как стои на нея, аз вече не мога да го нося, прекалено мухлив го усещам върху мен, а ми беше голяма тръпка Tired.
Днес ми подариха гардения. Стои си до мен на бюрото и през цялото време ми мирише на Chinatown. Досега не бях откривала колко много гардения има всъщност в него, и че базата е основно гардения с добавени канела и кардамон. Единствената още по-мощна гардения, която съм подушвала е http://www.fragrantica.com/perfume/Bond-No-9/Central-Park-West-14442.html. Явно от Бонд 9 добре познават това красиво цвете, защото са от малкото, добре представящи този аромат.
Лу, аз "Мъртви поети" не познавам, но ако ще е игра на думи препоръчвам да пробваш, ако ти попадне  Ex Libris Grinning http://www.fragrantica.com/perfume/Tokyo-Milk-Parfumarie-Curiosi … Libris-11156.html. Това е невероятен аромат на дърво, стари книги с кожени подвързии, благородно покрити с библиотечна прах, допълнени с прекрасния аромат на смокини Crazy.

# 118
Тази тема е толкова опасна, че трябва да се забрани с закон Simple Smile Mr. Green
Още докато ви чета и успявам да си поръчам онлайн някой парфюм  Laughing

# 119
Не съм пробвал много неща, които са базирани около мед, но Mamluk определено е доста добър. Pure Havane е друг потенциален кандидат, който не видях да бъде споменат никъде Simple Smile

По друга тема, разгледах alzd, предлагат Majda Bekkali, но отново цената за щатите е много по-ниска, аман от "дискриминация". Някъде срещали ли сте продуктите на марката в България? Не ми се ще поемането на риск по митниците...

Последна редакция: вт, 19 мар 2013, 05:29 от oohhwire

Общи условия

Активация на акаунт