Черен списък на храни и хранителни продукти - 5та тема

• 160 219
  • 635
  •   1
Отговори
# 105
  • Sofia
Не е съвсем така...има много рибарски магазини в които наистина е прясна рибата
На Красно село има 2 магазина в края на пазара,има и жива
На ул.Дойран има гръцки магазин също много добре зареден с прясна и жива риба,скариди,раци и т.н.

# 106
Доли, в коя част на Дойран точно?

# 107
  • Sofia
Ako идваш от Борово от дясно след като пресечеш бул.Г.Делчев,подминаваш спирката и вървиш към реката,има гръцки ресторант Ямас,след него е рибарския

# 108
Огромно благодаря!
Ще го посетя, щом рибата е прясна.

# 109
Дали може на първа страница да се сложат линкове към предишните теми,искам да ги изчета всичките,а не знам как да ги намеря Embarassed

# 110
# 111
Благодаря!

# 112
Добавям в списъка краве масло Маджаров - изглежда като маргарин, мирише на маргарин и има вкус на маргарин! #Cussing out #Cussing out

# 113
Наистина прясна риба, само в проверен рибарски магазин, където всеки ден зареждат с такава. В хипермаркетите има само пушена, консервирана и замразена.
Същото важи и за прясното месо.

Доскоро харесвах продуктите на Маджаров, но и аз вече не купувам сиренето и колбасите им, развалиха ги  Peace.

# 114
 Сиренето им се превръща в бяла пяна, а кашкавалът е невтасъл...а цените им еднииии.....

Скоро гледах много интересен клип как се разбира, че има нишесте в киселото мляко. И по принцип с всеки НЕсъдържащ нишесте продукт може да се процедира така. Капват не няколко капки йод. Ако има нишесте, цветът се променя във виолетово - синкав. От всички марки, които показаха - Данон, Верея, Елена, Роса и т.н, нишесте се оказа,че има в "Боженци" и "Бор - Чвор". Можете да пробвате и вие. Аз се чудя как не съм се сетила, при положение, че в училище си правехме подобни експерименти с йод и картоф  Joy Joy hahaha

# 115
Тст.Верея,Данон и т.н са истински млека,до колкото може да са..?

# 116
Никой не говори,ч е са истински, а дали имат или не нишесте Wink За Данон съм силно учудена,з ащото знам, че си има нишесте. Елена, Сердика и Верея ми заквасват идеално мляко, което би трябвало да значи, че са истински. И трите вкисват.

# 117
За мен истинското кисело мляко шупва като му се сложи хлебна сода. Така на няколко пъти правих добруджанки с млякото "на баба" и нито шупваше, нито добруджанките бухваха. Последно ги направих с верея (аз него най го обичам, но трудно го намирам, което е странно), шупна си както трябва и добруджанките станаха страхотни.

После нека лъжат от рекламата на млякото "На баба", че било само мляко и закваска, друг път!

# 118
  • София
Аз пък се чудя, че всички се прехласват по Верея. У нас не се яде много кисело мляко (да не кажа, че изобщо не се яде), но все гледам да има 1-2 кофички за всеки случай. Ами и след 6 месеца Вереята е непроменена, включително и тази, на която пише, че е по БДС.  Grinning  Просто няма как да е истинско. В последните години съм виждала само веднъж надута капачка от вкисване и то на някакво напълно непознато за мен мляко, купено от малко квартално магазинче. Но пък не изключвам вероятността да е съхранявано в лоши условия и затова да се е вкиснало.  Laughing

# 119
Аз също Верея не харесвам. Стои ми като крем, няма специфичните бучици на истинското кисело мляко и никога не се разваля, нито шупва.

Общи условия

Активация на акаунт