Парфюмни размисли и страсти - 170

• 52 961
  • 710
  •   1
Отговори
# 120
Ковачева, като фен на Мерве, ще те помоля да ми кажеш прилики, разлики на Еликсира и Амбр, става ли за по-топло време втория? Имам малка проба, но някак не мога да го усетя достатъчно добре, а за отливка не ми се моли.

Тази тема е толкова опасна, че трябва да се забрани с закон Simple Smile Mr. Green

Това си е за номинация Joy

# 121
  • София
По друга тема, разгледах alzd, предлагат Majda Bekkali, но отново цената за щатите е много по-ниска, аман от "дискриминация". Някъде срещали ли сте продуктите на марката в България?
Ти се шегуваш Simple Smile

Troy, нали, нали? Аз непрекъснато го повтарям на всеки новопристъпил - досега здрав разум няма проявен.

# 122
Не се шегувах, но предполагам е рано още за тук.

# 123
Може ли да ми предложите парфюм, който да им осезаема нотка на череши или малини, може и с щипка ванилия  Grinning?
Малини и ванилия и веднага се сещам за Hot Couture Givenchy, много е хубав точно по това време на годината.

Благодаря Peace

# 124
Рони и при мен е подобно положението  Hug
Днес бях с него и въпреки напрежението в работата ме успокояваше по някакъв начин. Усещах го много по-хубав от преди  Heart Eyes

Явно това е някаква зависимост, колкото по-малко остава, толкова по-хубав да става Mr. Green

Много ми харесва как стои на нея, аз вече не мога да го нося, прекалено мухлив го усещам върху мен, а ми беше голяма тръпка Tired.

Ако ти е омръзнал, веднага ще те отърва от него Laughing

# 125
  • София
Днес ми подариха гардения. Стои си до мен на бюрото и през цялото време ми мирише на Chinatown. Досега не бях откривала колко много гардения има всъщност в него, и че базата е основно гардения с добавени канела и кардамон.
Аз затова ли не се впечатлих от Chinatown. Даже не се засилих да го пробвам на кожа. Сигърно е заради гарденията, която не е от любимите ми съставки. Пък дори и вътре да има канела и кардамон.  Sad

Аз пък да се похваля с три нови придобивки:  Flutter
Junior Mints Demeter Fragrance - прекрасен е! Точно това, което търсих като комбинация мента с шоколад. Много ми напомня за моя любим ментов сладолед с шоколадови парченца!  Heart Eyes

Vanille Reminiscence - наистина много напомня за Cuir Beluga. Харесва ми определено, но не е типичния аромат с ванилия! По-скоро кожа!

И сега последното е нещо по-скромно. City Rush for Her Avon - сдобих се с душ-гел City Rush for Her Avon. Много ми харесва комбинацията от сливите и дървесината в него.  Heart Eyes Има и още съставки, но тези усещам най-усезаемо! И разбира се не се стърпях да си взема и парфюма (при това доста изгодно)!

Последна редакция: вт, 19 мар 2013, 09:11 от Scintillia

# 126
  • Пловдив
По темата: мед в парфюм- открих , че доста от изброените съдържащи мед са ми любими, така че се причислявам към медолюбителите (медофилите  Crazy ), но за сметка на това мед в други козметични продукти направо ненавиждам - било то лосиони, сапуни и тнт, буквално ми става лошо щом ги подуша , винаги  ooooh!

# 127
Споделете за Jour d' Hermes още малко, дали би ми харесал?

Скрит текст:
Къде изчезна Елица? Добре ли е? Не мога да я намеря и с търсачката, за да й пратя ЛС newsm78

Възникна следната грешка при публикуването на новото мнение:
Сесията Ви изтече докато пишете съобщението си. Моля, опитайте отново.
Ха сега де Shocked

# 128

И сега последното е нещо по-скромно. City Rush for Her Avon - сдобих се с душ-гел City Rush for Her Avon. Много ми харесва комбинацията от сливите и дървесината в него.  Heart Eyes Има и още съставки, но тези усещам най-усезаемо! И разбира се не се стърпях да си взема и парфюма (при това доста изгодно)!
City Rush и аз го чакам. Още като го пуснаха страшно много ми хареса, но явно съм имала 6-то чувство, че ще го намалят.  Mr. Green
С твоя коментар ще го чакам с още по- голямо нетърпение.

