РЕСТОРАНТСКИ/кръчмарски рецепти- 3

  • 151 413
  • 329
  •   1
Отговори
# 225
  • забравих си мисълта...
  • Мнения: 5 728
Готварски въпрос:
Гледам (видео) рецепти за Торта Павлова.
Лесна ли е за аматьори?
С какво може да се замени царевичното нишесте?
1. Според мен е лесна.
2. ... с някакво друго нишесте. Например картофено или с пудинг.
P.S. Ако на пакета пише Maizena (маицена), то това е царевично нишесте.

Скрит текст:

# 226
  • София
  • Мнения: 6 726
В този случай нишестето може да бъде заменено от следните продукти.

    Грис. Необходимо е предварително да се вари, добавят се следните продукти: половин литър мляко, 80 грама грис, 40 грама захар, една чаена лъжичка лимонова кора. И едва след това направете сметаната.
    Желатинът. Този продукт може да бъде заместител на нишесте при готвене на крем. Необходимо е да се разтвори в такава ситуация, следвайки инструкциите.Получената маса се смесва с готовия крем. Нанесете крема, след като се охлади.
    Кокосови люспи. За тази цел той е доста подходящ в основното състояние. От чипове получавате страхотен крем. Единственото нещо, което трябва да приготвите сметаната е малко по-дълго, тъй като продуктът се разтваря за по-дълго време. Чипсът се изсипва в сварен крем в количество от три супени лъжици на литър.

# 227
  • София
  • Мнения: 19 249
А за какво е нишестето в торта Павлова?
Виждам целувчена основа и крем от разбита сметана.

# 228
  • Мнения: 452
Може би за да стегне крема.

# 229
  • Мнения: 4 403
Без да знам оттовора, само си размишлявам:
Нишестето (и 1 с.л.оцет)се слагат в сместта за блата, не в крема. Кремът поне в моя случай беше разбита течна сметана.
Мисля,  че може би идеята е сместта за блата да е по-плътна, за да не е той ронлив, и да е по-издръжлив на тежестта на крема и плодовете. Да не се смачка като ги сложи човек отгоре.

# 230
  • Варна
  • Мнения: 1 199
Здравейте момичета! Приятелка ме почерпи с пица и мекички от тестото на една варненска фурна/фирма/ Гала Традиция 99. Много ми хареса и бих искала да науча как точно го правят. Това ли само са съставките му, или има и още нещо, какво е брашното и пропорциите. Прилагам снимка на тестото.
Скрит текст:

# 231
  • София
  • Мнения: 19 249
Здравейте момичета! Приятелка ме почерпи с пица и мекички от тестото на една варненска фурна/фирма/ Гала Традиция 99. Много ми хареса и бих искала да науча как точно го правят. Това ли само са съставките му, или има и още нещо, какво е брашното и пропорциите.
Ние как да знаем каква рецепта ползва фирмата, освен ако тук няма работещи в нея?
Като гледам съставките, се сещам на първо четене за памук пита, но има стотици рецепти

# 232
  • Варна
  • Мнения: 1 199
На това се надявам, да има работили във фирмата или техни познати.

# 233
  • Мнения: 2 641
Някой да знае рецептата за веганските кюфтенца от леща и цвекло, които се предлагат в Щастливеца?

# 234
  • София
  • Мнения: 19 249
Някой да знае рецептата за веганските кюфтенца от леща и цвекло, които се предлагат в Щастливеца?
https://www.google.com/search?rlz=1C1GCEU_enBG938BG938&ei=Bd … dUDCA0&uact=5
В менюто си пише - подправени с чесън и кимион.
Ето нещо по-конкретно - https://recepti.gotvach.bg/r-144788-%D0%9A%D1%8E%D1%84%D1%82%D0% … D0%BA%D0%BB%D0%BE

# 235
  • Мнения: 2 641
https://www.google.com/search?rlz=1C1GCEU_enBG938BG938&ei=Bd … dUDCA0&uact=5
В менюто си пише - подправени с чесън и кимион.
Ето нещо по-конкретно - https://recepti.gotvach.bg/r-144788-%D0%9A%D1%8E%D1%84%D1%82%D0% … D0%BA%D0%BB%D0%BE
[/quote]

Преди да напиша в темата, пуснах търсачката и тъй като не намерих нещо, което да се доближава на картинка или описание на тези , които търся, реших да публикувам въпроса си.

# 236
  • Мнения: 1 529
И аз търся една рецепта от Хепи - някой знае ли как се прави цвеклото, което е към Хепи Фалафелите?
Не е точно салата, може би е консервирано? Но е някак свежо.

# 237
  • София
  • Мнения: 6 726
Тези дни си хапвахме солената торта на сладкарници "Неделя". Може ли рецепта понеже уж блатовете трябва да са от палачинки, но някак си изглеждат малко по-дебели.

# 238
  • София
  • Мнения: 10 825
Освен ако в последните няколко месеца не са променили рецептата, блатове те са си точно палачинки.

# 239
  • София
  • Мнения: 6 726
Освен ако в последните няколко месеца не са променили рецептата, блатове те са си точно палачинки.
По-дебели са и определено не приличат на палачинки от тиган...

Общи условия

Активация на акаунт