# 129
  • The Evergreen State

Годес аз го тествах Жур д'ерме преди три или четири седмици и малко по спомен ще коментирам ...

Имах много странна асоциация с този парфюм. Като го помирисах и веднага ми изникна в съзнанието че съм на дълъг път с кола в голяма жега, отбили сме за кратка почивка на място без никаква сянка, ей така в нищото, наоколо е пусто, право шосе насред изсушени поля, съвсем лек горещ полъх смесва мириса от напечената кола, от напечения асфалт и напечената земя и треви наоколо..

Усетих в Жур д'ерме колендро, лайка и маргарити в някаква гъста, концентрирана комбинация. Съвсем повърхностна асоциация: ако дейзи на марк якобс е разводнена някаква версия, то това е като негова супер сгъстена концентрирана версия.

Парфюма е много тих и интимен, създава някакво зен усещане. Аз не съм на такава вълна засега и не ме грабна, може би феновете на Ермес ще го оценят по-високо.

# 130
Не мога да не ви се похваля, че успях да отида до магазина на Фрагонар в Париж днес.  Heart Eyes  За съжаление случих  на група японски туристи, а те са доста досадни  Embarassed , колкото и да са ми симпатични. В навалицата успях да помириша Figuier Fleur, който не ме впечатли много- някак изкуствен ми се стори в началото. Пробвах на китка Diamant- много ми прилича на Angel и на мен, но е по-мек и по-лесно носим. Бих си го купила, ако наближаваше есента или зимата...и ако имаше човешка разфасовка- продавачката ми предложи да си избера между 200 и 600 мл  #Crazy Докато съм жива, ще си имам  hahaha  , както е и траен... На блотер пръсках Emilie и  Belle de soleil- не ми се сториха нещо специално, но сега като си мирисах пак блотерчетата, доста ми харесват. Обаче са се смесили миризмите и нищо не мога да различа.
Но в Емили поне в суматохата аз рози не усетих, Bella. Дадоха ми и мостричка от него /но не виалче, а хартиена кърпичка  Confused / и ако не си успяла да го пробваш, в петък мога да ти я пратя, ако драснеш адресче на лични.
И от Etoile имам мостричка, и от Eau de Hongrie,  но в момента се нося на облак от портокалов цвят и няма да ги усетя. Купих си Fleur d'oranger - той поне беше 100 мл. Исках нещо портокалово за пролетта и лятото, в магазина ми хареса, но сега много жасминест взе да става, та ще видя дали ще се спогодим.

А музеят беше затворен.  Confused

# 131

Скрит текст:
Къде изчезна Елица? Добре ли е? Не мога да я намеря и с търсачката, за да й пратя ЛС newsm78

Възникна следната грешка при публикуването на новото мнение:
Сесията Ви изтече докато пишете съобщението си. Моля, опитайте отново.
Ха сега де Shocked

Елица скита по Европата, а за парфюма няколко души писахме може би миналия понеделник /или този преди него/ - на мен не ми хареса, и на теб вероятно няма  Wink

# 132
  • София
Goddess мисля че няма как да се предвиди дали Жур ще ти хареса - аз не знам и за себе си дали след два месеца няма да се прехласна. От друга страна не мисля че има жена, която не би го носила, ако й попадне. Но е по-скоро за хора, които носят един и същи парфюм всеки ден на работа.

От пета страна някои парфюми на Ермес са привидно семпли - като Розовия грейпфрут например - но с носене показват такъв хубав характер, че ето ме запасена за лятото със стотица. Предполагам че и Жур е такъв.
С две думи - на всички ни трябват по едни 30 мл, за да преценим.

# 133
аз не бих, честно  Wink

# 134
  • София
От пета страна някои парфюми на Ермес са привидно семпли - като Розовия грейпфрут например - но с носене показват такъв хубав характер, че ето ме запасена за лятото със стотица. Предполагам че и Жур е такъв.
idomeneus, кой е розовия грейпфрут на Хермес?  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт